Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2387.588
    %-0.11
  • Dolar
    32.2367
    %-0.24
  • Euro
    34.7051
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Sosyal hizmet, yardım ve lütuf haline getirildi”
19 Mart 2024 Salı 16:52

“Sosyal hizmet, yardım ve lütuf haline getirildi”

Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle açıklama yapan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, sosyal hizmetin bir hak olmaktan çıkartılarak yardım ve lütuf haline getirildiğini söyledi.

“YARDIM VE LÜTUF HALİNE GETİRİLDİ”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi’nde, Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, sosyal hizmetin bir hak olmaktan çıkartılarak yardım ve lütuf haline getirildiğini ileri sürdü. Sosyal yardımların Türkiye’de sosyal hizmetlerde önemli bir yer tuttuğunun altını çizen İçöz, “Sosyal hizmetlerin neredeyse yardımlara indirgendiği bir ortamda sosyal yardımlar yoksulluğun siyasal destek sağlamak amacıyla kullanıldığı, yardım alanları bağımlı hale getiren bir uygulamaya dönüşmüş durumda. Sosyal hizmet, bir hak olmaktan çıkartılmış, yardım ve lütuf haline getirilmiştir. Ekonomik krizle birlikte sosyal yardımlar ayrı bir sorun alanı olarak durmakta, sosyal yardımlar çeşitli gerekçelerle kesilmek istenmektedir” dedi. AK Parti iktidarı öncesinde 4 milyon kişiye verilen sosyal yardımların bugün 20 milyonu geçtiğini söyleyen İçöz, “Burada da yoksulluğun önlenmesi değil, sürdürülebilir yoksullukla insanların denetim altına alınması ve iktidarın oy deposu haline getirilmeye çalışılmakta” diye konuştu.

img-0451.jpg

“SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Sosyal hizmetler alanının ve çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini söyleyen İçöz, “Sosyal Hizmet Günü’nde, sosyal hizmet emekçileri de biriken sorunlarla karşılamakta. Sendikamız tarafından daha önceden yapılan anket çalışmasında açıkça işaret ettiği gibi sosyal hizmet emekçileri personel eksikliği ile az çalışan ile çok fazla iş yaparak, uzun sürelerle çalışarak, güvencesiz biçimde ve farklı istihdam biçimleri altında çalıştırılarak, yetersiz ücretlerle, yaygın biçimde şiddete uğrayarak, mobbing problemi altında, yemek ve yol sorununun dahi çözülmediği bir ortamda, yetersiz ekonomik sosyal haklarla, mesleki anlamda ihtiyaçlarının karşılanmadan ve çalışma koşulları giderek kötüleşerek çalışmakta” dedi. İçöz, taleplerini ise şöyle sıraladı:

img-0453.jpg

“Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın merkez teşkilatı ile taşra teşkilatları arasında kopukluk ortadan kaldırılmalı. İdarecilerin belirlenmesinde atamalar siyasi yakınlığa göre değil liyakate göre yapılmalı. Sosyal çalışma görevlisi tanımı kaldırılmalı. Yoksulluk sınırı üzerinde ve eşit işe eşit ücret politikası uygulanmalı. Tüm ücretler emekliliğe yansıtılmalı. Sosyal hizmet emekçilerinin yaptıkları iş ‘riskli iş grubuna’ alınmalı ve sosyal hizmet tazminatı ve yıpranma payı uygulaması hayata geçirilmeli. Sosyal hizmet emekçilerinin yandaş sendika nedeniyle TİS’te yaşadıkları kayıplar giderilmeli. Hafta sonları çalıştırılan sosyal hizmet emekçilerine fazla mesai ücreti ödenmeli. Sosyal hizmet emekçileri için 7/24 ücretsiz kamusal kreş hizmeti sağlanmalı. Sosyal Hizmet Günü vesilesi ile sosyal hizmetler alanının ve çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.” HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim