Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlik Festivali renkli başladı
17 Mayıs 2019 Cuma 16:37

Gençlik Festivali renkli başladı

Muratpaşa Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Gençlik Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festivale katılan çocuk ve gençler, aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılının da kutlanacağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, 3 gün boyunca devam edecek olan Muratpaşa Gençlik Festivali’yle başladı. Bugün öğleden sonra Bayındır Park’ta startı verilen Festival, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Konyaaltı Bahçeşehir Koleji Orkestrası Darbeli Matkap’ın konseriyle başladı. Gönüllerince eğlenen çocuklar, gençler ve aileleri parkta renkli görüntüler oluşturdu.  

sam_8023.jpg

DOYASIYA EĞLENDİLER

Gün boyu süren festivalin ilk gününde çocuk ve gençler, kendileri için hazırlanan etkinlik alanlarında doyasıya eğlendi. Futboldan yogaya, atölye çalışmalarından parkurlardaki yarışlara kadar bir çok etkinliğe katılan gençler, teknoloji parkında simülatör, drone, segway gibi son yılların popüler ürünlerini deneyimleme şansı yakaladı. Canlı langırt, tırmanma duvarı gibi oyun parkurlarının da kurulduğu parkta seramik baskıdan ekolojik hijyen malzemeleri üretimine kadar birbirinden farklı başlıklarda kendin yap atölyeleri de yer aldı. Ayrıca gençler, küplerden dev bir Bandırma Vapura yap-bozu da yaptı. Sahnede verilen konserlerde gençleri coşturdu.

sam_7986.jpg

HER ŞEY KARA TAHTAYA YAZILDI

Öte yandan, parkın ortasına birde kara tahta yerleştirildi. Dört farklı bölümden oluşan tahtanın bir bölümünde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile sohbet ediyor olsaydınız O’na ne söylemek isterdiniz? diye soruldu. Burada ifade edilen ilginç istekler dikkat çekti. Bu bölümde vatandaşlar “Güllük Caddesi ışıklansın, Bayındır’a kapalı pazar, Bayındır Park’a tuvalet, eğlenceler daha çok olsun, Dr. Galip Kahraman Okulu’na kapalı spor salonu yapılsın” gibi farklı isteklerde bulundu. Tahtanın diğer bölümünde ise 19 Mayıs 1919’un 100. yılı ile ilgili duygu ve düşünceler soruldu. Vatandaşlar “Sen ve silah arkadaşların olmasaydı şuan biz olmazdık, zafer barışın en kısa yoludur, spor gençliğin kuvvet kaynağıdır” şeklinde yazılar yazdı. Diğer bölümdeki hayatınızda spora nasıl yer verebiliriz? sorusuna da, “Mahalle aralarına spor tesisleri yaparak, siyaset karışmazsa daha iyi olur, halkı bilinçlendirerek” şeklinde cevaplar yazıldı. Keşke bölümünde ise, “Keşke Atatürk yaşasaydı, keşke Atam burada olsa, keşke bir daha Samsun’dan gelse, keşke Siroz hastalığı diye bir şey olmasaydı, keşke sevgilim olsa” gibi birçok düşünce ifade edildi.

sam_7998.jpg

FESTİVAL KENT MEYDANINA TAŞINIYOR

Festivalin birinci günü böyle geçerken yarın düzenlenecek olan 2’nci gün etkinlikleri Muratpaşa Kent Meydanı’nda yapılacak. Saat 14’de başlayıp yine gün boyu devam edecek ikinci günde gençler bu kez dev bir grafiti çalışması gerçekleştirecek. Festivalin genç sahnesinde ise piyano dinletisiyle Kırmızı Çizgi Ortaokulu ve ODTÜ Gençlik Parkı öğrencileri ve Antalya Lisesi müzik grupları olacak. Etkinlikler saat 18.00’de Muratpaşa Gençlik Orkestrası ve 20.30’da Şanışer ve Sokrat St. konserleriyle devam edecek.

sam_8014.jpg

PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VAR

3 günlük festival Pazar günü düzenlenecek olan ‘Gençlik İçin Geleceğe Yürüyoruz’ yürüyüşüyle sona erecek. Yürüyüş kapsamında Muratpaşa Kent Meydanı’ndan Ziya Gökalp Kent Meydanı’na kadar yürünecek. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2917 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim