Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

KONYSİAD, Konyaaltı Sahili ve Beach Park…

26 Ocak 2018 Cuma 12:58

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) İlhami Kaplan Başkanlığındaki yeni yönetiminin heyecanı görülmeye değer.

Çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapan derneğin yeni yönetimi, konuşmacı konuklu ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Son derece de faydalı bir toplantı oldu.

Konu Antalya’nın inci gerdanlığı; Konyaaltı Sahili olunca Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje yarışmasında birinci olan projenin mimarı Şemsettin Tugay pür dikkat dinlendi.

Tugay, uygulaması başlayan ve en geç Haziran ayı başında bitirilmesi planlanan projenin detaylarını anlatırken, Konyaaltılı iş insanları merak ettiklerini sormaya hazırlandı.

Otopark, altyapı, taşkınların tahribatı, yürüyüş-bisiklet yolları, sağlık ve projede yapılan değişiklikler en çok merak edilenler olurken, en büyük endişe Beach Park örneği olarak ortaya çıktı.

1996 yılında dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından ‘Konyaaltı Sahil Şeridi Kentsel Tasarım Projesi’ adıyla yapılan ihaleyle start alan ‘Mavi Bayrak’ ödüllü ve 2014 yılındaki yeni proje yarışmasıyla ömrü son bulan Konyaaltı Beach Park efsanesinin, büyük bir projeye göre 17 yıl gibi oldukça kısa olan ömrüne dikkat çekildi.

Böylece son derece haklı bir noktaya parmak basıldı.

Yeni sahil projesinde, Beach Park hatasının yapılmaması ve uzun soluklu olabilmesi için bu hatırlatma son derece önemli.

Çünkü; yurt dışında Antalya’yı en güzel şekilde tanıtan inci gerdanlığa proje uygulanıyor ve bu projenin ömrü Beach Park gibi kısa bir süre olmamalı.

Yüzyıllar boyu sürecek bir şey olmalı.

‘Göç yolda düzelir’ denmemeli.

Yeni projenin mimarı Tugay’ın anlattıklarından, hazırlanan işletme planıyla sahil kısmındaki 6 metrekarelik büfeler ile arka kısımda kalacak işletmeler arasında haksız rekabetin oluşmasını önlemek için önlem alınmaya çalışıldığını öğrenmiş olduk.

Tugay, her ne kadar büfelere 10 KW elektrik enerjisi verileceğini bildirse de zaman içerisinde bunların büyütülerek restorana dönüştürülmesi probleminin ortaya çıkmasının önlenebileceği kanısında değilim.

Tugay’ın büfelerin elektrik ihtiyacının artırılmasına yönelik taleplerin olduğunu bildirmesi de bunun bir göstergesidir sanırım.

Bu noktada iş insanlarının, arkadaki işletmelerle öndeki büfelerin aynı kişiye kiralanması önerisinin daha sağlıklı olacağı kanısındayım.

Siz ne dersiniz?

Bu yazı toplam 2704 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim