Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2393.909
    %-0.30
  • Dolar
    32.2484
    %-0.04
  • Euro
    34.6675
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhasebe öğretmenlerine Luca eğitimi verilecek
11 Eylül 2017 Pazartesi 17:35

Muhasebe öğretmenlerine Luca eğitimi verilecek

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, eğitimden sonra uygulamada yaşanan muhasebe programı sorununu çözmek için muhasebe öğretmenlerine Luca eğitimi verecek.

Türkiye’deki muhasebeci ve mali müşavirler çoğunlukla muhasebe programı olarak Luca’yı kullanıyor. Ancak okullarda öğrencilere Luca programı öğretilmiyor. Eğitimden sonra özellikle staj döneminde büyük sorun olan bu konuya el atan Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret Meslek Liseleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleriyle işbirliğine gitti. ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ile Antalya’daki 8 okulun yöneticisi arasında bugün bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre söz konusu okullardaki 55 muhasebe öğretmenine ASMO tarafından 6 saatlik Luca eğitimi verilecek. Her gün 9.00 ila 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimler, iki grup halinde yarın sabah başlayıp Cuma gününe kadar toplamda 4 gün boyunca verilecek.

“ANTALYA’DA YÜZDE 98’E YAKIN LUCA KULLANILIYOR”

Protokolün amacının muhasebe dersi veren öğretmenlerin Luca muhasebe programını öğrenmesi ve öğrencilere öğretmesi olduğunu belirten ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, “Luca, üst birliğimiz Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) bünyesinde olan ve Antalya’da yüzde 98’e yakın meslek mensubunun kullanmış olduğu bir muhasebe programı. Bu muhasebe programı ticaret liselerinde okutulmuyor. Eta, Logo ve az miktarda da Micro muhasebe programları öğretiliyor. Bu okullarda ders gören öğrencilerin Luca ile ilgili hiçbir bilgisi olmuyor ve bu öğrenciler bizlerin ofislerinde staj yapıyor. Dolayısıyla eğitimle uygulama aşamasında ortaya büyük bir sorun çıkıyor. Bu protokol ile bu sorunu aşmayı planlıyoruz. Muhasebe öğretmenleri muhasebeyi bir teorik olarak birde bilgisayarlı öğretiyor. Bizler muhasebenin pratiğini öğretirken Luca’yı kullanmalarını istiyoruz. Öğrenci ofise geldiği zaman yabancılık çekmesin, bilerek, donanımlı, programı tanımış olarak gelsin” dedi.

“İNTERNETİN OLDUĞU HER YERDE RAHATLIKLA KULLANILABİLİYOR”

Muhasebe öğretmenlerinin muhasebeyi bildikleri için onlara sadece Luca’nın çalışma mantığı hakkında bilgi verileceğini bildiren Çavdar, Luca’nın çok kolay bir program olduğuna dikkat çekti. İnternet tabanlı olmasından dolayı Luca’nın internetin olduğu her ortamda rahatlıkla kullanılabildiğini belirten Çavdar, cep telefonlarında bile kullanılabildiğini ifade etti.

“MESLEĞİ ÖĞRETECEĞİZ”

Gerçekleştirecekleri projenin iki aşamalı olduğunu belirten Çavdar, “İlk aşama Luca’nın tanıtılması ve öğretilmesi. Muhasebe öğretmenlerine Luca eğitimi vererek öğrencilere öğretmelerini sağlamak. İkinci aşama ise, öğrenciler ASMO nedir? Meslek nedir? Bilmiyorlar. Bunu öğretmek istiyoruz. Bunun için de okul müdürlerinin organizasyonuyla zaman zaman onları buraya davet edeceğiz. Burada ne olup bittiğini gösterecek, mesleği tanıtan programlar yapacağız. Onlara mesleği tanıtarak öğreteceğiz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 4243 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim