Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2407.339
    %-0.15
  • Dolar
    32.2208
    %-0.09
  • Euro
    34.7162
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PARKLARIMIZ TASMA VE POŞET UYARILARIYLA DAHA TEMİZ
08 Şubat 2024 Perşembe 15:10

PARKLARIMIZ TASMA VE POŞET UYARILARIYLA DAHA TEMİZ

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından park, bahçe ve oyun alanlarına dikilen uyarı levhaları sayesinde artık daha temiz ve daha güvenli hale geldi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından park, bahçe ve oyun alanlarına dikilen uyarı levhaları sayesinde artık daha temiz ve daha güvenli hale geldi.

Şehrin bütün mahallelerinde bulunan parklar, oyun alanları gibi yeşil alanlarda evcil hayvanlarını gezintiye çıkaran hayvan dostlarına yönelik olarak dikilen ve “Daha temiz bir çevre için evcil hayvanlarımızı tasmasız ve poşetsiz gezdirmeyelim” yazılı uyarı levhaları sayesinde parklarımız, oyun alanlarımız gibi yeşil alanların daha güvenli, daha temiz ve herkesin rahatça kullanabileceği alanlar haline geldi.

 

Geçmişte beslenmesi yasak olan bazı cins hayvanların, bakıcıları tarafından gelişi güzel salındığı parklarda özellikle oyun oynayan küçük çocukların tehlike altında olması sebebiyle ailelerce tercih edilmeyen mahalle parkları ve oyun alanları, şimdilerde herkes tarafından rahatça kullanılabiliyor olmasında Muratpaşa belediyesi tarafından bu alanlara konulan uyarı levhalarının büyük rolü olduğuna dikkat çeken aileler bu konuda belediye yetkililerine teşekkür ediyorlar.

Parkların yeni tabelalar sayesinde daha temiz ve daha güvenli hale geldiğine dikkat çeken veliler; “Eskiden parklarda başı boş gezdirilen köpekler yüzünden çocuklarımızı mahalle parklarına gönderemiyorduk. Özellikle bakılması yasak olan cins köpekler, bakıcıları tarafından parklarda salınıyordu. Bazı köpek sahipleri de köpeklerini serbest bırakarak park ve yeşil alanlara pisletmesine göz yumuyorlardı. Buralar köpek pisliklerinden geçilmez haldeydi. Parklara ve yeşil alanlara dikilen uyarı levhalarının ilk zamanlarda bir işe yaramayacağını düşünmüştük. Ancak şimdi görüyoruz ki, bu uyarı levhaları işe yaradı ve halkımız bu konuda yeterince bilinçlendi. Her gün sabah ve akşam saatlerinde köpeklerini gezdiren hayvanseverler, köpeklerini tasmasıyla gezdirirken, ellerinde poşetleriyle köpeklerini peşlerinde dolaşıp bu sevimli dostların yaptığı pislikleri de toplayıp poşetleyerek çöpe atıyorlar. Bu da bir bakıma otomatik olarak temizliğe katkı koyuyorlar. Böylece otokontrol sistemi de kendiliğinden oluşmuş oluyor. Bu konuda hayvansever dostlarımıza da bele görevlilerine de teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılıklar sayesinde çocuklarımız gibi bizler de gönül rahatlığıyla parklarımızı içimize sinerek kullanabiliyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

*İSA KAVLAK

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim