Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2385.073
    %-0.22
  • Dolar
    32.2296
    %-0.03
  • Euro
    34.7
    %-0.34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korsana karşı sarı öfke
18 Aralık 2023 Pazartesi 17:40

Korsana karşı sarı öfke

Antalya’daki taksiciler son dönemde artan korsan taşımacılığa karşı tepkilerini düzenledikleri konvoyla gösterdi. “Korsan demek dünden bugüne denizde gemilere saldıran haydutlar, karada esnafın ekmeğine göz dikmiş emek hırsızlarıdır” diyen Antalya Şoförle

Antalya’daki taksiciler son dönemde artan korsan taşımacılığa karşı tepkilerini düzenledikleri konvoyla gösterdi. “Korsan demek dünden bugüne denizde gemilere saldıran haydutlar, karada esnafın ekmeğine göz dikmiş emek hırsızlarıdır” diyen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, korsanla mücadelede yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Antalya’daki taksiciler, korsan taşımacılığa karşı tepki eylemi gerçekleştirdi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengül’ün de destek verdiği korsana karşı tepki eylemi, taksicilerin Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde toplanmalarıyla başladı. Tepkilerini konvoy yaparak gösteren ve yüzlerce taksicinin katılımıyla gerçekleştirilen konvoy, Oda binası önünden başladı ve Antalyaspor Kavşağı’ndan dönülerek tamamlandı. Alınan önlemler altında gerçekleştirilen konvoy güzergahında trafik kilitlendi. “Korsana hayır!” pankartı önünde Oda binası balkonundan taksicilere seslenen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, yetkililere seslerini duyurmak istediklerini söyledi. Oda olarak korsan taşımacılığa karşı gerçekleştirdikleri mücadeleyi anlatan Alkan, yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

sam-6505.jpg

“KORSAN DEMEK EMEK HIRSIZLIĞIDIR”

“Bugün burada korsan taşımacılığa dur demek adına yetkililere sesimizi duyurmak üzere toplandık” diyen Alkan, “Korsan demek yağmacılık demektir. Korkan demek dünden bugüne denizde gemilere saldıran haydutlar, karada esnafın ekmeğine göz dikmiş emek hırsızlarıdır. Dünya kenti Antalya’mızda böylesine korsan taşımacılık oluşturmak, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini de bu emek hırsızlarına teslim etmek demektir” ifadelerini kullandı.

img-2920.jpg

“KORSANIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Kendileri geçmişten bugüne korsan taşımacılık ile mücadele ederken bazı firmaların değişik uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak korsan taşımacılık yaptıklarını iddia eden Alkan, “Bizim sözümüz gece kurtla avlanıp, gündüz çobanla yas tutanlaradır. Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız. Korsanın bir kolu esnafımızın ekmeğine göz dikerken, diğer kolu trafiğin içerisinde adeta vatandaşlarımızın can güvenliğini yok sayarak, direksiyon başında olan herkesi tehdit etmekte ve trafik güvenliğini tehlikeye atmakta. Kentimizi korsandan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak sorumluluğundadır” dedi.

sam-6513.jpg

“HEP BERABER DUR DEMELİYİZ”

Antalya’da Emniyet birimleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından korsana karşı denetimler yapılmakta olduğuna dikkat çeken Alkan, bu denetimlerin yetersiz olduğunu kaydetti. Korsan taşımacılığın büyüyen ve kentte her kesimi tehdit eden bir sorun haline geldiğini söyleyen Alkan, şöyle konuştu:

“Artık bu soruna hep beraber dur dememiz lazım ve bunun için bugün buradayız. İlimizde korsan taşımacılık inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu durum taşımacı esnafımızın iş durumunu ciddi anlamda etkilemekte. Korsan taşımacılık bilindiği üzere, hukuka aykırıdır ve cezai şartları bulunmakta. Bu duruma çözüm üretilebilmesi adına 28 Aralık 2022 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüze Korsan Taşımacılıkla alakalı yazdığımız yazıya 23 Ocak 2023 tarihinde verilen cevapta korsan taksiciliğin cezai şartları adli olmayıp, idari yaptırımları bulunduğundan bu konuyla ilgili herhangi bir işlem yapılamadığı bildirilmiştir. Bunun üzerine 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapmış olduğumuz korsan sitelerine erişim engeli getirilmesi başvurumuza 4 Nisan 2023 tarihli kararla ret cevabı verildi.”

img-2914.jpg

“YASAL DÜZENLEME YAPILMALI”

İl Emniyet Müdürlüğü’nde 6 Aralık tarihinde Antalya Valisi Hulusi Şahin Başkanlığında, ilgili tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Alkan, Vali Şahin’in Antalya trafiği, güvenliği ve korsan taşımacılıkla ilgili denetimler ve yaptırımların sıkılaştırılması konusunda talimat verdiğine dikkat çekti. Korsan taşımacılıkla ilgili şikayetlerinin dikkate alınmasını isteyen Alkan, bu şikayetler ışığında beklentilerinin kanayan yara haline gelen korsan taşımacılık hakkında ivedilikle yasal düzenleme yapılması, gerekli önlemlerin alınması, denetim ve uygulamaların sıkılaştırılması ile gerekli idari ve cezai müeyyidelerin sıkı şekilde uygulanması olduğunu ifade etti. Alkan, bununla ilgili Bakanlıklara, Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve tüm Antalya milletvekillerine yasa tasarısı verilmesi ve düzenleme yapılması isteklerini resmi başvurularla yaptıklarını bildirdi.

untitled-1-copy-153.jpg

“KORSAN TAŞIMACILIK YAPAN 568 ARACA İŞLEM YAPILDI”

İl Emniyet Müdürlüğü’ne yaptıkları 622 ihbar sonucuna göre korsan taşımacılık yapan 568 araca işlem yapıldığını belirten Alkan, para ve araç bağlama cezalarının uygulandığını söyledi. Alkan, korsan taşımacılıkla yaptıkları diğer mücadelelerden de örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

img-2936.jpg

“EKMEĞİMİZ İÇİN BURAYADIZ”

Esnafların ekmek derdinde olduğunun altını çizen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ise, kentte tahditli 3 binden fazla ticari taksi, 2 bin civarında C plakalı servis araçları ve otobüslerin bulunduğuna dikkat çekti. Korsan taşımacığın esnafın aşını elinden aldığını söyleyen Dere, korsan sorununun ilgili yerlere iletildiğini belirterek, “Bugün bütün taksici esnafımız burada. Biz ekmeğimize sahip çıkmak için 3 bin taksi ile buraya geliriz. Bende taksiciyim. Her zaman sizlerin yanındayım. Tüm ilgililerden rica ediyoruz, biz ekmeğimiz için buradayız. Ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere tepkimizi en sert şekilde koyarız” diye konuştu.

sam-6554.jpg

“BUNDAN SONRAKİ DENETİMLER ÇOK FARKLI OLACAK”

Emniyette 25 yıllık tecrübeye sahip olduğunu, yaklaşık 4 ay önce de Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı görevine geldiğini hatırlatan Nurettin Şengül ise, “Turizm odaklı işler nedeniyle sadece takside değil, diğer araçlarla ilgili de birçok korsan olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bundan sonraki denetimler şuandaki şekliyle olmayacak. Artık korsanla mücadele bugüne kadar olduğu gibi yürütülmeyecek. Tüm kolluk kuvvetleri noktalarında kesintisiz denetimler yapılacak. Bununla ilgili tüm kurumlar arasında olumlu bir işbirliği var” dedi. Esnafların korsanla ilgili mahkemelere gitmek zorunda kaldığına dikkat çekerek bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi ve UKOME olarak direkt kararlar alacaklarını belirten Şengül, kararların hızlı bir şekilde alınacağını bildirdi.

untitled-3-copy-035.jpg

“ESNAFIMIZI HİÇ KİMSEYE EZDİRMEYECEĞİZ”

Sadece T plakalı taksilerde değil C plakalı servis araçlarında da korsan taşımacılık olduğuna işaret eden Şengül, “Büyükşehir Belediyesi olarak yetkimizi sonuna kadar kullanacağız ve esnafımızı hiç kimseye ezdirmeyeceğiz” diye konuştu. “Belediye olarak sizin haklarınızı korumak bizim boynumuzun borcudur” diyen Şengül, 24 saat esnafın emrinde olduğunu sözlerine ekledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim