Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2398.482
    %0.35
  • Dolar
    32.2398
    %-0.23
  • Euro
    34.6949
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Tercihimin olumsuz bir sonuç doğuracağına inanmıyorum”
20 Aralık 2023 Çarşamba 16:34

“Tercihimin olumsuz bir sonuç doğuracağına inanmıyorum”

Kurultayda CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini saklamayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu tercihinin siyasi kariyerinde olumsuz bir sonuç doğuracağına inanmadığını söyledi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) olağan üye buluşması şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Buluşmada Uzman Klinik Psikolog Melisa Oral, katılımcılara öfke kontrolü ile ilgili bilgilendirme yaptı. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ise, futbol hakemi Halil Umut Meler’e sahada yumruk atılmasına tepkisini dile getirerek Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yöneticilerinin görevi bırakması gerektiğini söyledi. Toplantının konuşmacı konuğu olan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise, iş insanlarına yaklaşan yerel seçimler öncesi durum değerlendirmesi yaparak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtlayan Esen, parti kurultayında eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini saklamayarak bu tercihinin olumsuz bir sonuç doğuracağına inanmadığını dile getirdi. CHP’yi Kurtuluş Savaşı gazilerinin kurduğuna da işaret eden Esen, “CHP’den vatan haini, teröre destek çıkmaz” ifadelerini kullandı.

sam-6671.jpg

“KİŞİ BAŞI YEŞİL ALAN MİKTARINI 13.5 METREKAREYE ÇIKARDIK, KENDİMİZ ÜRETİM YAPIYORUZ”

Konuşmasına göreve geldiklerinden bu yana geçen 4 buçuk yıllık süre zarfında yaptıkları çalışmaları özetleyerek başlayan Esen, hayata geçirdikleri Hayat Park’ın bir yaşam alanı olduğunu söyledi. İlçede yaptıkları 28 park ile 10 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarını 13.5 metrekareye çıkardıklarını belirten Esen, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı kentlerde bulunması gereken kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9 metrekare olduğuna dikkat çekerek Konyaaltı’nda bunun 1.5 katı fazlası yeşil alana sahip olunduğunun altını çizdi. Yeşil alanların ve kent mobilyalarının yapımını kurdukları atölye sayesinde kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Esen, “Parklarda gördüğünüz tüm materyaller belediyemiz tarafından üretiliyor” dedi. Çöp kovaları ve atık geri dönüştürme ünitelerinin de belediye imkanlarıyla üretildiğini söyleyen Esen, ihaleyle satın alma yapmadıkları için bu sayede yüzde 100 tasarruf sağladıklarını vurguladı. Konyaaltı’nda hiçbir çöpün 8 saatten fazla konteynerde kalmadığını söyleyen Esen, konteynerlerin gece saatlerinde yıkandığını da kaydetti.  

sam-6662.jpg

“ASFALTIMIZI KENDİMİZ DÖKTÜK”

280 kilometre sathi kaplama asfalt döktüklerini belirten Esen, bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını ve bunu satın aldıkları asfalt makinesi sayesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. İhale ile asfalt yaptırmadıklarının altını çizen Esen, “Temin ettiğimiz malzemelerle, kendi personelimiz ve kendi makinalarımızla asfalt döktük” dedi.

 

“İNŞAAT EKİBİ OLUŞTURDUK”

İlçede 2 mahalleye muhtar evi yaptıklarını bildiren Esen, muhtar evi için önce ihale hazırlığı yaptıklarını daha sonra kendileri yapmak için usta alımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Esen, “Kalıpçı, demirci, fayansçı, boyacı alarak inşaat ekibi oluşturduk. Bu ekiple sadece malzeme temin ederek küçük çaplı inşaatları ihale yapmadan kendimiz yapar hale geldik” diye konuştu. Esen, 3 taksi durağının yenilenmesi işini yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

“KREŞLERDE MALİYETİNE HİZMET”

İlçedeki kreş sayısını 2’den 4’e çıkardıklarını ifade eden Esen, piyasa fiyatının altında, maliyetine ücretlerle hizmet verdiklerini söyledi.

sam-6655.jpg

HAYVANCILIĞA YÖNELİK HİZMETLER

İlçede hayvancılıkla ilgili de önemli hizmetler gerçekleştirdiklerine işaret eden Esen, “6 bin dönüm meraya tohum atarak meralardaki ot miktarını 3-4 kat artırdık. Bu sayede hayvan sahipleri yem için daha az para ödedi. Yaklaşık 2 bin 300 civarı büyükbaş, 20 bin civarı da küçükbaş hayvana yapılan tanımlı aşıları belediyemiz tarafından karşıladık. Türkiye’de bunu yapan başka bir belediye yok. Bunu yapan tek belediyeyiz. Su olmayan bir yaylamıza borularla suyu biz taşıdık. Yaylalarda hayvanlar için gölgelikler, yemlikler yaptık. Dış parazit hastalığının tedavisi için gezici 2 ekiple hizmet verdik, veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SAKLIKENT YOLU HİÇ KAPANMADI”

Saklıkent Yolu’nun görev yaptıkları süre içerisinde hiç kapanmadığını dile getiren Esen, kar yağdığı sürece gece-gündüz hizmet verdiklerine dikkat çekti.

sam-6648.jpg

“HİÇBİR ŞEYİN REKLAMINI YAPMADIK”

Yaptıkları hizmetlerin reklamını yapmadıklarına da dikkat çeken Esen, halkın yapılanları takdir ettiklerinin altını çizdi. Vasatlığın ülkenin başına musallat bir kavram olduğunu söyleyen Esen, “Vasatlık resmen kader gibi yakamıza yapışmış. Mış gibi görünme. Bir hizmeti vasat yapmaktansa yarım hizmeti çok iyi yapmak daha iyidir. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz. Yaptığımız hiçbir şeyin kendi PR’ımız olmasın, devletin parası israf olmasın diye reklamını yapmadık. Bizim açılış yaptığımızı gördünüz mü? Göremezsiniz. Bu açacak hiçbir şey yapmadığımızdan değil. Emin olun toplu açılış yapacak kadar işler yaptık. Biz vatandaş yaşayarak görsün istedik” dedi. Yurt dışındaki ilçeleri örnek gösteren Esen, “Yurt dışında gittiğiniz hangi ilde, ilçede belediye başkanının fotoğrafını görüyorsunuz?” diye sordu.

 

“SİYASETÇİNİN HAYATINDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEMELİ”

Belediye Başkanı olduktan sonra hayatında hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, siyasetçilerin göreve geldikten sonra hayatında hiçbir şeyin değişmemesi gerektiğini vurgulayan Esen, “Evimizdeki sehpa dahi değişmedi. Şoförüm arabayı muayeneye götürürken pert etmeseydi o da değişmeyecekti ama mecburen değişti. Siyasetçinin hayatında hiçbir şey değişmemeli” dedi. Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel’i örnek gösteren Esen, 14 yıl görev yapan Merkel’in görevi bıraktıktan sonra eski yaşadığı apartman dairesine geri döndüğüne işaret etti.

sam-6684.jpg

“YAPMACIK BULUYORUM”

Bazı belediye başkanlarına göndermeler de yapan Esen, kendisinin çöpler toplandı mı? parkların ışığı yanıyor mu? diye gece saatlerinde ilçede gezdiğini söyledi ve hiçbir zaman reklamını yapmadığını kaydetti. Esen, “Bir belediye başkanının gece saat 23.00’te kebapçıya yakasında mikrofonla tesadüfen gitmiş gibi yapmasını son derece yanlış, yapmacık buluyorum ve hayatımda yapmacık hiçbir şey olsun istemiyorum. Bunları siyasi ürün gibi sunmayı da sizlere hareket olarak kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ARABESK SİYASET VE SİYASETÇİ TARZINDAN VAZGEÇİN”

“Sizi yönetenlerden size Atatürk’ü, dininizi öğretmelerini talep etmeyin. Hukuk devleti talep edin” diyen Esen, “Arabesk siyaset ve siyasetçi tarzından vazgeçin. Vasatı kabul etmeyelim. Ben senin işini görmek istiyorum diyelim” açıklamasında bulundu.

 

“KABUL GÖRÜRSE DE GÖRMEZSE DE EYVALLAH”

Yaptıkları için “Kabul görürse de görmezse de eyvallah” diyen Esen, sözü adaylık konusuna getirdi. İzlediği bir tiyatroyu anlatarak “Huylu huyundan vazgeçmez” ifadelerini kullanan Esen, şunları dile getirdi:

“Karar verirken uzun bir düşünce sürecine geçip vicdanımdan geçirip öyle karar veriyorum. Verdiğim karar kolay kolay değişmiyor. Değişmeyen kararlar nedeniyle olumlu da olumsuz da sonuç yaşayabilirsin diyebilirsiniz. 51 yaşındayım. Bugüne kadarki kararlarımın olumlu sonuçlarına da olumsuz sonuçlarına da eyvallah dedim. Bizim ne olduğumuz, ne söylediğimiz ve neyi savunduğumuz ortada. Adaylık konusunda dönemsel tercihlerin rol oynamayacağını söyleyeyim. Farklı kriterlerle hareket edeceğimi paylaşayım. Siyasi kulislerde çok şey konuşulur. Kimin aday olacağına partilerin genel merkezleri karar verir. Adaylık konusunda durumun ne olduğunu bende bilmiyorum.”

 

“KILIÇDAROĞLU’NA OY VERDİM”

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Esen, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi hatırlatılarak Konyaaltı ilçesindeki aday adaylarının çokluğu sorulması üzerine, kurultayda Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini söyledi. Değişimin zamanı ve niteliği konusunda tereddüt yaşadığını belirten Esen, “Bu doğrultuda tercihimi geliştirdim. Kılıçdaroğlu’na birinci turda da ikinci turda da oy verdim. Bunu saklamıyorum. Bunun siyasi kariyerimde herhangi bir sonuç doğuracağına inanmıyorum. Tercihimin olumsuz bir sonuç doğuracağına inanmıyorum. Aday adayı sayısının neden çok olduğunu da bilmiyorum” dedi.

 

“DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİR”

Kendisi hakkında karalama kampanyası yapıldığını ileri süren Esen, aynı kanallarda parti içindeki başkalarına güzelleme yapılmasının da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Esen, “Yaklaşık 2 yıldır bana saldırılan yerlerden bugün başka kişilere güzelleme yapılıyor olması düşünülmesi gerekir” diye konuştu.

 

“CHP’DEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”

CHP’nin Kuvayi Milliye hareketinden doğduğunu söyleyerek vatan hassasiyeti en yüksek parti olduğunu dile getiren Esen, “Biz vatanı için canını bir dakikada verebilecek insanlarız. Hepimiz vatan için seve seve canımızı veririz. Bizim terör örgütüyle dolaylı ve direkt siyasi işbirliği yapmamız söz konusu değildir. CHP kadroları gazi kadrolardır. Kurtuluş savaşı gazisidir. CHP’den vatan haini, teröre destek çıkmaz” ifadelerini kullandı.

sam-6678.jpg

KAPLAN, TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

Esen ve katılımcılara teşekkür eden KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ise, eski bir FİFA hakemi olduğunu hatırlatarak UEFA hakemi Halil Umut Meler’e yönettiği maç esnasında yumruk atılmasına tepkisini dile getirdi. “Ayakların baş olduğu bir dönemi yaşıyoruz” diyen Kaplan, “Adını sanını bilmediğimiz, liglerde liderlik görevini yapmayan birçok kişinin Futbol Federasyonu’nun anlamsız yönetim şekliyle hiçbir şey yapamadıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu. Olaya hemen tepki göstermesi gereken Merkez Hakem Kurulu Başkanı’nın olay olduktan 7-8 saat sonra Futbol Federasyonu Başkanı’nın arkasından açıklama yaptığına işaret eden Kaplan, “Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi. Kaplan, 5 maç seyircisiz oynama şeklinde verilen cezanın yetersiz olduğunu da belirtti. Kaplan, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yöneticilerinin görevi bırakması gerektiğini sözlerine ekledi.

sam-6631.jpg

YENİ ÜYELERE BELGELERİ VERİLDİ

Yeni üyelere belgelerinin verildiği toplantıda, Esen’e günün anısına plaket takdim edildi. Toplantı, hep birlikte fotoğraf çekimiyle sona erdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim