Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2391.91
    %-1.46
  • Dolar
    32.3216
    %-0.58
  • Euro
    34.6843
    %-0.51
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’de Kotan krizi
12 Ocak 2024 Cuma 17:36

CHP’de Kotan krizi

CHP’nin başvuru süresi dolduktan sonra aday adaylığını açıklayan Cem Kotan’ı Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak göstermesi krize yol açtı. 21 aday adayından 20’si Kotan’ın aday yapılmasına tepkisini İl Başkanlığında dile getirirken, kriz şimdilik İl

CHP’nin başvuru süresi dolduktan sonra aday adaylığını açıklayan Cem Kotan’ı Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak göstermesi krize yol açtı. 21 aday adayından 20’si Kotan’ın aday yapılmasına tepkisini İl Başkanlığında dile getirirken, kriz şimdilik İl Başkanı Nail Kamacı’nın araya girmesiyle aşıldı.

sam-7123.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısından sonra önceki gün Antalya’daki 19 ilçeden 15’inin belediye başkan adayı açıklandı. Aday adaylık başvuru süresi 5 Aralık’ta dolmasına rağmen 30 Aralık’ta aday adaylığını duyuran Muratpaşa Belediyesi eski meclis üyesi Cem Kotan’ın Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak açıklanması krize neden oldu. Kotan’ın adaylığı yoğun bir tepkiyle karşılanırken CHP Antalya İl Başkanlığı önünde Konyaaltı’ndaki 39 mahalle muhtarı ve tüm CHP Konyaaltı Belediye Başkan aday adaylarının katılımıyla “Konyaaltı’na sahip çıkıyoruz” mitingi düzenleneceği duyuruldu. Düzenleneceği duyurulan miting saatinde muhtarlardan katılım olmazken, 21 aday adayından 18’i katıldı. 2’sinin il dışında olduğu için katılamadığı belirtilirken aday adayı Recep Çalı’nın birlikte hareket etmediği açıklandı. Kriz şimdilik aday adayları ile görüşen İl Başkanı Nail Kamacı’nın araya girmesiyle aşıldı. Basına bildirinin açıklanmaması için aday adaylarını ikna eden Kamacı’nın 20 aday adayı tarafından imzalanan ortak bildiriyi Genel Merkez’e ileteceği kaydedildi.

untitled-1-copy-166.jpg

“KOTAN’IN ADAYLIĞINI KABUL ETMİYORUZ”

İl Başkanı Nail Kamacı’nın konunun parti içinde değerlendirileceğini bildirdiğini söyleyen aday adaylarından Tansev Pilavcı, “Parti terbiyesi aldığımız için hiçbir zaman ayrılmadık. Önce İl başkanımızla durumu istişare etmek için burada toplandık. İl Başkanımız bizden rica etti. Daha sonra durum çözüme kavuşmazsa farklı yollarla, sizlere gönderilen şekilde süreci devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. Cem Kotan’ı aday olarak kabul etmediklerinin altını çizen Pilavcı, “Çünkü, adaylık başvuruları 5 Aralık’ta bitti. Aday adaylık başvuruları bittikten sonra ne zaman, ne şekilde, nasıl olduğunu anlayamadık. Biz mülakatlara girdik. Ailelerimiz, meslek gruplarımız, herkes bu durumdan haberdar oldu” dedi.   

tansev-pilavci.jpg

“ADAYLIĞI USUL YÖNÜYLE BİZCE GEÇERLİ DEĞİL”

1 Kasım 2023’te Genel Başkan tarafından yayınlanan genelgede aday adaylık başvurularının 21 Kasım – 28 Kasım arası olarak belirlendiğini, daha sonra 5 Aralık’a uzatıldığını hatırlatan aday adayı avukat Rıdvan Yıldız ise, “Başvuru yeri olarak ilçe belediye başkan adayları için bulundukları ilçe başkanlıklarına veya o ilçenin bağlı bulunduğu il başkanlığı olduğu belirtildi. Biz Cem Kotan veya herhangi birinin adaylığını tartışamayız ama 4 Genel Başkan yardımcısının imza altına aldığı bu genelgeye uyulmaması, genel merkezin hukuku ayaklar altına alması anlamına gelir. Aralık ayı sonunda genel merkeze başvuran Cem Kotan, usule uygun hareket etmemiştir. Usul, şekil yönüyle adaylığı bizce geçerli değildir” açıklamasında bulundu. Konyaaltı’nda Kotan dışında 21 aday adayı bulunduğuna dikkat çekerek hepsinin mülakattan geçtiğine işaret eden Yıldız, Kotan’ın bu mülakattan geçmediğinin altını çizdi.

ridvan-yildiz.jpg

“ANTALYA’YI SİVAS MİLLETVEKİLİ BELİRLEDİ, KARASU’NUN İSTİFASINI TALEP EDİYORUM”

Sivas Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu ile ilgili de konuşan Yıldız, “Bu kişinin Antalya milletvekillerinin, il başkanının, ilçe başkanının görüşünü almaksızın oldu bittiye getirmesi, CHP’nin demokrasi anlayışı ve tutunduğu ilkeler ile bağdaşmamakta. Antalya’yı Sivas milletvekili belirledi” diyerek Karasu’nun istifasını istedi.    

sam-7120.jpg

“CHP’Yİ BU ZİHNİYETTEN KURTARMAMIZ LAZIM”

“CHP kurtulmazsa Türkiye kurtulmaz” diyen Yıldız, “Bu zihniyetten öncelikle CHP’yi kurtarmamız lazım” ifadelerini kullandı. Yıldız, İl Başkanı Nail Kamacı’nın taleplerini olumlu karşılayarak genel merkeze ileteceğini söylediğini de açıkladı.

DEM PARTİ VURGUSU

“DEM Partisi ile birliktelik sağlanmak suretiyle Antalya kazanılır düşüncesinden hareket edilerek Cem Kotan’ın getirildiği söyleniyor. Konyaaltı spesifik özelliklere sahip, seküler, Atatürkçü kesimin yaşadığı bir yerdir. Kırsalı Yörüklerden oluşur. Yörükler, Kotan’a oy vermez. Böyle olursa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılması da riske girer” açıklamasında bulundu.

    sam-7107.jpg

“BU KİŞİ KONYAALTI’NI YÖNETEBİLİR Mİ?”

Cem Kotan’ın bulunduğu bir eylem fotoğrafını gösteren Seda Albayrak isimli bir vatandaş ise, “Bu fotoğrafı 2 gün önce öğrendim. Bu kişi sizce Konyaaltı’nı yönetebilir mi? Bu artık bir milliyet, halkçılık meselesi. Ben Atatürkçüyüm, gönlünü vermiş bir insanım ama artık bu CHP’den çıktı” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

seda-albayrak.jpg

Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim