Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.858
    %-0.09
  • Dolar
    32.3644
    %-0.00
  • Euro
    34.7852
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül 2023 Salı 17:51

Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Antalya’da törenle kutlandı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, “Gaziler olarak, Atatürk’e saygı duyan, bilimi esas alan, adaletli, ahlaklı, vicdanlı milletimizle gururlu, devletimizle

19 Eylül Gaziler Günü Antalya’da törenle kutlandı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, “Gaziler olarak, Atatürk’e saygı duyan, bilimi esas alan, adaletli, ahlaklı, vicdanlı milletimizle gururlu, devletimizle onurluyuz. Her türlü siyasetin dışında ve üstünde olarak devletimizin emrindeyiz” dedi.

sam-4504-003.jpg

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Antalya’da tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Antalya eski Milletvekili Nesrin Ünal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gaziler, gazi ve şehit yakınları katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından öğrenci Bekir Gencer “Gazilerimiz” adlı şiiri okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer yaptı. Tören sırasında bayrak tutmakla görevli bir öğrenci baygınlık geçirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek ve Milletvekili Çokal, baygınlık geçiren öğrenciyle yakından ilgilendi.

sam-4485.jpg

“GAZİLER GÜNÜ, BUGÜNÜ ANLIYOR VE ALGILIYORSAK DEĞERLİDİR”

Gaziler Günü’nü gururla kutladıklarını dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer, “İnsanca özgür yaşamak isteyen, vatan sevgisinin, bayrak aşkının sembolü, vatan evlatlarının bağımsızlık ve özgürlük simgesi Gaziler Günü, Türk milletinin bağımsızlık bayramıdır. Bugün herhangi bir gün değildir. Gaziler Günü, bugünü neden kutladığımızı anlıyor ve algılıyorsak değerlidir. Çünkü, vatan bir toplumun, milletin özgür ve insanca yaşadığı, ölünce mezarının olduğu Ata yadigarıdır. Devredilemez ve satılamaz topraktır. Vatan, milletin evidir. Şahsi arsa, şirket malı veya bir fabrika değildir. Bu özelliğiyle kişinin, kurumun, şirketin, vakfın değildir. Asil Türk milletinindir” dedi.

sam-4487.jpg

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İTHAL İNSANA İHTİYACI YOK”

Türkiye’deki her bir ailede kahraman, şehit veya gazilerin olduğunu belirten Sezer, “Her ne ad ve maksatla olursa olsun, birilerine ‘Kim olursan ol gel’ denilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ithal insana ihtiyacı yok. Zira, Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı, ‘Vatan sağolsun’ diyen kahramanların kanı ile yoğrulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, bedeli can ile ödenen vatandır. Türkiye Cumhuriyeti, siyasi mühendislerin, aklını, bedenini kiraya vermiş işbirlikçi, danışman maskeli kişilerin laboratuarı değildir. Türk milleti, küresel sömürü düzeninin emir kulu hiç değildir” şeklinde konuştu.

sam-4493.jpg

“ÖNCE VATAN DEMEK, HER BİR VATANDAŞIN ÖNCELİKLİ GÖREVİDİR”

“Tarihine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak ‘Önce vatan’ demek her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının öncelikli görevidir” diyen Sezer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Unutulmamalıdır ki, gaflet de üç maymunu oynamak da bir çeşit ihanettir. Bu itibarla gün millet olarak ‘nemelazım’ deme zamanı değildir. Zira, tarihin çöplüğü ‘nemelazım’ diyen, adalet, ahlaktan uzaklaşan, çalışmayan, üretmeyen, nedenini sorgulamayan, körü körüne biat eden toplumların millet ve devlet olma özelliklerini kaybederek yok olduklarının, köleleştiklerinin örnekleriyle doludur. Bunun için herkesin tarih bilincine sahip olması gerekir. Tarih, ders çıkarılması gereken bilim dalıdır.”

sam-4509.jpg

“BEN DEĞİL, BİZ DİYELİM”

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü hatırlatan Sezer, şunları söyledi:

“Bu sözü esas alarak birbirimize karşı şucu-bucu diye fay hatlarına ayrılmadan ben değil, biz diyelim. Kavga yerine karşılıklı saygı ve sevgide birleşelim. Sadece şehit ve gazilerimizin fedakarlığı, kahramanlığıyla değil Türkiye Cumhuriyeti’nin gururu, Atatürk sevdalısı, Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ve İHA’lar ile hava savunmasında çığır açan Selçuk Bayraktar gibi değerlerimizi çoğaltarak, sanayide, tarımda, hayvancılıkta üreten, sporda Atatürk’ün kızları voleybolcularımızla, halterde, judoda başarıdan başarıya koşan her insanımızla gururlanıp, övünelim. Zira, kaderi şans değil tercihler belirler. Kaderimiz yokluk ve ölüm olmamalı. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri, tarihi doğası, havası, suyu ile Cennet vatanımızda Cehennem’i değil, birbirimize saygı duyarak bu dünyada Cennet’i yaşayalım.”

sam-4500.jpg

“DEVLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Konuşmasının sonunda “Vatan varsa biz varız bilinciyle vatanımıza canımız feda” diyen Sezer, “Biz Türk milletiyiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Türkiye Cumhuriyeti de doğusu batısı, kuzeyi güneyi ile bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle sonsuza kadar yaşanıp yaşatılacaktır. Gaziler olarak, Atatürk’e saygı duyan, bilimi esas alan, adaletli, ahlaklı, vicdanlı milletimizle gururlu, devletimizle onurluyuz. Her türlü siyasetin dışında ve üstünde olarak devletimizin emrindeyiz” diyerek Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri andı. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-4506.jpgsam-4518.jpg

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim