Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bizim de insan olduğumuz unutulmasın”
12 Eylül 2017 Salı 16:43

“Bizim de insan olduğumuz unutulmasın”

Trafikte yaşadıkları sorunları dile getiren Pusatlar Motosiklet Grubu Başkanı Kamil Arslan, “Motosikletliler de insan. Bizim de insan olduğumuz unutulmasın” diyerek durumu özetledi.

2015 yılında Antalya’da kurulan Pusatlar Motosiklet Grubu’nun Başkanı Kamil Arslan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gürkan Yıldırım, üyeler Ümit Akyar, Bekir Kenan Başoğlu, Uğur Yaşasın ve Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray ile birlikte gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Motosikletliler olarak trafikte birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden grubun kurucu lideri Kamil Arslan, araç sürücülerinden daha dikkatli olmalarını isterken, motosiklet kullanıcılarını da uyardı.

“MOTOSİKLET BİZİM EN ÖNEMLİ ARACIMIZ”

30 yaşında olduğunu belirterek çocukluğundan beridir motosikletlere tutkulu olduğunu ifade eden Arslan, motosiklet sevdalılarını biraraya getirmek ve motosiklet tutkusunu yaşatabilmek adına 2 yıl önce grup kurmaya karar verdiğini söyledi. Pusat’ın anlamının Osmanlı’da askeri koruyan zırh olduğunu hatırlatan Arslan, “Bizde motosikletimizi bu anlamda görüyoruz. Bizim en önemli aracımız. Bunun için grubumuzun adı Pusatlar. Logomuzun anlamı da oradan geliyor. Logomuzda Türk bayrağı, kılıç ve kaskımızın şekli gibi şeyler bulunmakta” dedi.

“AMACIMIZ MOTOSİKLETİ TRAFİKTE DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK”

Motosikletin en iyi yerlere gelebilmesi için bütün sosyal projelerde yer almak istediklerini belirten Arslan, “Motosiklet kullanmak isteyenlere yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Amacımız sadece iki tekerlekliyi kullanmak veya kullandırmak değil. Motosiklet kullanımını gerek sosyal medyada gerekse trafikte nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz onun için gayret gösteriyoruz. Birçok grup var ama biz biraz daha kapsamlı olmak istiyoruz. Motosiklet kullanımının çok fazla olduğu Antalya’da ve dışında bazı konulara dikkat çekmek ve bazı konularda eğitim vermek istiyoruz” diye konuştu.

“BİZDE CC AYRIMI YOK”

Gruba katılabilmek için CC ayrımı olmadığına işaret eden Arslan, “Grubumuzda herkes eşit. Maddi anlamda hiçbir ayrım yok. Motosikleti 50 CC de olsa 1000 CC de olsa herkes grubumuza katılabiliyor. Biz gruba üye değil aileye kardeş alıyoruz. Motorunun değeri ne olursa olsun kalbinde iki teker sevdasını yaşasın yeter” ifadelerini kullandı.    

“GRUBA GİRMENİN ŞARTI EĞİTİM”

Gruba girebilmek için eğitiminin şart olduğunu bildiren Arslan, “Bizim grup üyelerimiz bazı eğitimlerden geçiyor. Sürüş, dikkat ve algı eğitimi bunlardan bazıları. Bize gelen birisi birçok eğitimden geçerek grubumuzun üyesi oluyor. Gruba girmenin şartı eğitim ve taşın altına elini koymak. Grubun ilkeleri adına tüyleri diken diken olarak emek vermek” dedi.

“MOTOSİKLETLERİ YOLDA GİDEN KÜÇÜK BİR MAKİNA OLARAK GÖRMEYİN”

Grup olarak trafikte motosikletlerin de var olduğuna dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Arslan, araç sürücülerinden motosikletleri sadece yolda giden küçük bir makine olarak görmemelerini istedi.

“ŞERİDİMİZDE SIKIŞTIRILIYOR, TACİZ EDİLİYORUZ”

Motosikletleriyle yolda ilerlerken diğer araç sürücülerinin kendilerini sıkıştırarak kaza yapmalarına neden olduklarını kaydeden Arslan şunları dile getirdi:

“Aslında Antalya’daki yollar yeterli. Sadece Antalya’da değil bütün ülke genelinde sanki bizlerin kaldırımdan gitmesi isteniyor. Sağ şeritten giderden daha da sağa itiliyoruz. Biz sağ şeritten gittiğimiz halde yola sığdırılamıyoruz. Şeritlerimiz bize yetiyor ama maalesef kendi şeritlerimizde diğer araçlar tarafından sıkıştırılıyoruz. Arkadan gelen araçlar tarafından taciz ediliyoruz. Önümüzde makaslar atılıyor. Motosikletlilerin sıkıştırılmasıyla paniklemesine ve kaza yapmasına sebebiyet veriliyor. Lütfen bizi şeridimizde sıkıştırmayın. Dönüşlerde sinyal vermeye, aynayı kontrol etmeye özen gösterin. Yol kenarına park etmiş araçlar da bizler için çok tehlikeli. Aynaya, arkaya bakılmadan açılan araba kapıları nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza oldu. Arabalar park edilirken güvenlik elden bırakılmasın. Kapılar ayna kontrol edilerek açılırsa ne kendilerine ne de bize zararları olur. Bir aynaya bakmakla her şey çözülür aslında.”     

“BİRAZ DUYARLI OLUN, BİZDE İNSANIZ”

Motosiklet kullanıcılarının da vergisini veren, sigortasını ödeyen, muayenesini yaptıran, motoruna en az bir araç kadar değer veren kişiler olduğunu vurgulayan Arslan, “Bin bir emek vererek motosikletini kullanmaya çalışanlara diğer araç sürücülerinin biraz saygılı olmasını, duyarlı olunmasını istiyoruz. Motosiklet kullanıcılarının da bir ailesi olduğunu benimseyin. Bizim de insan olduğumuz unutulmasın. Bizde insanız” dedi.

“KURALLARA UYMAYAN, EKİPMANSIZ SÜRÜCÜLERE BİZDE KARŞIYIZ”

“Biz ekipmanına, sürüşüne, trafik kurallarına önem veren insanlarız” diyerek motosiklet sürücülerine de uyarılarda bulunan Arslan şunları söyledi:

“Ekipmanını takmayan, sürüş şekline dikkat etmeyen, trafik kurallarına uymayan ve hızlı motosiklet kullananlara bizde karşıyız. Yollarda arabaların arasına giren, kaldırımlara çıkan motosikletliler var. Bunlara dikkat ederseniz ne kaskı, ne montu, ne dizliği ne de eldiveni vardır. Zaten buradan bu insanın motosikletine önem vermediğini, hem kendi hem de başkasının canını tehlikeye attığını anlayabilirsiniz. Bu insanlara sözümüz; lütfen bizim adımızı karalamayın. Duyarlı, adam gibi motosiklet sürücülerinin bu şekilde adını kötüleyerek bize de onlar gibi davranılmasına sebebiyet verdikleri için onlara çok tepkiliyiz. İstemiyoruz. Onları gördükçe insanların bize karşı bakış açıları değişiyor. Bize bir faydası yok. Kendi can sağlıkları için kasklarını taksınlar. Gördüğümüzde bizde uyarıyoruz kendilerini zaten.”          

“MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN” KORTEJİ

Farkındalık yaratmak adına geçtiğimiz yıl bir motosiklet korteji gerçekleştirdiklerini de belirten Arslan, aynı korteji bu yıl da yapacaklarının müjdesini verdi. “Motosikletleri Fark Edin” kortejinin Antalya’da ilk olduğunu kaydeden Arslan, “Daha önceden özel günlerde yapılan kortejler vardı ama bizim yaptığımız bir ilk. Geçtiğimiz yıl en önemli amacımıza uygun olarak farkındalık yaratmak adına kortej düzenlemeye karar verdik. Bir hafta gibi kısa bir sürede görev dağılımı yaparak çok güzel bir kortej gerçekleştirdik ve farkındalık yaratmak adına her yıl düzenlemeye karar verdik” diye konuştu.

KORTEJE EMNİYET DESTEĞİ

Bu yıl gerçekleştirilecek olan “Motosikletleri Fark Edin” kortejine Antalya Emniyetinin de büyük destek verdiğini söyleyen Arslan, “Bu yıl daha kapsamlı bir kortej olacak. Emniyetimiz de bize destek verecek. Kaskın, motosikletin önemini, trafikte fark edilmek istediğimizi aktaracağız” ifadelerini kullandı.

KORTEJE DAVET

“Kortejimizi 24 Eylül 2017 Pazar günü saat 14.00’da Konyaaltı Minicitiy otoparkından başlatacağız” diyen Arslan, kortejin herhangi bir sorun olmaması halinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar, herhangi bir sıkıntı olması halinde ise Muratpaşa Belediye binasının yanındaki ilçe meydanına kadar süreceğini bildirdi. Arslan herkesi korteje katılmaya da davet etti.

“HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM”

Başkan Yardımcısı Mustafa Gürkan Yıldırım ise, eğitime dikkat çekti. Trafik için yeterli eğitimin alınması durumunda kazaların yüzde 80 oranında azalacağını söyleyen Yıldırım, “Trafikteki bütün sürücüler için eğitim her şeyin başı. Eğitim alındığı, bunun bilincine varıldığı sürece çoğu şey kendiliğinden çözülecektir. İnsanlar yeterli eğitimi alır ve yaptığının bilincinde olursa sorunlar çözülür. Ben eğitimli ve bilinçli olursam kendi canımı kurtarırım, karşı taraftaki de eğitimli ve bilinçli olursa hem canımızı hem de malımızı kurtarırız” diye konuştu.

“ARAÇ SÜRÜCÜLERİ MOTOSİKLET KULLANSA YAŞADIKLARIMIZI ANLAR”

“Araç sürenler motosiklet sürseler bizim trafikte ne yaşadığımızı anlayacaklar” diyen grup üyeleri ise, her an trafikte tetikle olmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Araç sürücülerinden aynaya bakmalarını ve dönüşlerde sinyal vermelerini isteyen üyeler, “Araçlar dört tekerlekli olduğu için onlara pek fazla bir şey olmuyor. Sinyallerini versinler, aynaya baksınlar, aniden önümüze direksiyonu kırmasınlar yeter. Biz düştüğümüzde her şey bitmiştir” dediler. Saniyeler içerisinde ölümle burun buruna gelebildiklerine işaret eden üyeler, tek isteklerinin sağduyu ve motosikletlerin fark edilmesi olduğunu vurguladı.

“TRAFİKTE SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜ ÖNEMLİ”

Trafikte sevgi, saygı ve hoşgörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray ise, motosiklet konusunda farkındalık yaratmak isteyen gruba destek verdi. “Frene değil emniyet kemerine, dikkatine ve hoşgörüne güven” diyen Esmeray, herkese kazasız günler diledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim