Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hak ve hakikat mücadelemiz tavizsiz devam ediyor”
04 Ocak 2024 Perşembe 17:30

“Hak ve hakikat mücadelemiz tavizsiz devam ediyor”

Türk Büro-Sen Antalya Şubeleri’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hak arama mücadelesinin devleti sahiplenerek ve milletin değerleriyle bütünleşerek yapılabileceğini gösteren

Türk Büro-Sen Antalya Şubeleri’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hak arama mücadelesinin devleti sahiplenerek ve milletin değerleriyle bütünleşerek yapılabileceğini gösteren yegane kuruluş olduklarını belirterek, “1992 yılında sendikal mücadeleye başladığımız, hak ve hakikat mücadelesi bugün hedefine ortaya koyduğu temel ilkelerden taviz vermeden devam ediyor” dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen’in 1 ve 2 nolu Antalya Şubeleri’nin birlikte hizmet vereceği Doğu Garajı’ndaki mülkiyeti kendilerine ait yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa MHP Antalya Miletvekili Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanı Onur Temel, ilçe başkanları, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Aksoy, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların genel Başkanları, yöneticileri ve şube başkanları, TÜRKAV Genel Merkez yöneticileri ve İl Başkanı ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış, Alanya Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Açılışta konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “1992’de kurulan Türkiye Kamu-Sen olarak devletimize, milletimize sahip çıkacağız ama hakkımız olanı da almasını bileceğiz. Hakkımızı söke söke alacağız, ondan asla taviz yok” şeklinde konuştu.

sam-6923.jpg

“MEMUR SENDİKACILIĞININ AMİRAL GEMİSİYİZ”

Davetlileri selamlayan Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, “Bugün, değeri çok daha iyi anlaşılan milli mücadelemizin kahramanı ve devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli dava ve silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyor, tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden kahraman ecdadımızı,  bölücülükle mücadele ederken şehit düşen güvenlik güçlerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum. 24 Haziran 1992’de her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen, bir avuç Türkiye sevdalısı, hak mücadelesi için ant içmiş, vatan sever büyüklerimizin TÜRKAV’la başlattığı yolculuğu, 32 yıl sonra bugün memur sendikacılığının amiral gemisi haline gelen Türkiye Kamu-Sen adıyla devam ettirme kararı almıştır. Türkiye Kamu-Sen’imizin bu günlere gelmesini sağlayan, ilk kurucu üyesinden en son üyesine kadar emek ve destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

sam-6932.jpg

“TÜRKİYE KAMU-SEN BİR SEVDANIN ADIDIR”

Türkiye Kamu-Sen’in devlete ve bayrağa eşsiz sevgi, emsalsiz sadakat olduğunu söyleyen Danabaşoğulları, şunları dile getirdi:

“Türkiye Kamu-Sen milli birlik ve kardeşliğe, ebedi ve derin bağlılıktır. Türkiye Kamu-Sen bir sevdanın adıdır. Bu sevda Türklük sevdası, vatan aşkıdır. Milli değerlerimizin yılmaz savunucusu olarak 32. yılımızda ilk günkü azim ve heyecanımızla, daha güzel günler için biz varız. Bizi biz yapan değerlerimizle ilkelerimizle yılmadan yorulmadan daha iyisi için biz varız. En zor anlarda, en karamsar günlerde, güçlü mücadelemiz ve gür sesimizle Türkiye Kamu-Sen olarak devletimizin ve milletimizin yanında her daim biz varız. Hainlerin, kalleşlerin karşısında biz varız. Yüksekova’da, Gabar’da, Afrin’de, Karabağ’da, mavi vatanda, gök vatanda, yavru vatanda, ana vatanda kelle koltukta, eller tetikte düşman gözleyen Mehmetçiğin yanında biz varız. Bizi sırtımızdan vuran hainlere, Türk milletine karşı kirli emeller besleyen şer odaklarına  karşı biz varız. Türk milletinin sonsuza dek hür ve bağımsız olarak yaşaması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi de asla unutmayacağız. Yüz yıllar geçse de, hep özlenen adalet, barış ve huzurun simgesi, yedi iklim dört bucakta beklenen, al bayrağın gölgesinde Atamızın izinde ülkümüzün peşinde olacağız. Çünkü biz Türkiyeyiz.”

untitled-1-copy-160.jpg

“BURASI EMEĞİN, ALIN TERİNİN KALESİDİR”

“Yeni hizmet binamızın başta üyelerimiz olmak üzere Türk Büro-Sen’imize, Türkiye Kamu-Sen’imize, tüm teşkilatlarımıza,  çalışma hayatına ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyen Danabaşoğulları, konuşmasına şöyle devam etti:

“2021 yılında göreve geldiği ilk günden beri, Türk Büro-Sen tarihine yazılacak çalışmalar yapan, üye ve şube sayımızı artıran, sendikamıza kazanımlar sağlayan, her bir üyesinin alın terinin kıymetini bilerek, üyelerimizin, emekçilerimizin benim evim, benim yuvam diyebileceği bu ocağı sendikamıza kazandırmak için gayret gösteren, başta Genel Başkanım Türkeş Güney olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerimize, katkılarını esirgemeyen değerli Genel Başkanlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün makamların,  mevkilerin değiştiği, hiçbirimizin baki olmadığı bu ocakta gönüllere girebilmenin, Türk Büro-Sen tarihine bir eser bırakabilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Büro-Sen’in hizmetine kazandırılan bu bina görüldüğü gibi duvardan, kapıdan, camdan oluşmuyor. Üyelerinin evi, ocağı ve kamu çalışanının dost adresi, emeğin, alın terinin kalesidir. Burası duygularımızın kazanımları, başarıların sevince döndüğü yuvamızdır. Burası üyelerimizin bize verdiği emaneti koruyup kolladığımızın en büyük göstergesidir. Burası Türkiye Kamu-Sen’dir. Emek için, hak için, ekmek için mücadele etmenin meşru zemininin adıdır. Beraberliğimizin simgesi, gücümüzün göstergesi, her şeyden önce birlik, kardeşlik ve yarenliktir. Bu yarenlik bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın adıdır.”

sam-6950.jpg

“BİZİ DİĞER SENDİKALARDAN AYIRAN MİSYONUMUZDUR”

Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ise, “Bizim teşkilatlarımızın bir misyonu, kuruluş sebebi vardır. Tesadüfen bir araya gelelim sendika kuralım diye kurulmamıştır. Türkiye Kamu-Sen, rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in bize emaneti olan teşkilatlarımızdan birisidir. Rahmetli Başbuğumuz toplumculuk ilkesinde ‘Türk milleti memurlardar, işçilerden, serbest meslek mensuplarından olmak üzere 6 sosyal dilimden oluşur. Bu 6 sosyal dilim kendi içinde teşkilatlanacak, haklarını arayacak, mecliste temsil edilecek, demokrasiye katkıda bulunacak. Ancak toplumculuk ilkesinin de bir özelliği var. Milli menfaatleri de şahsi menfaatlerin önünde olacak’ der. Türkiye Kamu-Sen’i kuranlar “Bizim ilkemiz önce ülkemiz, Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız” diyerek bunu sloganlaştırmıştır. Diğer sendikalardan ayrılan özelliğimiz bizim misyonumuzdur. Devlet ebet müddet diyoruz. Sonsuza kadar Türk devletini, Türk milletini hür ve bağımsız olarak yaşatacağımıza yönelik davamız var. Bizim misyonumuz budur. Devletiniz, milletiniz olmazsa neyin sendikacılığını yapacaksınız?” diye konuştu.

sam-69.jpg

“YETKİYE HAZIR OLMALIYIZ”

1992 yılında kurulan Türkiye Kamu-Sen’in 2011 yılına kadar yetkili olduğuna işaret eden Güney, “Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemde en düşük memur aylığı asgari ücretin 2.33 katıydı. İş bilmezlere yetkiyi devretmişiz 7 dönemde toplu sözleşme yapılmış, 2 yılda bir yapıldığı için 14 sene olmuş, 14 senenim sonunda memur maaşını asgari ücret seviyesine eşitlemişler. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı, Türk Yüzyılı. Türk yüzyılında Türk’ü, bayrağı bilen, memurun haklarını, hukukunu arayan bir sendikanın, adam gibi bir sendikanın masaya gitme zamanı gelmiştir. Türkiye Kamu-Sen mensupları bu mücadeleye, yetkiye hazır olmalı” dedi.

sam-6962-001.jpg

“HAK VE HAKİKAT MÜCADELEMİZ TAVİZSİZ DEVAM EDİYOR”

  Bu tür açılışların kendileri için gurur verici olduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, “1992 yılında sendikal mücadeleye başladığımız, hak ve hakikat mücadelesi bugün hedefine ortaya koyduğu temel ilkelerden taviz vermeden devam ediyor” dedi. Hak arama mücadelesinin devleti sahiplenerek ve milletin değerleriyle bütünleşerek yapılabileceğini gösteren yegane kuruluşun Türkiye Kamu-Sen olduğunu dile getiren Kahveci, “1992’de kurulan Türkiye Kamu-Sen olarak devletimize, milletimize sahip çıkacağız ama hakkımız olanı da almasını bileceğiz. Hakkımızı söke söke alacağız, ondan asla taviz yok” şeklinde konuştu.

onder-kahveci.jpg

“VATAN TOPRAĞINIZ YOKSA HAKLARDAN BAHSEDEMEZSİNİZ”

“Üzerinde yaşayabileceğiniz bir vatan toprağınız yoksa ne sendikal haktan, ne siyaset hakkından, ne temel hak ve özgürlüklerden, ne de yaşam hakkından bahsedemezsiniz” diyen Kahveci, yakın coğrafyamızda yaşananlara dikkat çekti. Türkiye Kamu-Sen’in milletin değerleriyle bütünleşen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Kahveci, şunları dile getirdi:

“Bu değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Günü kurtarmak için sendikacılık yapmayacağız. Ahlaklı sendikacılık yapacağız. Ahlaki değerlerden yoksun bir sendikacılık, ahlaki değerlerden yoksun bir yetki bize yakışmaz. Biz, değerler manzumesinin bir araya getirmiş olduğu bir kuruluşuz. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıkacağız ama hakkımızı da alacağız.”

abdurrahman-baskan-003.jpg

“32 YILIN ALIN TERİ”

12 Eylül 1980 darbesinden sonra uzun süre kamu çalışanları arasında bir sendikal faaliyet ve benzeri örgütlenme yapılamadığını söyleyen MHP Antalya Miletvekili Abdurrahman Başkan ise, “Sendikal örgütlenmenin mümkün olmadığı bu dönemde bir vakıf kurma yoluna gidilerek 6 Mart 1989 tarihinde Türkiye Kamu-Sen’in ana omurgasını oluşturan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) kuruldu” diyerek hatırlatmada bulundu. Türkiye Kamu-Sen’in 32 yılın alın teri olduğunu dile getiren Başkan, “Türkiye Kamu-Sen, çoluğunun çocuğunun rızkından kestikleri ile sendikal mücadeleyi veren asil mücadelenin bayraklaşan adıdır. Kamu çalışanlarımızın milli refleksidir. Türk milletinin ali menfaatlerinden ve mukaddesatından asla vazgeçmeyen bir memur hareketinin yılmaz ve yıkılmaz öncüsüdür” ifadelerini kullandı.

 

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Türk Büro-Sen’in 1 ve 2 nolu Antalya Şubeleri’nin yeni hizmet binasının açılışı dualarla gerçekleştirildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim