Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık çalışanları hakkının peşinde
06 Mart 2024 Çarşamba 17:40

Sağlık çalışanları hakkının peşinde

Teşvik ödemelerinin artırılmasını isteyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanı Türk Sağlık Sen üyeleri, taleplerini basın açıklamasıyla dile getirdi. “Bizim üniversite hastanemiz çalışanlarının diğer üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların

Teşvik ödemelerinin artırılmasını isteyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanı Türk Sağlık Sen üyeleri, taleplerini basın açıklamasıyla dile getirdi. “Bizim üniversite hastanemiz çalışanlarının diğer üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların aldığı teşvik ödemesinin çok altında rakamlara mahkum edilmesi kabul edilemez” diyen Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, haklarının peşinde olduklarını vurguladı.

img-9962.jpg

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde teşvik ödemelerinin yetersizliğiyle ilgili basın açıklaması yapıldı. “Ücrette adalet ek ödemede memnuniyet taban ve teşvikte revize istiyoruz, yalan boş vaat yok sendikal mücadele var, göreve davet ediyoruz, hak hukuk dediniz hakkımızı yediniz” yazılı dövizler açan Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, “Teşvik ek ödeme havuzu” yazılı kutudan çıkardıkları hortumlarla dikkat çekti.

img-9950.jpg

“HAKKIMIZDAKİ İTHAMLARI KABUL ETMİYORUZ”

Açıklama öncesinde basın açıklaması kararını önceden duyurduklarına dikkat çekerek kendilerinden bir gün önce Sağlık Sen Akdeniz Üniversitesi ve Adli Tıp Şube Başkanı Hasan Basri Bozkurt tarafından aynı yer ve saatte açıklama gerçekleştirildiğine işaret eden Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, Bozkurt’un “Kurumumuzda yıllardır yetkili olan sendikanın hastanemiz çalışanları adına herhangi bir çabası olmaması ve sorunların her geçen gün çığ gibi büyümesi yetkiyi layıkıyla kullanamadıklarını kanıtlar niteliktedir” şeklindeki ifadelerine tepkisini dile getirdi ve samimiyetsizlikle suçladı. Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen’in 33 yıldır çizgisini bozmadan sağlık çalışanları için var gücüyle çalıştığına ve hiçbir zaman geri durmadığına işaret eden Turan, “Hakkımızdaki ithamlarını kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

img-9969.jpg

 “HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ”

“Bugün burada hastanemizde çalışanların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, yapılan haksızlıklara dur demek, hakkımıza ve emeğimize sahip çıkmak için bir aradayız” diyen Turan, şunları söyledi:

“Adı teşvik olan fakat idareciler tarafından angaryaya dönüştürülerek zayi edilen hakkımızın peşindeyiz. Mesele çalışanın hakkı ve alacağı ücret olunca cimrilikte sınır tanımayanlar, mevzuatta bir açık bulsalar maaşlarımızı da ödemeyip, çalışma düzenini köle sistemine çevirmek isteyenler, karşılarında hep bizi bulacaklar. Tüm üniversite hastaneleri benzer ekonomik sıkıntılar yaşarken sadece bizim üniversite hastanemiz çalışanlarının diğer üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların aldığı teşvik ödemesinin çok altında rakamlara mahkum edilmemiz kabul edilemez. İnsaf edin, şapkanızı önünüze koyun, kaldıysa biraz vicdanınızın sesini dinleyin.”

 

“ÇALIŞANIN YAŞADIĞI SIKINTININ VEBALİ ÜZERİNİZDE”

Teşvik ödemelerini kurtarmanın peşinde olduklarını belirten Turan, “Çalışanlara yapılan bu zulme son vererek hakkı hak edene teslim edin diyerek çağrımızı yineliyoruz. Herkes taban ve teşvik ödemelerinin artması konusunda bir mücadele ortaya koymaya çalışırken biz yitip giden teşvik ödememizi kurtarmanın peşindeyiz. Bu durum bile meselenin nasıl vahim bir hal aldığını anlatmaya yeterlidir. Ekonomik şartların ve enflasyonun çalışanın belini büktüğü bir dönemde bu yapılanlar tabiri caizse işkenceden farksızdır. Teşvik ödemesini ev ekonomisine katarak geçinmeye çalışan her çalışanın yaşadığı sıkıntının vebali sizin üzerinizdedir. Çocuğuna harçlık veremeyen, pazar parasını denkleştiremeyen her çalışanın günahına girmektesiniz” şeklinde konuştu.

img-9977.jpg

“İŞ YÜKÜ AZALTILMALI”

Sağlık çalışanlarının diğer taleplerini de dile getiren Turan, “Çalışanlara yönelik bu tutumlar, aşırı iş yükü ve mobbing devam ettirilemez. İş yükü azaltılmalı. Çalışanların talepleri dikkate alınarak çalışma ortamı ve çalışma koşulları iyileştirilmeli. Çalışanların temsilcisi olarak bir kez daha kararlılıkla vurguluyoruz. Teşvik ödemelerindeki eksiklikler iade edilene, hakkımız bize teslim edilene ve sorunlar çözülüp beklentilerimiz karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Beraberce kazanacağız” dedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim