Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’de olaylı devir teslim !
12 Ocak 2018 Cuma 17:01

CHP’de olaylı devir teslim !

CHP Antalya il kongresi’nde rakiplerine fark atarak Antalya İl Başkanlığı’na seçilen Ahmet Kumbul, dün il binasında görevi eski başkan Mustafa Erdem’den devraldı.

 İl başkanlığının devir teslimi sırasında partililer, konuşma yapan eski başkan Mustafa Erdem’e küfredip üzerine yürüdü.  Erdem; “"İl başkanım o küfrü yiyecek" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

BUDAK VE VEKİLLER DE KATILDI

CHP Antalya İl Başkanlığı önünde gerçekleşen devir teslim törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

1-002.jpg

ERDEM’İN ELEŞTİRİSİNE KÜFÜRLÜ TEPKİ!

Törende söz alan CHP Eski İl Başkanı Mustafa Erdem, seçim sürecinde yaşananlara ilişkin eleştirilerde bulundu.  İl kongresinin tarafsız geçmediğini öne süren Erdem, eleştirilerine farklı iddalar ekleyince partililerden tepki gecikmedi. Partililer; Üzülerek belirtmek isterim ki, il kongresi süreci maalesef beklenen, özlenen tarafsızlık içinde gerçekleşmedi. Bireysel gelecek kaygıları ülkenin geleceğinin önüne geçti. Genel başkan yardımcıları bir yandan, 'Antalya'yı ben yönetirim' iddiası içinde olanlar bir yandan sanki bir telaş içindeydiler. Bir genel başkan yardımcısı düşünün, seçimden bir gün önce gelecek ve geliş sebebini 'Sayın genel başkanın bütün belediye başkan adaylarını listelerine yazma talimatını getirdim' diye açıklayacak. Bu aslında aklımızla alay etmek değil de nedir? Bunun için Antalya'ya mı gelinir? Bir divan başkanı düşünün havaalanına kendisini karşılamaya giden il başkan yardımcısının olduğu il başkanının aracına binmeyecek, önceki il başkanımızın aracıyla gelecek. Yine bir divan başkanı düşünün, mesajla iletilen talimatlar doğrultusunda divanı yönetecek. Bütün bu olumsuzlukları birebir gördüğüm, yaşadığım halde kongrenin partimize yakışır olgunlukta gerçekleşmesi için tek kelime etmedim" diyen Erdem’e küfretti, üzerine yürüdü.

“İL BAŞKANIM O KÜFRÜ YİYECEK”

Referandum sürecinde Muratpaşa’daki oy istatistikleri hakkında bilgiler paylayan Erdem’e  partililer tepki gösterdi. Kalabalık içerisinde bir partili Erdem’e küfrederken, sağduyulu partililer, olası bir kavga anını engellemeye çalıştı. Erdem’e saldıran partili, hızla çevreden uzaklaştırıldı. Partililerin tepkisine karşılık veren eski il başkanı Mustafa Erdem; “Ne oluyor arkadaşlar? 70 yılda 7 kez iktidar olamamışız neyi tartışıyoruz? Bizi mi döveceksiniz, neyi tartışıyoruz. İl başkanım o küfrü yiyecek" diye konuştu.  

6.jpg

CHP ANTALYA’DA İKTİDAR OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, bugüne kadar görev yapan tüm partililere teşekkür etti.  Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Kumbul; ““Bütün kararları hep beraber alacağız, sahada hep birlikte çalışacağız. Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçiyoruz. Devlette liyakat tamamen yok sayılıyor. Bu karanlığı dağıtacak, ülkeyi tekrar aydınlığa getirecek tek parti CHP'dir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyet rejimini tekrar inşa edecek ve bu ülkenin ilelebet yönetilmesini sağlayacak CHP'dir. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Genel ve yerel seçimlerde CHP'yi Antalya'da iktidar yapacağız"  diye konuştu.   

 2019’UN SEÇİM STARTI VERİLDİ

Devir teslim törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da, devir teslim töreniyle 2019 seçimlerine start verildiğini söyledi.  Türkiye’nin tüm bölgelerindeki kongreleri yakından takip ettiklerini aktaran Budak; “Bir demokrasi şöleni halinde geçmesini temenni ettiğimiz, birkaç yerde tatsız olay olsa da aslında 78 ilde kongreler bitti. Ve hiç diğer partiler gibi değil, demokratik unsurlar devreye girdi ve en çok takdir toplayan da Antalya'daki kongremizdi. Bütün Türkiye çok yakından takip etti. Son derece olgun, düzeyli, kapsayıcı ve mücadeleci bir kongreydi. Bu kongre aslında, Antalya'da bir çoban ateşinin yakılışıydı. 2019'da üç seçim olacak. Belediye, milletvekilliği ve başkanlık. Rejimi değiştirmek isteyenlerin başına 2019 seçimlerini geçirecek dinamo sizlersiniz. Önümüzdeki iki yıllık süreçte mücadele azmiyle yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(Haber: Eyüp KOÇAK)

  

Bu haber toplam 13246 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim