Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2393.909
    %-0.30
  • Dolar
    32.2484
    %-0.04
  • Euro
    34.6675
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uysal isyan etti
09 Kasım 2017 Perşembe 07:30

Uysal isyan etti

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu Yeşilova Mahallesi’ndeki alanla ilgili imar plan değişikliği talebini reddetmesi Başkan Ümit Uysal’ı isyan ettirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu Yeşilova Mahallesi’ndeki alanla ilgili imar plan değişikliği talebini reddetmesi Başkan Ümit Uysal’ı isyan ettirdi. Alanın etrafındaki yapılaşma nedeniyle işlevini kaybettiğini vurgulayan Uysal, toplumun arazisinin değersizleştirildiğini söyledi.

 

Pazartesi günü toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Muratpaşa Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü olarak kullandığı Yeşilova Mahallesi’ndeki 12 bin 887 metrekarelik kamu arazisinin ticari alana çevrilmesi talebini oy çokluğuyla reddetti. Alanın çevre plan kararları ile uyumlu hale getirilip, bölgedeki ticari aks gelişimine de uygun olarak daha nitelikli kullanımı amacıyla kamu yararı doğrultusunda ticari alana dönüştürülmesini talep ettiklerini kaydeden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kamu yararı ilkesinin AK Parti ve MHP gruplarınca hançerlendiğini söyledi. Alanın etrafındaki ticari yapılaşma nedeniyle belediye araç giriş ve çıkışlarının zorlaştığına da dikkat çeken Uysal, herkese ait alanın değersizleştirildiğini vurgulayarak karara isyan etti.

isaretli-alanlar.jpg

GÖSTEREREK ANLATTI

Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kamu alanından ticari alana dönüştürülmesi talebi reddedilen Fen İşleri Müdürlüğü’nde dün bir toplantı düzenleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyu önce çalışanlarına sonra da gazetecilere aktardı. Alanın işlevini kaybettiğini de giriş çıkış yaparken zorlanan belediye araçlarını göstererek anlatan Uysal, etrafı ticari alanlarla çevrili yerin konumunu da  Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binası ve Şantiye Tesislerine komşu ticari parselleri gösterir hava fotoğrafları üzerinden gösterdi.

“UZUN VADELİ HİZMETLERE İMZA ATIYORUZ”

Muratpaşa Belediyesi çalışanlarının ve yöneticilerinin yetki ve görev aldıkları dönemin değil ilçenin 30-40 yıllık ihtiyaçlarını çözdüğünü kaydeden Uysal, “Biz 5 yıllığına seçiliyoruz. Bu dönemi en düşük maliyetle geçirmeyi hesaplayabiliriz ama biz kendi dönemimizle sınırlı düşünemeyiz. Şehrin geleceğini de en sağlıklı şekilde tanzim etmek zorundayız. Günü kurtaralım sevdasında değiliz. Uzun vadeli hizmetlere imza atıyoruz. 30-40 yıl ömürlü düşünüyoruz. Muratpaşa’nın bütün yollarını baştan savma yapmamak için tedbir alarak asfalt tesislerimizi kurduk. Makine parkımızı geliştirdik. Buna girmeyerek yamayla idare etmeye çalışırdık ama o zaman Muratpaşa kendisine yakışan uygun bir asfalt altyapısına sahip olamazdı. Kazılan deşilen bütün yollarımızı sıfırdan evladiyelik asfalta kavuşturuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN AZ BORÇLU METROPOL İLÇE BELEDİYESİYİZ”

Belediyenin borçlanabileceğine de dikkat çekerek borçlanmayı çok fazla tercih etmediklerini kaydeden Uysal, “Yıllık gelirinin yüzde 25’i civarında borçlanan bir belediyeyiz. Türkiye’nin en az borçlu metropol ilçe belediyelerinden birisiyiz. Borçlanmaya çıktığımız zaman bize kefilsiz, teminatsız, ipoteksiz sadece imza ile kredi vermek için bankalar kuyruğa giriyor. Biz kamunun her kuruşunu değerlendirerek evladiyelik hizmet yapıyoruz. Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Yaptıkları çalışmalardan rahatsız olanların bulunduğunu söyleyen Uysal, Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu arazinin ticari alana çevrilmesi talebinin reddedilmesinin de nitelikli, ciddi ve uzun vadeli hizmet etme anlayışından rahatsız olunduğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

sam_8458.jpg

“ETRAFI TİCARİ ALAN”

Taleplerinin kamu yararına ve bütüncül planlara aykırı olmadığını vurgulayan Uysal, “Bütüncül planlarda burası ticaret alanı. Ticari alana çevrilmesini talep ettiğimiz yer kamunun mülkü ama yan tarafları hep ticari alan. 5 binlik, 25 binlik, önceki planların tamamında ticari alan. Burası resmi kurum olarak işlevini yitirmiş durumda ve hizmet edemez halde. Ticari alanların ortasında şehri bozan bir yer. Bu arazinin yasalara uygun olarak en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN OLUNCA UCUZ MU?”

Alanın kamuya ait olmasa da şahsi bir kişiye ait olsaydı tereyağından kıl çeker gibi halledilmiş olacağını savunan Uysal, “Bütün toplumun alanı olduğu zaman resmi olarak kalsın. Hakkımız ticari alansa biz bunu öyle değerlendiririz. Toplumun olunca ucuz mu?” diye sordu.

BELEDİYE ARAÇLARI GİRİŞ ÇIKIŞ YAPAMIYOR”

Giriş çıkış kapısının önüne yapılan duvar nedeniyle belediye araçlarının giriş ve çıkışının kolay olmadığını söyleyen Uysal, “Burayı yüzde 100 tam kapasiteyle kullanamıyoruz. Çevredeki insanlar sürekli olarak burayı ne zaman taşıyacağımızı soruyor” dedi.

“VATANDAŞLARIN KENDİ YERLERİNE YAPILANI BİLMEYE HAKKI VAR”

Yapılanın hukuksuzluk olduğunu ileri süren Uysal, vatandaşların kendi yerlerine yapılanı bilmeye hakkı olduğunu ve her fırsatta anlatmaya devam edeceğini söyledi.

“İSYANIMIZ KAMU MÜLKÜNE REVA GÖRÜLEN MUAMELEYE”

Muratpaşa Belediyesi’nin her zaman alternatif bir kaynak üretebilecek güçte olduğunu vurgulayan Uysal, “Muratpaşa’da burası gibi değerli yerlerimiz var. Bunu planlayabilecek güçte bir belediyeyiz. Muratpaşa’da hizmetin aksatılması başarılamayacaktır. Bizim hizmetlerimizden geri kalmamız söz konusu değil. İsyanımız kamu mülküne reva görülen muameleyedir. Çabamız toplumun malına reva görülen muameleyi kabul etmemektir” ifadelerini kullandı.

“AVM DIŞINDA HERŞEY YAPILABİLİR”

Teklif ettikleri planlamaya AVM yapılamaz şehri koyduklarına da dikkat çeken Uysal, teklif kabul edilseydi alana AVM dışında her şeyin yapılabileceğini kaydetti. Uysal, mecliste verilen örneklerle söz konusu alanın hiçbir ortak tarafının bulunmadığını da söyledi.

“ART NİYETLİ HAYALİ OLAN VARSA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK”

Teklifin 1 yıl süreyle tekrar meclise getirilemeyeceğini belirten Uysal, ileride makul bir çözümün bulunacağına inandığını ifade etti. Son olarak bir gönderme de yapan Uysal, “Burayla ilgili art niyetli hayalleri olan varsa uzun vadede hayal kırıklığına uğrayacaktır” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8467.jpg

Bu haber toplam 11187 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim