Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuk sevgisi dernek kurdurdu
20 Mayıs 2018 Pazar 17:00

Çocuk sevgisi dernek kurdurdu

Çocukları olmayan 8 yıllık evli Serkan - Serap Karaeroğlu çiftinin çocuk sevgisi dernek kurdurdu. Evlendikleri günden bugüne kadar çocukları sevindirmek için oyuncak dağıtan çift, kendilerine katılan gönüllülerle birlikte Gönülleri Fethederek artık daha f

Çocukları olmayan 8 yıllık evli Serkan - Serap Karaeroğlu çiftinin çocuk sevgisi dernek kurdurdu. Evlendikleri günden bugüne kadar çocukları sevindirmek için oyuncak dağıtan çift, kendilerine katılan gönüllülerle birlikte Gönülleri Fethederek artık daha fazla çocuk sevindiriyor.

 

Çocukları bulunmayan ancak çocuk sevgisini en üst seviyede yaşayarak onları sevindirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışan yürekleri sevgi dolu Serkan - Serap Karaeroğlu çiftiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 8 yıl önce evlenen çift çocukları sevindirmek için başladıkları oyuncak dağıtımını başka gönüllülerin de kendilerine katılmasıyla 2 yıl önce daha da üst seviyeye taşıdı. Kurdukları “Gönülleri Fethet Derneği”yle artık daha fazla çocuk sevindiriyorlar. Derneğin Kurucu Başkanı Serkan Karaeroğlu, gerçekleştirdiğimiz sohbette sorularımıza içtenlikle yanıt verdi.

sam_2065.jpg

BİZE BİRAZ DERNEĞİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Gönüllülük esaslı bir derneğiz. 30 kişilik bir yönetimimiz ve 200’e yakın gönüllümüz var. Çok fazla üye alan bir dernek değiliz. Her geleni derneğimize üye olarak almıyoruz. Üye kaydı yapmadan önce gönüllülük esası sürecinden geçiriyoruz. Adımızın kirlenmesini kesinlikle istemiyoruz. Şeffaflık üzerine anlaşabileceğimiz arkadaşlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Büyük bir dernek değiliz ama büyümeye aday ve bir şeyler yapmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. 2 yıllık bir kuruluşumuz var ama geçmişi de olduğu için köklü bir derneğiz.

 

KURULUŞ SÜRECİ NASIL OLDU?

Eşimin küçükken oynayabileceği hiç bebeği olmamış. Eşimin oyuncak bebek özlemi nedeniyle 8 yıllık evliliğimiz boyunca çocuklara hep oyuncak dağıtıyoruz. Kırsal kesimlerdeki çocukları sevindirebilmek için eşimin isteği üzerine 2016 yılı 23 Nisan’da Hisarçandır’a gittik ve dernek serüvenimiz böylece başlamış oldu. Elimizdeki son iki oyuncağı verirken büyük bir sevinçle oyuncakları alan çocuklar ‘Şimdiye kadar hiç oyuncağımız olmadı. Büyüyünce bizde oyuncak dağıtalım’ deyince çok duygulandık. 19 Mayıs’ta da Fatih Mahallesi’nde gençlere top dağıttık. Buna benzer birçok etkinliğimiz oldu. Her yerde ‘Gönülleri Fethet’ diye Hashtag atıyorduk. Özellikle Hisarçandır’daki o çocukların sözlerinden sonra çalışmalarımızı daha resmi bir şekilde yapmak için ‘Gönülleri Fethet’in patentini aldık. 1 Temmuz 2016 tarihinde başvurumuzu yaparak Derneğimizi kurduk. Dernek kurmaya eşimle birlikte karar verdik. Eşimle benim ve arkadaşlarımızın çocuk sevdasıyla bu noktaya kadar geldik. Söz konusu çocuk sevindirmek olunca her şey bir farklı oluyor.

sam_2067.jpg

DERNEK KURULDUKTAN SONRA NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ OLDU?

Biz derneğimizi kurduktan sonra bildiğiniz gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Elimizde oyuncaklar ve balonlar vardı. Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet bitinceye kadar çocuklara 3000 bine yakın oyuncak, balon ve çeşitli hediyeler dağıttık. Darbeye hayır çalışması yaptık. Kimisi siyaset dedi ama biz milli iradeye sahip çıktık. Bizim gönüllüğümüzü görünce meydandaki kişiler de bize destek vermeye başladı. Okullara yönelik projeler yapıyoruz. Kütüphaneler oluşturuyoruz. Çorum’a, Mardin’e, Denizli’ye, Hakkari’ye kitaplar, kırtasiye çeşitleri, oyuncaklar gönderiyoruz. Göndermeye de devam ediyoruz. Yakın zamanda Doğu illerindeki çocuklara yine kitap göndereceğiz. Ramazan aylarında ‘Bir çocuk sende giydir’ projesi gerçekleştiriyoruz. Çocuklara kıyafetleri derneğimizde veriyoruz. Kurban Bayramı’nda kurban bağışları oluyor. Çok büyük dernek ve vakıflar kadar olmasa da gönüllü kasaplarımız aracılığıyla, kurban etlerini adaletli bir şekilde ayırarak paketleyip ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırıyoruz. Sadece Antalya’nın bir sivil toplum kuruluşu değiliz. Diğer illerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığımız gibi dünyanın çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine de yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Bizzat kendimiz götüremesek de Filistin ve Suriye’ye yardım götüren diğer sivil toplum kuruluşlarına yardım ettik, etmeye de devam ediyoruz.

                                                                                                                                      

PEKİ ŞEHİTLER İÇİN BİRŞEYLER YAPIYOR MUSUNUZ?

Tüzüğümüz çerçevesinde şehitler için yardım toplamıyoruz ama şehit programları yapıyoruz. Şehitler için etkinliklerimiz dernek öncesine dayanıyor. 5 yıldır Uncalı’daki şehitlikte şehit yoklaması yapıyoruz. Her Babalar Günü’nde şehitlikte yoklama yapıyoruz. Her şehidimizin ismini okuduğumuzda bir gönüllü arkadaşımız ‘Burda’ diyerek bayrak kaldırır. Çocuklarımızı şehitliğe götürüyoruz. Şehitler adına lokmalar döktürüp, mevlitler okutuluyoruz. Şehitlerimiz için aşure dağıtımı yapıyoruz. Milli iradenin, ülkemizin ayakta durmasında şehitlerimizin olduğunu herkese anlatmaya çalışıyoruz. Her programımızda şehitlerimizi dile getiriyoruz. Nasip olurda bütçesini temin edebilirsek 3 Haziran’da içerisinde kum sanatı, semazenin olduğu ‘Baba uyan’ diye şehitlere özel bir programa hazırlanıyoruz. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Burada şehit yoklaması yapacağız. Şehitler Derneği’ni ziyaret edeceğiz. Sizde katılın demeyi çok istiyoruz. Şehitlerle ilgili bazen hakkımızda dedikodular çıksa da biz tamamen şeffafız. Herkese kapımız açık. Kimseye verilemeyecek bir hesabımız yok.

 

HAYIRSEVER YARDIMLARINI NASIL ALIYORSUNUZ?

Nakit paraya pek fazla bulaşmak istemiyoruz. Dernek olarak elbette yardımları kabul ediyoruz ama gerçekleştirdiğimiz projelerde, hayırseverlerimizi direkt toptancımıza yönlendirmeyi tercih ediyoruz. Gönüllü ve hayırseverlerimiz parayı direkt toptancının hesabına yatırıyor bizde malzemeleri alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Derneğimizin hesabını bizleri tanıyan -tanımayan Antalya dışından insanlar daha kolay ulaşsın diye açtık. Antalya’dan bir hayırseverimiz olduğunda bizzat yanına gidiyoruz ve projemizi birebir anlatıyoruz. Teslimatlara katılmak isteyen hayırseverlerimizi davet ediyoruz. Böylece hayırseverlerimizle ihtiyaç sahiplerini de buluşturmuş oluyoruz. Amacımız çocuklar üzerinden para toplamak değil, insanları programlara katmak.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ NASIL BELİRLİYORSUNUZ?

İhtiyaç sahiplerini kişi olarak değil, genellikle kırsallardan köy bazlı belirliyoruz. Toplu projeler gerçekleştiriyoruz. Hedeflerimiz ve bütçemizin elverdiği ölçüde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyoruz. Fakir olan köyün ilk önce muhtarına ve ileri gelenlerine ulaşıyoruz. Yerel gönüllülerle birlikte fakir ailelerini ve çocuklarını tespit ediyoruz. Malzemelerin de onlara ulaşmasını sağlıyoruz.  

 

SON OLARAK YARDIMDA BULUNMAK İSTEYEN HAYIRSEVERLER VEYA İHTİYAÇ SAHİPLERİ SİZE NASIL ULAŞABİLİR?

Telefon numaralarımızdan veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize ulaşabilirler. Facebook, Ingstagram, twitter hesaplarımız var. Telefon numaralarımız sosyal medyada güncel. Web sayfamız üzerinde de çalışıyoruz. İnşallah yakında açacağız. (YUSUF KATRAĞ)

sam_2074.jpg

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim