Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sümer'den Kepez'e 100 proje
07 Mart 2024 Perşembe 17:51

Sümer'den Kepez'e 100 proje

Cumhur İttifakı'nın Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, seçimleri kazanması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Sümer, projelerinin her noktasında aile, çocuklar, gençler, yaşlılar, esnaflar, muhtarlar, öğretmenler, dar gelirli vatandaşlar,

Cumhur İttifakı'nın Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, seçimleri kazanması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Sümer, projelerinin her noktasında aile, çocuklar, gençler, yaşlılar, esnaflar, muhtarlar, öğretmenler, dar gelirli vatandaşlar, iş insanları, emekliler ve işçilerin olduğunun altını çizdi.

 

Cumhur İttifakı'nın Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlediği lansmanda projelerini açıkladı. Lansmana AK Parti Antalya Milletvekillerinden Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, eski milletvekilleri Abdurrahman Arıcı, İbrahim Aydın, Vural Kılıç, Sadık Badak, Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik, MHP Kepez İlçe Başkanı Servet Ersoy, Ülkü Ocakları Kepez İlçe Başkanı Oğuzhan Dinçer, BBP İl Başkanı Mustafa Yılmaz, meclis üyesi adayları, muhtarlar ile AK Parti ve MHP'li çok sayıda partili katıldı. Projelerini 100 başlık altında özetleyen Sümer'in üniversiteyi kazananlara 7.500 TL nakit desteği ve emeklilere 1 yıl süreyle 5.000TL kira desteği projeleri dikkat çekti.

 

"BÜYÜK HEDEFLER KOYARKEN O İRADEYİ REFERANS ALDIK"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesinin, tüm dünyanın örnek olarak gösterdiği güçlü bir irade olduğunun altını çizen Sümer, "Dokunduğu şehirlere çiçek açtıran, gerçekten belediyeciliği bilen güçlü bir irade. 'Siyaset yerelde başlar' diyen, belediyecilikte o iradenin, o liderliğin izinde, yalnızca hedeflerine odaklanarak mükemmel bir ekiple ve uyumla gece gündüz çalışmış bir ekip var. Hedeflerimiz çok büyük. Büyük hedefler koyarken geçmişimizden aldığımız güç, istikrar ve o sağlam iradeyi referans aldık. 'Bu hedef çok büyük' diyenlere cevabım, biz inanıyoruz" şeklinde konuştu.

dc1c9e3d-43bf-4895-b158-cf3f8842f518.jpg

"KEPEZ YILDIZI PARLAYAN BİR İLÇE HALİNE GELDİ"

Kepez'de 20 yıllık hizmet süresi boyunca mazeret üretilmediğini ve tapu, imar, mülkiyet sorunları çözülerek belediyecilik hizmetlerinin rayına oturtulduğunu belirten Sümer, "Özenle inşa edilen vizyon projelerin ve eserlerin, kentin en önemli noktalarına adeta nakış nakış işlendiği, hak ettiği konuma emin adımlarla ilerleyen, yıldızı parlayan bir ilçe haline geldi" dedi.

 

"BİZE BÜYÜK DÜŞÜNMEK YAKIŞIR"

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hakan Tütüncü'ye Kepez'i Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri haline getirdiği için teşekkür eden Sümer, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin siyaset anlayışında makam ve mevkiler değil, hizmet ve eserler konuşur. Biz koltuk yarışı değil, hizmet yarışı yaparız. Hakan Tütüncü başkanımız 15 yıldır kendisiyle yarıştı. 'Kepez Belediyeciliği' yıllardır kendiyle yarıştı. Her yıl yayınlanan stratejik planlarında, kendi hedeflerinin üzerine koydu Kepez Belediyeciliği. Şimdi yeni hedeflerine hazır. 22 yıllık AK Parti iktidarında 100 yıllık sorunları çözen bir iradeden sonra, 'Türkiye Yüzyılı'nı, mahallelerimizi kalkındırarak başlatacağız' diyerek, 100 yıllık hedefler koyan bir yönetim anlayışıyla geliyoruz. Bizim anlayışımıza göre, Kepez'in sadece önümüzdeki 5 yılını planlamak hem çocuklarımıza hem de Türkiye Yüzyılı hedeflerimize haksızlık olurdu. Bize büyük düşünmek yakışır. Büyük hedeflerle, milletimiz için büyük düşünmek. Kepez için, büyük düşünmek yakışır. Biz hazırız, Kepez hazır. Türkiye Yüzyılı Kepez'in Yüzyılı olacak."

8b14d8b3-3168-4174-8f40-a18cd9de9bde.jpg

"KEPEZ DAHA FAZLA TERCİH EDİLECEK"

"Türkiye Yüzyılı'nda, yerel kalkınmayı, Kepez'in mahallelerinden başlatacağız" diyen Sümer, "20 yıldır kendini bu vitrine çıkarmak için hazırlayan Kepez, Antalya'nın bambaşka bir merkezi haline dönüşecek. Bu vizyonla artık, Antalya Kepez'e gelecek. Antalyalı hemşehrilerimiz bundan böyle Kepez'i daha fazla tercih edecek. Çünkü Kepez önümüzdeki dönemde ticaretin, alışverişin, sosyal hayatın, kültürün, yeşilin ve doğanın kalbi haline gelecek" ifadelerini kullandı.

 

"KEPEZ YİNE KENDİSİYLE YARIŞACAK"

Kepez'in her zaman olduğu gibi kendi döneminde de kendisiyle yarışacağını söyleyen Sümer, insan, şehir ve çevre vurgusu yaptı. Sümer, "Hangi projeyi açıklarsak açıklayalım, hangi vizyonu ortaya koyarsak koyalım, şehre ne kadar bina ya da eser kazandırırsak kazandıralım, Şeyh Edebali'nin vurguladığı 'insan' yaşamazsa Devleti yaşatamayız" diyerek projelerinin her noktasında aile, çocuklar, gençler, yaşlılar, esnaflar, muhtarlar, öğretmenler, dar gelirli vatandaşlar, iş insanları, emekliler ve işçiler olduğunu söyledi.

 

"ESERLERİMİZE, DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Kepez'de şimdiye kadar yapılanlara işaret ederek Dokumapark'ın içinde insana dair, kültüre ve sanata dair nice yaşayan etkinliğin yer aldığı nadide bir alan haline geldiğinin altını çizen Sümer, "El ele vererek bu eserlere, bu değerlere sahip çıkacağız. Şehrimize, Kepezimize sahip çıkabilmek için çok çalışmamız, birlikte çalışmamız lazım" açıklamasında bulundu.

63531a03-d223-4e73-9232-c209b9e5ab3b.jpg

"KEPEZ DAİMA TERTEMİZ NEFES ALACAK"

Hedeflerinin insanların mutlu olduğu şehirler inşa etmek olduğunu belirterek bunu yaparken, geleceğe daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Kepez bırakmak istediklerini kaydeden Sümer, "Ne kadar bina, ya da ne kadar eser yaparsak yapalım içinde insan olacak. Aynı şekilde hangi projeyi hayata geçirirsek geçirelim, etrafı yeşil olacak, Kepez daima tertemiz nefes alacak" dedi.

 

"KEPEZ TACINI PARLATMAYA GELİYORUZ"

Kepez'in anlamlarına dikkat çekerek Antalya'nın gelin başlığı olduğunu söyleyen Sümer, "Antalya'nın başının tacıdır. Projelerimizle Kepez tacını parlatmaya geliyoruz. O tacın üzerini çiçeklerle bezendirmeye, bir miras değil emanet olarak gördüğümüz Kepez'in herkesin görmek ve yaşamak istediği bir yere dönüştürmeye geliyoruz" diye konuştu.

 

"PROJELERİMİZ TÜM MAHALLELERİ KAPSIYOR"

Projeleri, Kepez'in tüm mahallelerini kapsayacak şekilde tasarlamaya çalıştıklarını belirten Sümer, mahalleleri 7 farklı bölgeye ayırdıklarını, bu bölgelerin tamamına hemen hemen tüm başlıklarda projeler geliştirmeye ve eserler kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Kepez'in gerçekten doğru planlandığının ve Kepez haritasının çok daha efektif bir hale dönüştüğünün görüleceğini kaydeden Sümer, aile yaşam merkezlerinin sayısını artıracaklarını kaydetti. Yeni kreşler açacaklarını belirten Sümer, Antalya Şehir Hastanesi Mola Kreşi, kapalı ve açık yüzme havuzları yapacaklarını söyledi.

 

KADINLARA, ÇOCUKLARA VE GENÇLERE PROJELER

Sümer diğer projelerini şöyle sıraladı:

"Kadın spor merkezleri açacağız. Kadın konakları kuracağız. Kadın Girişimcilik Akademisi (KAGA) ve girişimci Kadınlar ağını kuracağız. Ev ekonomisine evden destek için Kepez Tekstil markasını kuracağız. Güçlü kadın güçlü toplum projemiz var. Çocuklarımızın çok sevdiği çocuk köyü konseptimizi geliştireceğiz. Kepez Su Parkı projemizle büyük bir kompleks yapacağız. Kepez Serüven Parkı'nı inşa edeceğiz. İzcilik Köyleri oluşturacağız. Yeni nesil tema parkları yapacağız. Okullarımıza spor salonları kazandıracağız. İlkokul çocuklarımıza haftanın 3 günü sabah çöreği ve süt ikramı yapacağız. Güvenli Okul Bölgeleri projemizle, çocuklarımızın eğitim gördüğü alanları daha huzurlu ve korunaklı hale getireceğiz. Kepez'de ikamet edip, üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize, bir fakülteyi örgün öğretim olarak kazanan tüm öğrencilerimize sınav başarı hediyesi olarak 7.500 TL nakit desteği vereceğiz. Kepez'de ikamet edip üniversite sınavında Türkiye sıralamasında ilk 10 bine giren çocuklarımızın tamamına da PlayStation hediye edeceğiz. Gençlik istihdam ve staj bürosunu kuracağız. 'Leziz İndirim Kart' ile öğrencilere okullarının yakınındaki restoranlarda indirimli yeme-içme imkanı sunacağız. Kepez Uluslararası Gençlik Forumunu başlatacağız. Buz pateni pisti yapacağız. Yeni öğrenci yurtları açacağız. Lezzet durağı otomatlarımız olacak. Genç çamaşırhanelerimizi hizmete sunacağız. Ücretsiz wifi noktalarını yaygınlaştıracağız. Bağımlılık ile mücadele merkezleri önceliğimiz olacak. Gençlik Spor Merkezlerimizde, gençlerimizi sporla buluşturmaya devam edeceğiz. Spor lisesinin kapsamını genişleteceğiz. Gençlik kampı merkezlerinin sayısını arttıracağız. E-Spor takımlarına destek verecek turnuvalar düzenleyeceğiz. Kaykay parkını yapacağız. Semt spor sahalarının sayısını artıracağız. Pil Fabrikası Millet Bahçesi'ne spor kompleksi yapacağız. Geleneksel sporlar için özel tesisler kazandıracağız. Yeni AKMEK kurs merkezleri açacağız. Kepez Vakfı'ndan burs alan çocuklarımızın sayısını artıracağız."

bf5e3c4f-edec-4bba-b7b7-5c162f7fec5f.jpg

"EMEKLİLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ"

Emeklilerin yükünü hafifleteceklerini de belirten Sümer, projelerini sıralamaya şöyle devam etti:

"Emek marketleri kuracağız. Kaymakamlığımızla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla birlikte tespit ettiğimiz, belirlenen kriterlere haiz ihtiyaç sahibi emeklilerimize, 1 yıl süreyle 5.000 TL kira desteğinde bulunacağız. Vefa Kıraathanelerini kuracağız. Huzur bahçelerini yapacağız. Şefkat ve huzurevi sayımızı da arttıracağız. Demans ve Alzheimer hastası yaşlılarımız için gündüz yaşam merkezlerini kazandıracağız. Yeni evlenecek çiftlere ücretsiz düğün salonu uygulamasını başlatacağız. Her yeni doğan bebeğimizin ilk hediyesi Kepez Belediyesi'nden olacak. İhtiyaç sahibi hemşerilerimize sosyal yardım kartı verilecek. Kepez sofrasını kuracağız. Bi Dilim Kafe'nin taziye evlerinin sayısını artıracağız. Şehir Hastanesi hasta yakını konut evini açacağız. STK'lar ve hemşeri derneklerine uygun fiyatlı mekanlar sağlayacağız. Hayvan hastanelerinde can dostlarımızın bakımlarını yapacağız."

 

"BELEDİYE ARAÇLARINI ELEKTRİKLİYE ÇEVİRECEĞİZ"

Şehircilikle ilgili projelerini de anlatan Sümer şöyle devam etti:

"Gönüllü dönüşüm ve kent rehberi Türkiye'de bir ilk olacak. E-belediyeciliğin içeriğini zenginleştireceğiz. Kepez Teknokent'i kuracağız. Prestijli caddeler yapacağız. Modern kapalı pazar yerleri yapacağız. Bu Pazar yerlerimiz güneş enerji santralleri ile kendi enerjisini kendisi üretecek. Yazılımcı seferberliği başlatacağız. Her evde doğalgaz seferberliğini başlatıyoruz. Kültür Mahallemize akabinde ihtiyaç olan mahallelerimize yeni katlı otoparkları kazandıracağız. Doğal afetlerde, deprem, yangın ve benzeri durumlarda Türkiye'nin ve dünyanın herhangi bir yerinde bulunacak hazır gönüllü bir ekip kuracağız. Afet öncesi bilinçlendirme programları yapacağız. Kepez Dijital Eğitim Platformu (KEDEP) hizmete sunulacak. Düden Şelalesi'nde Ekolojik Turizm Çarşısını ilçemize kazandıracağız. Yetişkinpark yapacağız. Kepez'in tamamında kaldırımlar, yollar, sosyal tesisler dezavantajlı bireylerin kullanımına uygun hale getirilecek. Engelsiz yaşam merkezleri, engelsiz mola evleri kuracağız. Kepez'in engelsiz yarınları projesini hayata geçireceğiz. Hem yeşile zarar vermeden çalışacak, hem de çalışmalarımızı bitirdikten sonra etrafı yeşerterek ilerleyeceğiz. Pil Fabrikası Millet Bahçemiz Antalya'nın nefes alan yerlerinden biri olacak. Yeşil alanları Mesire Alanları olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Masadağı Park, manzara kulesi kuracağız. Kepezimize 200 dönümü aşkın büyüklükte bir Millet Ormanı kazandıracağız. Elektrikli araç kullanımını teşvik etmek ve sürdürülebilir bir ulaşım altyapısı oluşturmak için şarj istasyonları kuracağız ve belediye bünyesindeki araçları da elektrikli araçlara çevireceğiz. Binalar için yeşil sertifika sistemini oluşturacağız. Kamp ve karavan park alanları oluşturacağız. Sıfır Atık Politikamızla Kepez'imizi geleceğe hazırlayacağız. Modern bir iklim müzesi kuracağız. Gençlerin iklim mücadelesine aktif katılımını sağlamak amacıyla İklim Elçileri Projesi'ni hayata geçireceğiz. Kepez yeşil şehir temiz gelecek olacak.” 

 

"KIRSAL YAŞAM DESTEKLENECEK VE KALKINDIRILACAK"

Lyrboton Kome Antik Kenti'ni öne çıkaracaklarını, doğal obrukları keşfedecek ve yürüyüş, bisiklet ve iz sürme için yeni fırsatlar sunacaklarını kaydeden Sümer, Kepez'de drag pisti, off road pisti ve endro motor sporları pisti yarışlarının yapılacağını kaydederek şunları ifade etti:

"Yağlı güreş şenliğini ilçemize yeniden kazandıracağız. Lyrboton Kome Antik Kenti'nde 'Zeytincilik Festivali' düzenleyeceğiz. Çiçek Festivali'nde Kepez'in renk cümbüşü yaşanacak. Kepez Yörük Müzesini ilçemize kazandıracağız. Yeni bir atlı binicilik tesisi açarak binicilik sporunu destekleyeceğiz. Kitap Fuarı'mızı büyüteceğiz. DokumaPark içerisinde zeytin müzesi açacağız. Eski pil fabrikası, Sanayi ve Teknoloji Müzesi olarak yeniden doğacak. Oyuncak kütüphanesi yapacağız. Botanik Park projemizle, her yaştan Kepezli'yi yeşille buluşturarak doğanın keyfini çıkarmanın ve sağlıklı bir yaşam sürmenin yollarını sunuyoruz. Kepez Dijital müzeyi, Dijital Hayvanat Bahçesi'ni kuracağız. Kepez Tarım Kenti projemizle Kepez ekonomide de çiçek açacak. Kırsal yaşamı destekleyecek ve kalkındıracağız. Tarım Akademisi Projesini Hayata geçireceğiz. Zeytinyağı üretim tesisi kuracak ve yerel üretimi destekleyeceğiz. Tarımsal atıktan gübre ve yakıt üretim tesisini kuracağız." HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 4297 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim