Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşoğlu’ndan Barış’a suçlama
21 Kasım 2017 Salı 07:00

Çavuşoğlu’ndan Barış’a suçlama

Belediye İş Sendikası’nın seçimli olağan genel kurulu hafta sonunda gerçekleştirildi. İsmail Tıbık ile yarıştığı seçimden galip çıkan Kemal Çavuşoğlu, Tıbık’ı destekleyen eski başkanlardan Murat Barış’ı sendikaya ihanet etmekle suçladı.

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu Pazar günü Harrington Park Resort Otel’de yapıldı. Mevcut Başkan Kemal Çavuşoğlu ile İsmail Tıbık’ın yarıştığı seçimli genel kurulda kazanan Çavuşoğlu oldu. Kemal Çavuşoğlu 101 oy alırken İsmail Tıbık ise 59 oy aldı.

“YÜZDE YÜZ KATILIM OLDU”

Genel Kurul’un emekçilere hayırlı olmasını dileyen Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, “163 delege arkadaşımız oy kullandı. Yüzde yüz katılım oldu. Bu arkadaşlarımızın sendikaya ne kadar değer verdiğinin ve önemsediğinin bir göstergesidir” dedi. 

kemal-cavusoglu.jpg

“KAZANAN EMEKÇİLERDİR”

Seçimin kazananının emekçiler olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Burada ne kazanan Kemal Çavuşoğlu ve ekibidir ne de kaybeden İsmail Tıbık ve ekibidir. Burada kazanan sendikamız ve emekçilerdir. Sonuçta biz hepimiz aynı çatı altında çalışan, emek gücüyle hareket eden emekçileriz” diye konuştu.

“KAYBEDEN İHANETÇİ GRUPTUR”

“Kaybeden, asla Tıbık değildir arkasındaki ihanetçi gruptur” diyen Çavuşoğlu, sendikanın eski başkanlarından Murat Barış’a yüklendi. “Tıbık, doğal hakkını kullanmıştır. Seçimi kaybeden sendikanın hiyerarşik yapısında görev almış ihanetçi gruptur” diye konuştu.  

“BÜYÜKŞEHİR OLAYININ TEMELİNDE O VAR”

Murat Barış’ın iki dönem Şube Başkan Yardımcılığı, bir dönem Şube Başkanlığı yaparak artık emekli olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Ben aktif çalışma alanım içerisindeki üyem, arkadaşlarım ne diyor ona bakarım. Muhatabım değildir ama O’nun Emekliler Derneği’ne gidip mücadele etmesi, buralara karışmaması lazım. Haddini bilmeli. 2014 yılı 22 Haziran’da seçimi kaybettiğinde ‘Sendika değiştirmeye gidiyoruz’ diyerek oradan çıktı. Büyükşehir olayının temelinde O vardır. Büyükşehir’de ıstırap çeken işçilerin hakkını ödeyemez. 1700 diyor ama Hizmet İş’e giden işçi sayısı 800’ü asla geçmez. Hizmet İş’e asla 1700 işçi gitmedi” ifadelerini kullandı.

murat-baris.jpg

“EMEKÇİLERİMİZ KENDİ GÖBEĞİNİ KESMESİNİ BİLİR”

Belediyelerle sendikanın etle tırnak gibi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Biz bir zincirin halkası gibi koparmak için değil, daha da perçinlemek için varız. Bizler de belediye başkanları da geçiciyiz. Buraların esas sahipleri çalışanlar, emekçilerdir. Her belediye başkanı projelerini anlatır. O projeleri hayata geçiren eli nasırlı emekçilerdir. Arkadaşlarımız temizlikte, çöpte, kanalda, parkta, asfaltta çalışabilir ama akşam evine gittiğinde pırıl pırıl olur. Yürekleri küf tutmuşlar ise asla temizlenemez. Aktif çalışma hayatının içerisinde olmayan ihanetçiler sendikalardan elini çekmeli. Aktif, çalışma hayatının içerisindeki insanlar sendikalarda mücadele etmeli. Sendikamızın üyeleri ve delegeleri şimdiye kadar onlarca yönetim değiştirmiştir. Kim yapabiliyorsa o kalmış, diğerleri saman alevi gibi gelip geçmiştir. Bu taban kendi göbeğini kesmesini, emekçilerimiz kendi kararını vermesini çok iyi bilir.”

“OLMAZSA OLMAZLARIMIZ”

“Sendikamızın ve üyelerimizin laik, demokratik bir cumhuriyet, evrensel hukukun hüküm sürdüğü bir ülke hedefi var” diyen Çavuşoğlu, “Atatürk’ün tartışılmadığı, şehitlerin gelmediği, iş cinayetlerinin olmadığı bir ülkede kim yönetiyorsa biz ondan yanayız. Bizim olmazsa olmazlarımız bunlardır” ifadelerini kullandı.

“YÜKÜMÜN AĞIRLIĞINI BİLİYORUM”

Son olarak omuzlarındaki yükün ağırlaştığını ve daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Üyelerimiz beni tekrar başkan seçti ve yükümün ne kadar ağır olduğunu biliyorum” diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDEKİ İSİMLER

Çavuşoğlu Başkanlığı’ndaki Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi’nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarında şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu: Kemal Çavuşoğlu, Mehmet Mercan, Mesut Kıpış, Tuba Karataş ve Necmiye Yılmaz Özkan.

Denetim Kurulu: Ali Balıkçı, Ali Tahmaz ve Öztürk Güngör.

Disiplin Kurulu: Gülcihan Salova Kurtuluş, Uğur Kökver ve Kadir Hakikat. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 11696 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim