Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bizi denemeye kalkmasınlar”
19 Mart 2019 Salı 11:48

“Bizi denemeye kalkmasınlar”

Aday çıkarmadıkları bölgelerde Cumhur ittifakının adaylarını desteklediklerini vurgulayarak aksi açıklamalara sert tepki gösteren BBP Genel Sekreter Yardımcısı Murat Kanat, “Bizi denemeye kalkmasınlar. Adımızı da kullanmasınlar” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP), aday göstermediği il ve ilçelerde Cumhur ittifakının adaylarını desteklemeye devam ediyor. Bazı partililerle birlikte Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Kemer Belediye Başkan adayı olan Yusuf Üras’ı ziyaret eden BBP Genel Sekreter Yardımcısı Murat Kanat, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Veysel Demir ile Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu Başkanı Ahmet Çiçek, Üras’a tam destek verdi. BBP’nin aday gösterdiği yerde kendi adaylarını desteklediklerini açıklayan grup, aday göstermedikleri bölgelerde de Cumhur ittifakına destek verdiklerini vurgulayarak Büyükşehir’de Menderes Türel’in, Kemer’de ise Yusuf Üras’ın arkasında olduklarının altını çizdi.

 

“BİZİ İNCİTENİ BİZDE İNCİTİRİZ”

Dava adamı olarak BBP’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve daha önceden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek destek bildirdiklerini hatırlatan Genel Sekreter Yardımcısı Murat Kanat, “Ankara bizim sözlerimizin arkasındadır. Kemer’de de Cumhur ittifakı adayı Yusuf Üras’ı destekleyeceğimizin sözünü önceden verdik. Ülkücüler, Alperenler asla sözünden dönmez. Söz vermemize rağmen dile getirilen kaypak söylemler bizi incitir. Bizi incitenleri de biz incitiriz. Bizim sözümüzün aksine sinir uçlarımıza basarak hareket etmeye kalkmasınlar. Kemer’de BBP ve Alperenler olarak Üras’ı destekliyoruz. Sonuna kadar arkasında ve yanındayız. Büyükşehir’de de Menderes Türel’i adayımız olarak görüyor ve destekliyoruz. Çalışmalarımızı da bu şekilde sürdürüyoruz. Nerede olursa olsun adaylarımızın olduğu yerde kendi adaylarımızı, olmadığı yerlerde ise Cumhur ittifakının adaylarını destekliyoruz” dedi.

basliksiz-3-001.jpg

“BİZİ DENEMEYE KALKMASINLAR”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu BBP’nin boş bir parti olmadığının altını çizen Kanat, “Bu parti dava adamlarından, tavır adamlarından, gönül adamlarından oluşur. Bizler dava adamıyız. Biz birileri gibi para-pulla satılan adamlar değiliz. Sinir uçlarımıza bastırarak bizden tepki almaya kalkmasınlar. Bizi denemeye de kalkmasınlar. Biz ülkede huzur, barış, sükunet isteriz ama PKK terör uzantılarının sandalye bulsun diye destekledikleri odaklara sessiz kalacak değiliz. Adımızı da kullanmasınlar” diye konuştu.    

 

“BURADA BİZİM ADIMIZA FİKİR BEYAN EDECEK BAŞKA BİRİ YOK”

BBP’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte uzun yıllar siyaset yaptığını hatırlatan Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Veysel Demir ise, “Kemer’de Yusuf Üras’a karşı ‘Ben BBP’nin eski ilçe başkanıyım’ diye konuşuluyormuş. Öyle bir şey yok. O arkadaşımızın BBP ile ilgisi ve alakası yoktur. Ben şuan Genel Merkez adına konuşuyorum. Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin söylediği gibi adayımızın olmadığı Kemer’de Yusuf Üras’ı, Antalya Büyükşehir’de ise Menderes Türel’i destekliyoruz. Burada bizim adımıza fikir beyan edecek başka biri yoktur” ifadelerini kullandı.    

 

“ÜRAS’IN SAMİMİYETİNE İNANIYORUZ”

Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu ve Anadolu Ekonomik Sosyal Siyasal Stratejik Araştırmalar Derneği (ASAM) Başkanı, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çiçek ise, “Biz, MHP’li ve milliyetçi muhafazakar kökenlileri kardeş kabul ediyoruz. Aynı dava kökeninden, aynı pınarlardan su içtiğimiz, aynı kanallardan feyz aldığımız arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Samimiyetine inandığımız Yusuf Üras’ı da adaylığından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

basliksiz-1-020.jpg

“DESTEĞİMİZİ AÇIKÇA İFADE EDİYORUZ”

Kemer’de BBP ve Alperenler adına farklı konuşmaların ortaya çıktığına işaret eden Çiçek, “Böyle konuşmalar ortaya çıktığı için buraya camiamızın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarının Üras’ın yanında olduğunu bizzat beyan etmeye geldik. Kendilerine maddi ve manevi desteklerimizi açıkça ifade ediyoruz. Burada Genel Merkez Yöneticisi arkadaşlarımızda var. Bu camia adına başka hiçbir kimse konuşup, beyanatta bulunamaz. Biz camia olarak Cumhur ittifakının, dolayısıyla Cumhur ittifakı adayı Yusuf Üras’ın yanındayız” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim