Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düzenleme memnun etmedi
19 Eylül 2017 Salı 07:00

Düzenleme memnun etmedi

Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Burhanettin Onat Caddesi ve Portakal Çiçeği Kavşağı’nda gerçekleştirilen düzenlemeler hem cadde esnafını hem de sürücüleri memnun etmedi. Bazı vatandaşlar, “Saçma sapan” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Antalya’nın en işlek caddelerinden birisi olan Burhanettin Onat’ta Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ulaşım Ana Planı çalışmalarına vatandaşların tepkisi büyük oldu. Aynı şekilde caddeye bağlanan ve Sampi Kavşağı olarak da bilinen Portakal Çiçeği Kavşağı’ndaki düzenleme de tepkiye neden oluyor. Çalışmalardan en çok etkilenen cadde esnafı ve sürücüler, insan sirkülasyonu olmamasına rağmen kaldırımı genişleterek caddeyi daraltan, kavşaklardan Sola ve U dönüşlerini yasaklayarak mahalle aralarına yönlendiren projeyi hazırlayanları merak ediyor. Vatandaşlar genel olarak Cadde’nin eski halinin daha iyi olduğunu dile getiriyor.

YOLUN DARALTILMASINA VE YENİ KAVŞAĞA TEPKİ

Burhanettin Onat Caddesi’nde gerçekleştirilen düzenlemeye en büyük tepki yolun daraltılmasına ve yeni açılan kavşağa geliyor. Yolun genişletilmesini beklerken daraltıldığını gören vatandaşlar, caddede yaya trafiğinin çok fazla olmadığına dikkat çekerek kaldırımın genişletilmesine, yolun daraltılmasına anlam veremediklerini dile getiriyor. Aynı şekilde caddenin ortasından açılan yeni kavşağın da gereksiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, trafik yoğunluğunun azalması gerekirken aksine arttığını söylüyor. Vatandaşlar, yeni kavşakta her gün bir kazanın olduğunu da belirtiyor.

KALDIRIM ÇIKINTILARI LASTİK İZİYLE KARARIYOR

Yola doğru uzanan kaldırım çıkıntıları da vatandaşların bir diğer tepki nedeni. Çıkıntılar nedeniyle Sağ şeritten gitmeye korkar olduklarını belirten vatandaşlar, mahalle arasından caddeye çıkmanın da zorlaştığına işaret etti. Ayrıca, yeni boyalı kaldırım çıkıntılarına bazı araçların tekerlerinin sürttüğü ve renginin lastik izi nedeniyle karardığı görüldü.

OTOBÜS DURAKLARININ YERLERİNE TEPKİ

Cadde üzerindeki bazı esnafın tepkisine neden olan bir diğer düzenleme ise otobüs durakları. Bir esnaf, durağın dükkanının önüne yapılması nedeniyle kimsenin duramadığı için tepki gösterirken, diğer bir esnaf da durağın otopark girişine yapılmasından şikayet etti.

TEK MEMNUNİYET OTOPARK CEPLERİNE

Caddedeki tek memnun edici düzenleme ise otopark cepleri olarak gösteriliyor. Cadde kenarına park etmenin yasak olması nedeniyle kısa süreli park eden müşterilerinin daha önce defalarca ceza yediğine dikkat çeken esnaflar, bu konuda memnuniyetlerini dile getirirken düzenlemenin yolun daraltılmasından ziyade kaldırım daraltılarak yapılması gerektiğini kaydettiler.

KAVŞAK DÜZENLEMESİ DAHA FAZLA YAKIT VE ZAMAN HARCATIYOR

Esnafın ve sürücülerin bir diğer şikayet konusu da Portakal Çiçeği Kavşağı’nda yapılan düzenleme oldu. Sağa dönüşleri rahatlatırken Sola ve U dönüşlerini yasaklayan düzenlemenin gereksiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, düzenlemenin trafiği rahatlatmadığını, daha fazla yakıt ve zaman harcamalarına neden olduğunu belirtti.

“BEN ÇİZSEM BUNDAN İYİ ÇİZERDİM”

Meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek “Ben çizsem bundan iyi çizerdim” diyen Mehmet Kızılkaya, “Biz bir türlü anlayamadık. Narenciye Kavşağı’nda Doğu Garajı’na ve Narenciye’ye direkt geçiş kaldırıldı. Karşıya geçmek için Meydan’a çıkıyor orada bekliyorum. U dönüşü yaparak başka bir yere giriyorum. Bu şekilde saçma sapan yerler yoğunlaştı. Portakal Çiçeği Kavşağı’nı daralttılar. Kavşakları iyice daraltıyorlar. Sadece Sağa geçişleri rahatlatıyorlar. Benim gördüğüm trafikte düzelen hiçbir şey yok. Yapılan masrafa, emeğe yazık. Benim paramın bu şekilde kullanılması beni rahatsız ediyor” dedi.

“HERHALDE BUNU UZAYLILAR ÇİZDİ”

Burhanettin Onat Caddesi’ndeki düzenlemenin de yanlış olduğunu belirterek özellikle caddeye bakmaya geldiğini kaydeden Kızılkaya, “Yola çıkışlar ileri doğru büyütüldü. Benim yan yoldan caddeye çıkabilmem için caddeden hiçbir arabanın gelmemesi gerekiyor. Herhalde bunu uzaylılar çizdi. Dönüş açılarını, radüs dediğimiz şeyi bunu çizen çalışmak zorunda. Arabasıyla gezsin, tekerin izini bir ölçsün. Büyük arabalar bir kaçırdığında kaldırıma çıkar. Birkaç arkadaşımız kaza görmüş. Bunlar ilerleyen zamanda çoğalacaktır. Ben 52 yaşındayım ve 1984 yılından beridir araba kullanıyorum. Böyle bir çizgi görmedim. Bu memlekette böyle bir çizgi yok. İnsanlar Sağdan basıp giderken biranda önüne kaldırım çıkıyor. Sorduğum kimse iyi bir şey söylemiyor. Burada bir sıkıntı var. İnşallah biz yanılıyoruzdur” diye konuştu.

“İNSAN SİRKİLASYONU YOK, YOL DARALDI, KALDIRIM GENİŞ”

Çalışmayı çok sağlıklı bulmadığını belirten Resul Gök, “Bu caddede herhangi bir yaya sirkülasyonu yok. Yolun geniş kaldırımın dar olması gerekirken tam tersine yol daraldı, kaldırım çok geniş. Sürekli burada olduğumuz için görüyoruz. Belediye otobüsleri bile yanaşamıyor” diyerek görüş bildirdi.

“YOLLARIN DARALTILMASI MANTIKSIZLIK”

Yolların daraltılmasının doğru olmadığına dikkat çekerek kavşak düzenlemesi nedeniyle müşterilerin kendilerine çok zor ulaştığına işaret eden Olcay Günay, “Geniş yolları daralttılar. Mantıksızlık. Günlük 1-2 kaza olmaya başladı. Bir otobüs ile araba yan yana geçemiyor. Portakal Çiçeği Kavşağı’ndaki düzenleme nedeniyle Sola dönemeyen müşteri, dolaşmamak için buraya gelmek istemiyor. Bir müşterimiz Sampi’den buraya gelebilmek için dolana dolana gelmiş” dedi.

DURAK, ARABA GİRİŞİNİ KAPATTI

İşyerinin önündeki otobüs durağının da yanlış yerde olduğuna işaret eden Günay, durağın araba giriş yerinin ağzına konularak girişi kapattığını söyledi.

“BİR OTOBÜS DURDUĞUNDA ARAÇ TRAFİĞİ UZUYOR”

Murat Serkan Yüksel ise, “Burada akan yol durdu. Şuan trafiğin yavaş olduğu bir zaman. Şurada bir otobüs durduğunda araç trafiği lambaya kadar bağlanıyor” diye konuştu.

“5 DAKİKADA GELİNECEK YOL 15 DAKİKAYA UZUYOR”

Düzenlemelerin yakıt ve zaman kaybı yaşattığına dikkat çeken Taylan Erzeybek de, “Işıklar tarafından gelen araç için Portakal Çiçeği Kavşağı’ndan Burhanettin Onat Caddesi’ne dönüşü iptal etmişler. Mahalle arasından geçilerek Metin Kasapoğlu Caddesi’nden dolaşılması isteniyor. Dedeman’dan gelen orası zaten dolu. O cadde daha çok dolduruluyor. Arka sokak da tek yön yapılmış. İnsanlar evlerine, otoparkına nasıl ulaşacak? Zaman kaybı yaşanıyor. Bir kişi 5 dakikada geleceği yolu 15 dakikada geliyor. Bu işten petrol istasyonu sahipleri kazanacak” ifadelerini kullandı.   

“SANKİ BURASI KALEKAPISI”

Kaldırımın da geniş bırakıldığına işaret eden Erzeybek, “Burada bu kadar geniş kaldırıma ne gerek var? Sanki burası Kalekapısı da burada o kadar insan geziyor. Burada yürüyen kaç kişi var. Buraya bisiklet yolu yapılsa daha iyiydi. Hiç olmazsa bisikletliler kaldırımdan gitmezdi” dedi.

“CEPLER DOĞRU”

Yapılan otopark ceplerinin ise faydalı olduğunu belirten Erzeybek, “Ceplerin faydası oldu ama bu kadar geniş kaldırım yanlış. Birde elektrik direkleri var. İleride yapıldı ama burada niye kaldırım yapılırken elektrik direkleri indirilmedi? Elektrik niye yeraltına alınmadı? Kaldırım bir daha mı sökülecek?” diye sordu.  

“SAÇMA SAPAN BİR UYGULAMA”

Düzenleme için konuşmanın erken olmasına rağmen tepkili olduğunu dile getiren Hasan Eskiocak da, sağlıklı bir uygulama yapılmadığını belirterek, “Ben saçma sapan bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Gereksiz bir uygulama oldu” dedi.

“TRAFİK AKIŞI BERBAT HALE DÖNDÜ”

Düzenlemelerin trafik akışını berbat hale getirdiğini kaydeden Eskiocak, “Belediye otobüslerine kadar araçlar ara sokaklara sokuluyor. Toplu taşımacılık anayol güzergahında olur. Böyle saçma bir şey olamaz. Trafik akışı berbat bir hale döndü. Bir yere gideceksiniz başka yerlerden dönüp gelmek durumunda kalıyorsunuz. Ara sokaklarda tek yön, dönüş yasakları var. Kavşaklarda Sola, U dönüşü yasak” ifadelerini kullandı.

“KİM, HANGİ AKLA HİZMET EDEREK BUNU YAPIYOR?”

Kavşak düzenlemelerini anlayamadığını belirterek caddedeki yeni kavşak için “Berbat” diyen Eskiocak, “Kim, hangi akla hizmet ederek bunu yapıyor, neye göre bunu yapıyorlar? anlamış değiliz. Vatandaşı sürekli başka yerlerden döndürüp dolaştırmak, yakıt yaktırmaktan, zaman kaybettirmekten başka bir şey değil. Vatandaşın daha fazla trafikte olması, yakıt yakması trafiği rahatlatmıyor ve trafiği daha çok keşmekeş hale getiriyor. Çok gereksiz bir düzenleme. Kimin aklına esti bu? Hiç mi şehir plancılığı yok bunlarda?” diye sordu.

“BÖYLE SAÇMA ŞEY OLMAZ”

Caddede çok fazla insan trafiği olmamasına rağmen geniş kaldırım bırakılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Eskiocak, yolun daraltılarak kaldırımın geniş bırakılmasına tepki gösterdi. Trafiğin rahatlatılması için yolun genişletilmesi gerektiğine işaret eden Eskiocak, Tevfik Işık Caddesi’nden Burhanettin Onat Caddesi’ne doğru Sola dönüşü yasaklayan Portakal Çiçeği Kavşağı düzenlemesinin de yanlış olduğuna işaret etti. “Işıklar tarafından gelirken Burhanettin Onat Caddesi’ne giremiyorum. Böyle saçma şey olmaz” diyen Eskiocak, “Hangi mühendis hangi akla hizmet bunu yaptı merak ediyorum” diye konuştu.

“CEPLER DOĞU AMA KALDIRIM DARALTILARAK YAPILABİLİRDİ”

Park ceplerinin olması gerektiğini de vurgulayan Eskiocak, “Bir vatandaş buraya geldiği zaman yol üzerinde geçici olarak park edebilmeli. Bunlar doğru ve güzel şeyler” diyerek, uygulamanın yolu daraltmaktansa kaldırım daraltılarak yapılabileceğine işaret etti.

“BURADA KAÇ DEFA KAZA OLDU”

Ara sokaktan caddeye çıkılan yolun kenarındaki kaldırımın uç kısmı geniş tutularak ortasına çöp konteyneri konulduğuna dikkat çeken Özlem Yıldırım Cibelik ise, “Burada kaç defa kaza oldu. Yapıldığı ilk hafta iki defa çöp konteynerini değiştirdiler” dedi.  Cibelik, ceplerin park için güzel bir uygulama olmasına rağmen girintili çıkıntılı olması nedeniyle yanlış yapıldığını söyledi.

“DİLEKÇE VERDİM”

20 yıldır cadde üzerinde esnaflık yaptığını ve caddenin trafik akışını çok iyi bildiğini belirterek yanlış bir düzenleme yapıldığını ve dilekçe verdiğini bildiren Cibelik, gelen cevabın daha iyi olacağı yönünde olduğunu söyleyerek kimin haklı olduğunun yakında ortaya çıkacağını kaydetti.

“SAĞ ŞERİTTEN GİTMEYE KORKAR OLDUK”

Girintili çıkıntılı kaldırım nedeniyle Sağ şeritten gitmeye korkar hale geldiklerini kaydeden Cibelik, yolun daraltılmasının yanlışlığına dikkat çekti ve “Büyükşehir beceremedi” dedi.

“ÇALIŞMALAR ESNAFIN CANINA OT TIKIYOR”

Caddedeki çalışmaların ilerleyen zamanlarda elektrik şebekesinin yeraltına alınmasıyla devam edeceğini ifade eden Cibelik, “Kaldırımlar yine açılacak. Yol kapalı kalıyor, insanlar geçemiyor, tozu var. İnanılmaz sıkıntı oluşturuyor. Bu çalışmalar esnafın canına ot tıkıyor” ifadelerini kullandı.

“YENİ KAVŞAK TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ARTTIRDI”        

Cadde üzerindeki yeni kavşağın da trafik sıkışıklığına neden olduğunu belirten Cibelik, eskiden trafik yoğunluğu olmayan saatlerde bile yoğunluklar yaşanmaya başlandığını kaydetti. Yeni kavşaktan bir kişi geçecek diye caddenin yoğunluğunun arttırıldığına işaret eden Cibelik, “Böyle bir şeye ihtiyaç yoktu. Gereksiz bir kavşak oldu. Saçma sapan. Caddede gereksiz bir düzenleme yapıldı. Daha kullanışlı olabilecek bir düzenleme yapılabilirdi” diye konuştu.

“CEPLER ÇOK İYİ, YOLUN DARALTILMASI SIKINTI”

Park ceplerinin kendileri için çok iyi olduğunu belirten Ahmet Çınar da, “Daha önce müşterilerimizin araçlarını çekiyorlardı. Şuan öyle bir şey kalmadı. Yolun daralması çok kötü oldu. İki araç zor geçiyor. Çok dikkatli geçmesi gerekiyor. Kaldırımlar çok büyük. Yolun yerine kaldırım daraltılarak bir düzenleme yapılabilirdi. Portakal Çiçeği Kavşağı’ndan Sola dönüşün yasaklanması iyi olmadı. Müşterilerimiz dolaşmak zorunda kalıyor” diye konuştu.       

“MASA BAŞINDA OTURARAK BU KADAR YAPILIYOR DEMEK Kİ”

Cadde 3 şeritli iken belli saatlerde trafik sıkışıklığı olurken şimdi daha fazla sıkışmanın olduğunu belirten Ziya Toktaş, “Geçtiğimiz gün bir ambulans buradan 22 dakikada geçebildi. Bu tür problemler arttı. Cadde felç durumda. Memnun değiliz. Biz kaldırımlardan alınarak yolun bir şerit daha genişlemesini beklerken daralma oldu. Günde 150-200 kişinin geçtiği burada kocaman kaldırım var. Hiçbir anlamı yok. Şehrin göbeğindeki bir caddede böyle bir şey olamaz. Yanlış uygulamalar yapılıyor. Masa başında oturularak bu kadar yapılıyor demek ki” şeklinde konuştu.

DÜKKANIN ÖNÜNE KONULAN DURAK SIKINTI YARATTI

Cadde üzerindeki bazı otobüs duraklarının yerlerinin de yanlış olduğunu kaydeden Toktaş, dükkanının önüne konulan durak nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladığını belirtti. Daha önceden dükkanına 70 metre ilerideki durağın yerinin arkasında park olduğu için sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Toktaş, “Bu binada 4 dükkan var. 5 tane de yukarıda işyeri var. Bu kadar işyerinin olduğu bir binanın önünde araba duramıyor. Günlük yoldan 23 araç alırken 10 günde 6 araç almışım. Şuan başka bir dükkan bakıyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun. O kadar kötü” diyerek gönderme yaptı.

“54 İMZAYLA DİLEKÇE VERDİM 1 KİŞİ GİBİ MUAMELE GÖRDÜ”

UKOME’ye 54 kişinin imzasıyla müracaat ettiğini de belirten Toktaş, dilekçenin tek bir kişinin isteği gibi muamele gördüğünü iddia ederek ‘Durak önünde cep olmayacağı’ gerekçesiyle talebinin reddedildiğini söyledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim