Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dinç’e tam destek
17 Ocak 2019 Perşembe 18:11

Dinç’e tam destek

Millet ittifakının Kepez ilçesinde yaşadığı aday gösterme sıkıntısı Dr. Murat Dinç ile çözüldü. Genel merkezlerinin aldığı kararın arkasında olduklarını vurgulayan İYİ Parti ve CHP ilçe başkanları, Dinç’e tam destek verirken Mesut Kocagöz ile çalışmaktan

Millet ittifakının Kepez ilçesinde yaşadığı aday gösterme sıkıntısı Doktor Murat Dinç ile çözüldü. Genel merkezlerinin aldığı kararın arkasında olduklarını vurgulayan İYİ Parti ve CHP ilçe başkanları, Dinç’e tam destek verirken Mesut Kocagöz ile çalışmaktan da mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

 

Kepez ilçesinde Millet ittifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan aday çıkarma düğümü ilçenin CHP’ye bırakılmasının ardından Doktor Murat Dinç’in aday olarak açıklanmasıyla çözüldü. CHP Genel Merkezi’nin Dinç üzerinde anlaşması, hem partilerin tabanlarını hem de ilçe teşkilatlarını rahatlattı. Dinç’in adaylığı her iki parti kanadında da kabul gördü. İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, parti genel merkezlerinin aldıkları kararın arkasında olduklarını vurgulayarak, Dinç’in seçimi kazanması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. İsmi adaylıkta geçen Mesut Kocagöz’e de kapıları kapatmayan ilçe başkanları, Kocagöz’ün deneyimlerinden faydalanmak istediklerinin altını çizdi.

 

DİNÇ’İN ADAYLIĞI RAHATLATTI

Hatırlanacağı gibi Antalya’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Kepez’de Millet ittifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti aday gösterme konusunda sıkıntı yaşadı. Her iki taraf da kendisinden bir ismin Kepez Belediye Başkan adayı gösterilmesini beklerken aynı şekilde sıkıntı yaşanan Aksu ilçesi İYİ Parti’ye Kepez de CHP’ye bırakıldı. Kepez’de CHP’nin aday göstereceği kesinleştikten sonra geçtiğimiz hafta AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerinden istifa eden Mesut Kocagöz’ün ismi ön plana çıktı. Parti tabanı, Kocagöz’ün aday gösterilme ihtimaline karşı çıktı. Tabandan gelen tepki seslerini dikkate alan CHP Genel Merkezi, önceki gün gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısının ardından Kepez Belediye Başkan adayı olarak Murat Dinç’i açıkladı. Dinç’in adaylığı CHP tabanından da büyük destek aldı. Böylece Dinç’in adaylığını baştan beri destekleyen İYİ Parti tabanı da Kocagöz yerine Dinç’in açıklanmasına sevinen CHP tabanı da rahat bir nefes aldı.

murat-dinc-001.jpg

“ARAŞTIRMALARDA MURAT DİNÇ İSMİ ÖN PLANDAYDI”

Murat Dinç isminin yaptıkları bütün kamuoyu araştırmalarında ve değerlendirmelerde hep ön planda çıktığını bildiren İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut, “Bizim başvuru yapan veya aday adayı olmak istediğini bildiren 10 tane arkadaşımız vardı. Bu arkadaşlarımız arasından yaptığımız araştırma ve değerlendirmelerde Murat Dinç ismi hep ilk sıralarda çıktı. Biz elbette ki ilçemizde adaylığın partimizde kalmasını isterdik ama CHP’ye bırakıldı. Murat Dinç de ittifakımızın adayı olarak açıklandı” dedi.

 

“DİNÇ’İN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

“Biz teşkilat olarak Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin aldığı karara sonuna kadar saygılıyız. Onların kararı bizim kararımız demektir” diyen Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teşkilat olarak Kepez’de ittifak adayımız Murat Dinç’in, Büyükşehir’de de Muhittin Böcek’in her zaman yanında olacağız. Kepez’de CHP İlçe Başkanı Servet Yıldız ile de uyumlu bir çalışma süreci işleterek inşallah 31 Mart gecesi Dinç’in Kepez Belediye Başkanı, Böcek’in de Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla mutluluğu hep birlikte yaşayacağız. 19 ilçe ve Büyükşehir’de ittifak kapsamında CHP ile karşılıklı olarak birbirimizin adayını destekleyeceğiz.”

osman-bulut-iyi-parti-kepez-ilce-baskani-2018-1.jpg

“POLEMİKLERLE ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Millet ittifakının karşısında AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı olduğunu hatırlatan Bulut, “Adaylar konusunda sadece İYİ Parti ile CHP ittifakı üzerinden polemikler ve kötü bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz 15 aylık bir parti olmamıza rağmen çok başarılıyız. Antalya’dan 3 tane milletvekilimiz var. Antalya ve bütün illerde partimize olan ilgi son derece yüksek. 50’den fazla ilde ittifak yapıyoruz. Bizim amacımız hem aday çıkardığımız belediyeleri kazanmak hem de ittifak ortağımız CHP’nin aday gösterdiği yerlerde kazanmasını sağlamak” diye konuştu.

 

“BİR TARAFINDA TÜRK BAYRAĞI DİĞER TARAFINDA KEPEZ BELEDİYESİ BAYRAĞI OLACAKTIR”

CHP’den aday gösterilen Murat Dinç’in ileride İYİ Parti’ye geçebileceği gibi söylentilerin de algı oluşturmaya yönelik olduğuna işaret eden Bulut, “Murat Dinç bugün Antalya ve Kepez kamuoyunda varsa, düzgün kişiliği ve duruşuyla vardır. Tabandaki Dinç isteği bundandır. Söylentiler, polemikler ittifakımızı sıkıntıya sokmaya yöneliktir. Murat bey belediye başkanı olarak koltuğa oturduğunda bir tarafında Türk bayrağı diğer tarafında Kepez Belediyesi’nin bayrağı olacaktır. İttifakın belediye başkanı olarak partizanlığa girmeden bütün Kepezlilerin başkanı olacaktır. Sosyal belediyeciliği en iyi şekilde yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“KOCAGÖZ İLE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”

Mesut Kocagöz olayını da değerlendiren Bulut, “Kocagöz ile Kepez Belediye Meclis üyesi olarak 5 yıl beraber çalıştık. Değerli bir siyasetçidir. Bizim teşkilatımızda hiçbir zaman ismi telaffuz edilmedi ve herhangi bir görüşmemiz olmadı. İsmi CHP kanadında ortaya çıktı. Bundan sonraki süreçte Kocagöz’ün CHP’de olmasından mutluluk duyarım. Kendisiyle çalışmaktan mutlu olurum. Deneyimli bir siyasetçidir. Bizim açımızdan bir sıkıntı olmaz” dedi.

 

“İKİ KUTUPLU SİYASET OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Türkiye’de siyasetin iki partili sisteme doğru dizayn edilmeye çalışıldığını belirten CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ise, “Türkiye’de siyaset dizayncıları iki kutuplu bir siyaset oluşturmaya çalışıyor. Bir tarafta Cumhur ittifakı diğer tarafta Millet ittifakı olarak ülkeyi yönetme iddiasını ortaya koymaya çalışan kadrolar var” diye konuştu.            

 

“HERKESİN OYUNA TALİBİZ”

Millet ittifakını oluşturan İYİ Parti’nin 3 tane, CHP’nin de 5 tane Antalya milletvekili bulunduğuna dikkat çeken Yıldız, “İttifak anlamında 8 milletvekilimiz var. Kepez’i ve Büyükşehir’i kazanmak için bu yetmez. Millet ittifakının dışında kalan herkesin, hatta sistem mağduru olan AKP ve MHP küskünlerinin de oyuna talibiz” dedi.

servet-yildiz.jpg

“CHP HERKESE GÖREV VERECEK BÜYÜKLÜKTE, KOCAGÖZ İLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

Mesut Kocagöz ile Kepez’de belediye meclis üyeliği yaptıklarını da hatırlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesut Kocagöz, güzel hizmetlere imza atmıştır. Görevlerini bırakarak istifa etmesinden mutlu olduk ama belediye başkanlığıyla ilgili Genel Merkez ile görüştüğünü basından öğrendik. Adaylığıyla ilgili 2 gün öncesine kadar bize bir bilgi gelmemişti. Biz, dün AKP’deydi, MHP’deydi niye geliyor? diyemeyiz. Cumhuriyete, Atatürk ve ilkelerine bağlı olduğunu bildirerek siyaset yapmak isteyen her arkadaşımıza kucak açmak zorundayız. CHP’de 1 ay önce kaydolan ile 5 yıl önce kaydolan arasında bir fark yoktur. Kocagöz’ün önümüzdeki süreçte AKP’de en iyi yerde görev alabilecekken, bu kadar makam ve mevkiyi elinin tersiyle itmesi, en zor bölgeden partimizden başkanlığı düşünmesi bizi mutlu etti. AK Parti içerisinde veya Menderes Türel’in yönetim şeklinden O’nun da sorunu vardı ki istifa etme gereği duymuştur. CHP, herkese görev verecek büyüklüktedir. Kendisiyle hiçbir sorunumuz yok. Kendisiyle görüşürüz.”

 

“GARİP ERDOĞAN’A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

CHP’den aday adayı olan Garip Erdoğan’ın da toy bir siyasetçi olmadığının altını çizen Yıldız, “Sivil toplum örgütlerinde görev almış, bizim ilçe başkanlığımızı yapmış, arka arkaya seçimleri atlatmış tecrübeli bir ağabeyimiz. Kepez’le özdeşleşmiş birisidir. Bizim bir sorunumuz yok. Burası onun kendi yeri. Bazen sosyal medya üzerinden kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“DİNÇ’İN ARKASINDAYIZ”

Genel Merkez’in kararına saygı duyduklarını kaydeden Yıldız, Murat Dinç’in arkasında olduklarını söyledi. Yıldız, “Genel Merkez’in kararından sonra bizim Dinç’e sahip çıkmamamız söz konusu değil. Partimizin adayıdır. Bundan sonra arkasındayız. Parti kültürümüz de bunu gerektirir” dedi.

 

“TEPKİ OYLARI GERİ DÖNECEK”

Geçen seçimde AK Parti’den geçiş yaparak partilerinden aday olan Erdal Öner nedeniyle bazı oylarının tepki oyu olarak MHP’den aday olan Murat Dinç’e gittiğini belirten Yıldız, “Bize bunu söyleyen arkadaşlarımız vardı. Tepki oyları geri dönecek. Cumhur ittifakından da oy alacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“İYİ PARTİ’YLE RAKİP DEĞİL, ORTAĞIZ”

İYİ Parti ile rakip değil, ortak olduklarını vurgulayan Yıldız, Dinç’in İYİ Parti’ye geçebileceğiyle ilgili söylentilerin yanlış olduğunu kaydetti. Yıldız, şunları dile getirdi:

“Biz İYİ Partili belediye başkanlarına giderken kendimizi partimizin belediye başkanına gidiyor gibi hissedeceğiz. Onlara da böyle hissettirmek zorundayız. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu ülkeye kendilerini adadıklarını söyledi. Bu bilinçte olan siyasetçiler arasında pek fazla sorun çıkmaz. Çıkarmaya çalışırlar ama iki genel başkanın da son derece aklı başında.”

 

“KEPEZ PANSİYON GİBİ”

Son olarak 10 yıldır Kepez Belediye Başkanlığı yapan Hakan Tütüncü’ye de göndermede bulunan Yıldız, “Belediyecilikte kanundan dolayı yapılan parkı ben park yaptım diye açıklayamazsın yada şu kadar sıcak asfalt döktüm diye övünemezsin. Bunlar zaten rutin işlerdir. Belediyecilik daha çok insana dokunur olmalı. Muratpaşa, Konyaaltı hatta Döşemealtı’yla Kepez arasındaki farkı kısa sürelik bir gezintide görebilirsiniz. Kepez, insanların akşam yatıp sabah Muratpaşa ve Konyaaltı’na gittiği bir pansiyon gibi. Maalesef çekim merkezi olamadı. Çekim merkezi olmalı” dedi. Tütüncü’nün geçen seçimde Dokuma’dan Mazı Dağı’na teleferik sözü verdiğini de söyleyen Yıldız, “Yapsaydı alkışlardık” diye sözlerini tamamladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 6390 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim