Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçi Filmleri Festivali start alıyor
04 Ekim 2017 Çarşamba 07:32

İşçi Filmleri Festivali start alıyor

Muratpaşa Belediyesi, DİSK, KESK ve Halkevleri işbirliğinde gerçekleştirilen İşçi Filmleri Festivali bu yıl 12. kez start alıyor. Festival 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Antalya Sinema Derneği’nin katkılarıyla Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Devrimci İş Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Akdeniz Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Halkevleri tarafından düzenlenen İşçi Filmleri Festivali’nin bu yıl 12’ncisi düzenleniyor. Dün DİSK binasında bir toplantı düzenleyen DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, festivalle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Muratpaşa Belediyesi’ni temsilen Meclis Üyesi Cem Kotan, KESK Antalya Şubeler Platformu’nu temsilen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve Antalya Halkevlerini temsilen MYK Üyesi Kutay Meriç katıldı.

“FESTİVALİN SLOGANI CESARET”

Sinemayı halkın aydınlatılmasının önemli bir aracı olarak gördüklerini belirten DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, festival sloganının ‘Cesaret’ olduğunu bildirdi. “İşçi Filmleri Festivali bu yıl cesareti bulaştırmak için açılıyor” diyen Aybar, “Bu yıl Cesaret temasıyla düzenlenen festivalin ana sloganı ve filmleri cesaret ögeleri içermektedir” ifadelerini kullandı.

“NEREDESİN ARKADAŞIM” BELGESİYLE BAŞLAYACAK

7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. İşçi Filmleri Festivali’nin 7 Ekim tarihinde Meltem Paşa Çarşısı’nda yapılacak olan gala ile start alacağını bildiren Aybar, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Antalya’da emek ve demokrasi mücadelesine emekleri geçmiş insanlarımıza plaket verilecek. Kazım Kızıl’ın yönetmenliğini üstlendiği çocuk işçilerin yaşamlarını ve çalışma koşullarını anlatan ‘Neredesin Arkadaşım’ belgeselinin gösteriminin ardından Yeni Türkü ve Promete sahne alacak. Festival haftası kapsamında emek mücadelesi paneli ve kamera kullanım atölyesi de yapılacak” dedi.

“44 FİLM GÖSTERİME SUNULACAK, PANEL DÜZENLENECEK”

Festival boyunca 44 filmin gösterime sunulacağını belirten Aybar, “7 – 14 Ekim tarihleri arasında yapılacak festival boyunca 44 film gösteriminin yanı sıra 8 Ekim günü Konyaaltı Cemevi’nde emek mücadelesi paneli yapılacak. OHAL, KHK’lar ve Diktatörlüğe Karşı Emek Mücadelesi konulu panele, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan konuk olacak. Panelin moderatörlüğünü ise Halkveleri MYK Üyesi Kutay Meriç üstlenecek” diye konuştu.

“BÜTÜN GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ, İZLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Festival ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını, mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmanın ve Türkiye’deki işçi filmi üretimini özendirmenin amaçladığını söyleyen Aybar, “Antalya halkını tamamen dayanışma yoluyla düzenlenen, sponsor kullanılmayan, bütün gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalimizi izlemeye ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim