Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.858
    %-0.09
  • Dolar
    32.3644
    %-0.00
  • Euro
    34.7852
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz”
22 Eylül 2023 Cuma 17:51

“Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Rent a car esnafının Aksu ilçesinde yaşadığı ruhsat sorununa değinen Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çağlar, “Dün olduğu gibi bugünde esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Aksu’daki rent a car firmalarından belediye tarafından yıllık olarak ücret talep edilmesi, esnafın tepkisiyle karşılandı. Aksu bölgesinde yaşanılan ruhsat sorunu ile ilgili gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çağlar, “Hak kaybınızın oluşmaması için çalışmalarımız devam etmekte” dedi. Çağlar, kendini zor çeviren esnafın kazancına göz dikilmesini kabul etmediklerini vurguladı.

 

“SORUNLAR ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Göreve geldiklerinden bu yana rent a car esnafı ile yaptıkları görüşmelerden sonra, sorunlarını birebir Aksu Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kepez Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Maliye, Ticaret Bakanlığı ve ilgili milletvekillerine aktardıklarını bildiren Çağlar, “Bu sorunlar çözülünceye kadar da anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ismail-caglar-emlakcilar-galericiler-odasi-bsk-2023-5.jpg

“SİTE YAPALIM TALEBİMİZ, BAĞIŞ ALANINA DÖNÜŞTÜ”

 Aksu Belediyesi ile ruhsat konusunda defalarca görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Çağlar, “Yetkili kişilerle görüştük. Diğer il ve ilçelerdeki belediyeleri emsal göstererek böyle bir uygulamanın olmadığını anlattık. Bugün geldiğimiz noktada ise gerekli mercilere bu şekilde yapılmaması ile ilgili başvurularımızı yapmış bulunmaktayız. Şuan Aksu Belediyesi’nin almış olduğu zorunlu “Ruhsat İptal Etme Kararı” ile o bölgedeki esnafımızın üzerine ilave yük konulmuştur. Şahsım, yönetim kurulu üyelerimle defalarca kez gittiğim Aksu Belediyesi’ne, galeri ve rent a car esnafımız için site yapalım taleplerimiz, araç başı 5 bin TL’yi bulan bir bağış alanına dönüşmüştür. Şuan gerekli tüm üst kurumlarımız ile görüşmüş olsak da henüz çözümlenemeyen bir problemin ortasındayız” açıklamasında bulundu.

untitled-1-copy-141.jpg

“ESNAFIN KAZANCINA GÖZ DİKİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Çağlar, “Biz esnaflarımız adına böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz. 6 Şubat depremi, sel felaketleri, salgın hastalıklar, Ukrayna-Rusya savaşı ve bunun sonucu küresel ekonomik sıkıntılar derken kendi kendini zor çeviren esnafın kazancına göz dikilmesini kabul etmiyoruz. Turizmin başkenti Antalya’mızda rent a car meslek grubuna hizmet eden esnafımız, bu zincirin ilk halkalarından biridir. Uçaktan inen yolcunun ilk muhatap olduğu esnafımızın, dükkanı ve araçları dururken ruhsat sebebiyle elini kolunu bağlamak hem mesleğimize, hem şehrimizin turizm gelirine bir darbedir ve şehrimizde yaşanacak güvenlik zafiyetidir. Esnafımız KABİS uygulaması ile araç kiralamak için gelen vatandaşın bilgilerini emniyet sistemine girmekte, araçta yapılabilecek herhangi bir uygunsuzluğun, yasa dışı hareketin önüne emniyetle kontakta kaldığı için geçebilmektedir. Esnafın ruhsatla mücadele etmesi tek başına esnafın ekonomik kaygısı değil şehrimizin de kaygısıdır” diyerek konunun takipçisi olduklarını bildirdi.

 

“KREDİ LİMİTİNİN 500 BİN TL VE ÜZERİ OLMASI GEREKİYOR”

Kiralık Araç Bildirim Sistemi–KABİS uygulanmasına dikkat çeken Çağlar, Odaya kayıtlı esnafın araç kiraladıktan sonra KABİS’e gerekli bildirimi yapıp araç faturasını kiralayan kişiye kestikten sonra cezai sorumluluğun kasko şirketi ile kiralama yapan şahsın arasında olması gerektiğini, kasko ve sigorta şirketlerinden gelen trafik ve kasko fiyatlarının yüksekliğini ilgililere aktardıklarını dile getirdi. Rent a car esnafına ÖTV indirimi olması gerektiğini de kaydeden Çağlar, “Esnaflarımıza kooperatiflerde kredi 500 bin TL’den 200 bin TL’ye indirildi. Buradaki esnaf kısa süreli satışlar yapan zenginler değil. Sıfır araç fiyatlarının yüksekliği sebebiyle mevcut kredinin 500 bin TL ve üzeri limitlerde olması gerekiyor” şeklinde konuştu. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim