Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bayram değil, dayanışma günümüz”
10 Ocak 2018 Çarşamba 17:06

“Bayram değil, dayanışma günümüz”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Misafirleri ağırlayan AGC Genel Sekreteri Rasim Gündüz, “Hem basın çalışanlarının hem de basın yayın kuruluşlarının yaşadığı sık

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Misafirleri ağırlayan AGC Genel Sekreteri Rasim Gündüz, “Hem basın çalışanlarının hem de basın yayın kuruluşlarının yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bayram değil, dayanışma günü olarak kutluyoruz” dedi.

 

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Yönetim Kurulu üyeleri İmdat Kızılsekili ve Mehmet Orhan Özbek ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin yurt dışında olması nedeniyle Başkan Yardımcısı İdris Taş ve Genel Sekreter Rasim Gündüz’ün ev sahipliği yaptığı ziyarette, gazetecilik ve eğitim üzerine sohbet gerçekleştirildi.

“BAYRAM DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜ OLARAK KUTLUYORUZ”

Konuklara ev sahipliği yapan AGC Genel Sekreteri Rasim Gündüz, “1961 yılında 212 sayılı kanunla gazetecilere daha önceden olmayan bazı haklar verilmiştir. Bizde onun yıldönümünde günümüzü kutluyoruz ama bu bayramdan ziyade son dönemlerde dayanışma günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Çünkü; basın çalışanlarının, fikir işçilerinin hakları her geçen gün geriye gidiyor. Çalıştıkları kurumlar açısından da böyle. Yani basın yayın kuruluşları da gerek idari gerekse ekonomik anlamda yayınlarını devam ettirmekle alakala ciddi sorunlar yaşıyor. Dönemsel olarak geriye gidişler olsa da en kötü şartlarda bile kamu yararına, halkın yararına yayınlara devam etmek gibi ulvi görevlerimiz var. Bu görevlerimizi her daim devam ettirmekte kararlıyız. Halkımız, ülkemiz, geleceğimiz için basın önemli. Bunun bilincindeyiz” diye konuştu.  

“UMUDUMUZU KORUYORUZ”

Basının, halkın haber alma özgürlüğü adına önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Gündüz, halkın ve tüm kesimlerin basına sahip çıkması gerektiğini söyledi. “Vatandaş ne kadar basına ilgi gösterirse, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kamu kurumları itibar ederse bağımsız ve özgür medyadan o zaman bahsedebilirsiniz” diyen Gündüz, “Türkiye’de basının hak ettiği yere gelebilmesi adına umudumuzu korumayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

11 bin üyelerinin yanı sıra 30 bin kamu görevlisini temsil eden bir sendika olduklarını belirten Çoban ise, üyelerinin yaşam şartlarını daha ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi. Basının, yaptıkları faaliyetlerin, savundukları görüşlerin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir yer aldığına işaret eden Çoban, “Basın bizi hem güçlü kılıyor hem de temsil ettiğimiz kitlenin haklarını koruma anlamında kamuoyu oluşturmamızı sağlıyor. Çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Basının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştiği günleri görmeyi temenni ediyorum” dedi.

 

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 12758 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim