Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bu ülkeden Atatürk’ü silemezler”
18 Eylül 2017 Pazartesi 11:52

“Bu ülkeden Atatürk’ü silemezler”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün özel hayatına kadar saldırıya uğradığını söyleyen Antalya siyasetinin önde gelen isimlerinden CHP’li Songül Başkaya, “İstedikleri kadar saldırı gerçekleştirsinler. Bu ülkeden Atatürk’ü sile

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün özel hayatına kadar saldırıya uğradığını söyleyen Antalya siyasetinin önde gelen isimlerinden CHP’li Songül Başkaya, “İstedikleri kadar saldırı gerçekleştirsinler. Bu ülkeden Atatürk’ü silemezler” dedi.

 

Son yıllarda milli bayram kutlamalarına vatandaşların ilgisi giderek azalırken, sadece protokol törenleri haline gelmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de, özel hayatından büstlerine kadar çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Konuyu değerlendiren Antalya siyasetinin önde gelen isimlerinden Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Cumhuriyet Halk Partili Songül Başkaya, ayrıştırma yaratıldığını belirterek Atatürk’ün izlerinin asla silinemeyeceğini söyledi.

“2000’DEN SONRA AYRIŞMALAR BAŞLADI”

Dini ve milli bayram ayrışmaları olduğunu kaydeden Başkaya, “Son dönemlerde özellikle 2000 yılı sonrasında Türkiye’de maalesef dini ve milli bayramlarla alakalı ayrışmalar başladı. Bir kesim dini bayramları özellikle öne çıkartarak ülkemizin varoluş sebebi ve ibadetimizi de özgürce yapmamızın temelleri olan milli bayramları, milli kutlamaları bir kenara itmeye başladı. Bir yönetmelik değişikliği yapılarak çelenk sunma törenlerinde vatandaşlar, siyasi partiler saf dışı bırakılmaya çalışıldı” dedi.

“HEDEF CHP”

“Siyasi partiler derken hedef ana muhalefet partisi CHP’ydi” diyerek sözlerine devam eden Başkaya, “Cumhuriyeti kuran CHP’nin özellikle milli bayram kutlamalarında, törenlerde büyük bir yeri ve kitlesi vardı. Hâlâ o çelenk sunma törenlerine katılma anlayışı devam ediyor. Birkaç yıl önce Antalya’da 29 Ekim kutlamalarında çelenk sunulurken araya barikat sokuldu. Orada halkı engellemekten polisler bile memnun değildi” ifadelerini kullandı.

“ÜZÜLÜYORUM”

Kutlama törenlerinde karşılaştıklarına üzüldüğünü dile getiren Başkaya, “Törene bir avuç insan geliyoruz. Protokolün de büyük bir bölümü mazeretleriyle aramızda olamıyor. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, çelenk sunumu tören bitiyor. Törende tek alkış askeriyeye oluyor. Diğerleri alkışlanmıyor. Halk protesto ediyor ve alternatif törene döndü. Çelenk sunumuna izin vermedikleri için diğer kurum ve kuruluşlar ikinci bir tören yapmak durumunda kalıyor. Bunu el ele, beraberce kutlayalım” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NEDEN YAPMIYOR?”

Son kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın merkezde olmasa da ilçelerde coşkulu geçtiğine işaret eden Başkaya, “Son bayram kutlamalarına baktığınız zaman billboardlarda Kurban Bayramını büyük bir coşkuyla kutlarken 30 Ağustos ile ilgili kutlamalarda ön plana çıkan konsere gelen sanatçının resimleri oldu. 30 Ağustos ve sanatçının resmi. Yaratılmak istenen algı çok açık. Antalya’nın merkezindeki kutlama töreninde kalabalık kitleler yoktu ama ilçelerde siyasi partiler, vatandaşlar yürüyüşler yaptı. Burada da yapılabilirdi. Neden yapılmadı bilmiyoruz ama Büyükşehir Belediyesi neden bunu yapmıyor?” diye sordu.

“TÜREL YÜRÜYÜŞ DÜZENLESİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, yaptığı açıklamalarda her zaman birlik ve beraberliğe davet ettiğini hatırlatan Başkaya, “Ben Türel’in mecliste ya da kamuoyunda yaptığı açıklamalarda söylediği sözlerin arkasında durmasını bekliyorum. Bizi hep bir olmaya, bayramları beraber kutlamaya davet eden Başkanımız, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 19 Mayıs’ta bir yürüyüş düzenlesin. Çünkü, Antalya’nın başkanı. Bayram da hepimizin olduğuna göre siyasi parti ayrımı fark etmeksizin hepimizin sahip çıkması gereken bir şey. Neden bir meşaleli yürüyüşte Türel öne geçmiyor? Geçmişte Antalya bunu yapıyordu. Her siyasi görüşten insan, farklı siyasi partilerin yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları el ele yürüyordu. Bunu tekrar yapmak mümkün. Bu, şu süreçte birlik ve bütünlüğümüz açısından çok olumlu bir adım olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“BİZİ BİRARADA TUTAN ŞEYLERDEN BİRİSİ DİNİMİZSE BİRİSİ DE MİLLİ DEĞERLERİMİZDİR”

“Bizi birarada tutan en temel şeylerden birisi dinimizse birisi de milli değerlerimizdir” diyen Başkaya, “Biz kötü bir şey yapmıyor bayram kutluyoruz. Devletin birliğine bütünlüğüne saldırmıyoruz” dedi. “Kurban Bayramı da bizim 30 Ağustos da bizim. Niye, neden ayrıştırıyoruz?” sorusunu yönelten Başkaya, “Biz dinimizi de özgürce gerçekleştirmek istiyoruz, milli birlik ve bütünlüğümüzün timsali, varoluş sebebimiz olan 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi özel günlerimizin tamamını da birlik beraberlik içinde kutlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK SALDIRIYA UĞRUYOR”

“Söze gelince herkes, Atatürk hepimizin diyor ama geldiğimiz noktaya bir bakalım” diyen Başkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Atatürk’ün büstleri her yerde saldırıya uğruyor. Heykelleri pek çok ilde meydan düzenlemeleri adı altında kaldırılıyor. Kaldırırken çok çirkin bir şekilde sanki asmışçasına toplumu kine, nefrete sürüklüyorlar. İsminde Atatürk olan stadyumlar şehrin ismiyle Arenaya çevrildi. Antalya’da da bizim stadımız Atatürk’tü. Bugün Antalya Arena oldu. O kadar acı şeyler yaşanıyor ki geçtiğimiz hafta oryantasyon eğitimiyle 1. sınıflar eğitim öğretime başladı. Bugün diğer sınıflar okula başlıyor ama Atatürksüz müfredat tartışılıyor. Önceki süreçlerde Andımız kaldırıldı. Atatürk köşelerinin okullarda zorunluluk olmaktan çıkarılması ya da 15 Temmuz ile alakalı köşelerin ön plana çıkarılması ve bunun dayatılmasından yetkililerin biran önce uzaklaşması gerektiğine inanıyorum.”

“BU ÜLKEDEN ATATÜRK’Ü SİLEMEZLER”

Dünyanın önünde saygıyla eğildiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün saldırıya uğramasının çok acı olduğunu kaydeden Başkaya, “Acı olan dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir lidere sahip olan bizim, ülkemizde O’nu saldırılara maruz bırakmamızdır. TV ekranlarında özel hayatına kadar yapılan saldırılar, dışarıda heykellerine yapılan tacizler, hatıra paralar adı altında resminin liralardan çıkartılması gibi pek çok şey yapılıyor. Kurtuluş mücadelesinde ve ülkemizin devrimlerle şekillenmesinde tüm şehitlerimizin de büyük rolü var ama baştaki liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu herkes biliyor. Bugün her ne kadar Atatürk’ün izlerini silmeye dönük adımlar atmaya çalışsalar da silemeyecekler. O’nu silmeleri mümkün değil. Onlar istediği kadar karşı devrim saldırılarını gerçekleştirsinler. Bu ülkeden Atatürk’ü silemezler” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 4864 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim