Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çokal, AK Parti’ye geçti
11 Mart 2020 Çarşamba 16:22

Çokal, AK Parti’ye geçti

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili seçildiği İYİ Parti’den 13 Şubat 2020 tarihinde istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti’ye geçti. Vural’a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tak

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili seçildiği İYİ Parti’den 13 Şubat 2020 tarihinde istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti’ye geçti. Vural’a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

 

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili seçilen Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, dönemin İl Başkanı Yavuz Temizer tarafından Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç’in görevden alınmasından sonra İYİ Parti’den istifa etmişti. İstifa ettikten sonra bağımsız olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarını sürdürmeye devam eden Çokal, bugün AK Parti’ye katıldı. AK Parti Grup toplantısının sonunda Çokal’a rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı. Rozet töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Sena Nur Çelik, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Mustafa Köse ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş hazır bulundu.

untitle1-copy.jpg

ÇOK ÇALIŞACAĞINA DAİR SÖZ VERDİ

Rozetin takılmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Çokal, AK Parti’ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bazı dönemler vardır ki birlik, beraberlik içinde olmak, var olmak için zorunludur. İşte bizde böyle bir dönemden geçiyoruz. Küresel çetelerin ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedefe koyduğu, sınırlarımıza ve varlığımıza göz diktiği bir dönemde, ülkemizi sınır ötesinden gelecek her türlü saldırılara karşı korumak nasıl bir sorumluluksa, birlik ve beraberlik içerisinde olmak da bi o kadar zorunludur. Birlik ve beraberlik ruhuna dahil olmak için bugün burada huzurlarınızdayım. Ben bir evlat, kardeş, eş, anneyim. Ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir Türk kadınıyım. An itibariyle büyük AK Parti ailesinin bir mensubuyum. Buradan hepinizin huzurunda ülkem için her zamankinden daha fazla çalışacağıma dair söz veriyorum. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi. Çokal’ın konuşması sık sık alkışlandı.

untied-1-copy.jpg

ANTALYA’NIN KADIN VEKİLLERİ AK PARTİ’DE

Tuba Vural Çokal’ın AK Parti’ye katılmasıyla, Antalya’nın 2 kadın milletvekili de AK Parti saflarında buluşmuş oldu. Hatırlanacağı gibi 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden sonra AK Parti’den seçilen Sena Nur Çelik ve İYİ Parti’den seçilen Tuba Vural Çokal, kadın milletvekilleri olarak Antalya’dan Ankara’ya gitmişti.

untitled-1-py-002.jpg

İYİ PARTİ 2 MİLLETVEKİLİNE DÜŞERKEN, AK PARTİ 6 MİLLETVEKİNE ÇIKTI

Öte yandan, seçimlerde Antalya’dan 3 milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 2’ye düşerken, 6 milletvekili çıkaran AK Parti’nin milletvekili sayısı yine 6’ya çıktı. Hatırlanacağı gibi seçimlerin ardından milletvekili seçilen Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandıktan sonra milletvekilliğinden istifa etmişti. Çokal’ın katılmasıyla birlikte 5’e düşen AK Parti Antalya milletvekili sayısı tekrardan 6’ya çıkmış oldu. Mevcut durumda AK Parti’den 6, CHP’den 5, İYİ Parti’den 2, MHP ve HDP’den 1’er olmak üzere Antalya’nın 15 milletvekili bulunuyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim