Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2438.191
    %0.02
  • Dolar
    32.4757
    %-0.35
  • Euro
    34.7263
    %-0.42
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gayrimenkul sektör temsilcilerinin haberdar olmadığı uygulama mağduriyet yaratıyor
12 Nisan 2024 Cuma 14:08

Gayrimenkul sektör temsilcilerinin haberdar olmadığı uygulama mağduriyet yaratıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ilgilendiren önemli bir konuyu ele almak üzere 41. Grup Gayrimenkul Faaliyetleri Meslek Komitesi toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ilgilendiren önemli bir konuyu ele almak üzere 41. Grup Gayrimenkul Faaliyetleri Meslek Komitesi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun, sektörde faaliyet gösteren üyelere yönelik uyguladığı cezalar gündeme geldi.

atso2-002.jpg

Grup Meclis Üyesi İsmail Yücel, toplantıda yaptığı açıklamada, gayrimenkul satışlarında yaşanan bir soruna dikkat çekti. Yücel, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun, gayrimenkul işiyle uğraşan üyelere yönelik kestiği cezaların temel nedeninin, vatandaş ve turistlerden kimlik ya da pasaport fotokopileri ile iletişim bilgilerinin alınmaması olduğunu belirtti. Bu durumun pek çok sektör temsilcisinin dikkatinden kaçtığını vurgulayan Yücel, gayrimenkul işiyle uğraşanların cezaya maruz kalmamaları için belirli bir alışveriş tutarının üzerinde işlem yapan vatandaş ve turistlerden kimlik veya pasaport fotokopileri ile iletişim bilgilerinin alınması gerektiğini ifade etti.

atso1-003.jpg

Yücel'in açıklamalarıyla birlikte, sektörde faaliyet gösterenlerin bu konuya daha fazla dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Özellikle 185 bin TL üzerinde alışveriş yapan vatandaş ve turistlerden kimlik veya pasaport fotokopilerinin alınması zorunluluğu, sektörde faaliyet gösteren işletmeler için önemli bir detay olarak öne çıktı.

ATSO'nun bu konudaki bilgilendirme ve uyarılarıyla birlikte, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterenlerin yasal düzenlemelere uyum sağlamaları ve cezai durumlarla karşılaşmamaları adına gerekli önlemleri almaları bekleniyor. Ayrıca, sektörde faaliyet gösteren diğer kuruluşlar ve işletmelerin de benzer bilgilendirmelere kulak vermeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor. Bu sayede, sektördeki işleyişin daha şeffaf ve yasalara uygun bir şekilde devam etmesi hedefleniyor.

HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim