Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böcek yetkileri aldı
07 Mayıs 2019 Salı 16:35

Böcek yetkileri aldı

Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e bazı yetkiler verildi. 200 milyon liralık borçlanma yetkisi ise AK Parti ve MHP gruplarının red oyuna karşılık oy çokluğuyla alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı dün Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapılan toplantıya ilgi oldukça yoğun oldu. Çok sayıda kişinin izlediği mecliste Başkan Muhittin Böcek ve grup sözcüleri Ramazan ayını kutladı. Ayrıca grup sözcüleri Mayıs ayı içerisindeki önemli günlere dikkat çekerek kutlama yaptı. CHP grubu geçtiğimiz günlerde bir şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınarken, MHP grubu da bu saldırının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Terörün de kınandığı toplantıda, geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Alanyasporlu futbolcu Josef Sural da anılarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e taziyeler iletildi. 84 maddenin gündemde olduğu mecliste Başkan Muhittin Böcek’e bazı konularda yetki verilirken, 200 milyon liralık borçlanma yetkisine AK Parti ve MHP grupları karşı çıktı. Yetki oy çokluğuyla alındı.

 

PROTOKOL YAPMA YETKİSİ VERİLDİ

Meclis gündeminin 7’nci maddesinde Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekretere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine göre protokol yapma yetkisi ve yapılan protokol hakkında meclisi bilgilendirme yetkisi oy çokluğuyla verildi.

sam_7735.jpg

SOSYAL DENGE TAZMİNATI İÇİN YETKİ VERİLDİ

Meclis gündeminin 8’nci maddesinde ise yetkili memur sendikası ile imzalanacak olan sosyal denge tazminatı sözleşmesi için Başkan Böcek’e veya yetki vereceği kişinin yetkili kılınması için oy birliğiyle yetki verildi.

 

BORÇLANMA YETKİSİ GÜNDEME GELDİ

Meclisin 9’ncu maddesinde ise Belediye tarafından yürütülmekte olan yatırımların finansmanında kullanılmak üzere kredi kullanılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, 5393 sayılı kanunun 68’nci maddesi gereğince Belediye yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 200 milyon liralık nakdin İller Bankası, kamu bankaları ile özel bankalardan kısa, orta ve uzun vadeli olarak kullanılması için borçlanma yetkisi istendi.

 

“BUNLAR MUTTİN BÖCEK’İN BORÇLARI DEĞİL”

Görüşlerinin olumsuz olduğunu belirten AK Parti Grup Sözcüsü Nafiz Tanır, “Biz hiçbir şekilde borçlanmaya karşı değiliz. Ancak bundan sonraki süreçte borçlanmanın özellikle yatırım ve hizmet konusunda olursa destek vereceğimizi ifade ediyoruz. Biz bu konuyla ilgili görüşümüzün ilk meclise gelmesi sebebiyle red olduğunu söylemiştik. Görüşümüz bu şekilde” dedi. Bunun üzerine Başkan Böcek, “Bunlar Muhittin Böcek’in borçları değildir. Görüşünüze saygı duyuyoruz” diye karşılık verdi. Belediyenin borçları olduğunu bildiklerini belirten Tanır ise, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borcu neye göre çok, neye göre az veya neye ihtiyaç duyuluyor? İstişare etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Antalya büyük bir destinasyon, Akdeniz çanağının en önemli şehri. Yatırımlara ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Gelecekte tüm yatırım projelerine ve borçlanmalara istişare ederek destek vereceğimizi sizlere ifade ediyoruz” diye konuştu.

nafiz-tanir.jpg

BÖCEK: “BOŞ LAF”

“Bu nasıl oluyor o zaman?” diye soran Başkan Böcek ise, “Şuandaki borçlanmayla ilgili, günü geçmiş borçlarda var. Yapılandırma var. Bununla ilgili, Antalya içindir talep. Söyleminiz uymuyor. Red verebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Böcek, Tanır’ın “Bu konuda her türlü görüşmeye açığız” söylemine de “Bu laf boş laf” diyerek karşılık verdi. Tanır ise “Boş laf sözcüğünü kabul etmiyoruz” dedi.

muhittin-bocekiiiiiii.jpg

“UCUZ SİYASET YAPMANIN DOĞRU OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Borcun geçen döneme ait olduğunu yineleyen Böcek, “Bu borç geçmiş döneme ait bir borçtur. Muhittin Böcek olarak Konyaaltı Belediyesi’nde 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Hiçbir zaman meclis üyesi arkadaşlarıma kişisel borç dahi çıkartmadım. Bu borçların hepsi bellidir. Şuandan itibaren Antalya’da, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçemizde ve 913 mahallemizde yatırımlarımız devam edecektir. Bundan önceki yönetime de katkısı olan Başkan beye ve destek olanlara teşekkür etmiştik. Bundan böyle ucuz siyaset yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan oylamadan sonra borçlanma yetkisi AK Parti ve MHP gruplarının red kararına karşılık diğer grupların evet oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 

İYİ PARTİ VE DSP; GRUBU SERBEST BIRAKTI

Meclisin 25’nci maddesinde ise Korkuteli Belediye Meclisi’nin 3 Ocak 2019 tarih ve 9 sayılı kararı ile uygun bulunan Yazır Mahallesi 794 parselin ‘Konut alanı, park ve yol’ olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu gündeme geldi. CHP grubunun red AK Parti, MHP ve Saadet Partisi gruplarının evet oyu verdiği madde, İYİ Parti ve DSP gruplarının serbest bırakılmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada İYİ Parti’den bazı üyeler red, bazıları evet, bazıları da çekimser oy kullandı. DSP’de ise 4 meclis üyesi evet oyu kullanırken birisi red kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2726 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim