Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turistler Kesik Minare’yi ararken Şehzade Korkut Camisi’ni buluyor
15 Şubat 2024 Perşembe 17:11

Turistler Kesik Minare’yi ararken Şehzade Korkut Camisi’ni buluyor

Antalya’da Kaleiçi’nin 2-3 sene öncesine kadar sembol yapılandan birisi olan Kesik Minare Camisi’ni arayan turist kafileleri, buldukları Şehzade Korkut Camisi ile yaşanan değişimi görünce adeta şok geçiriyorlar.

Turistler Kesik Minare’yi ararken

Şehzade Korkut Camisi’ni buluyor

 

Antalya’da Kaleiçi’nin 2-3 sene öncesine kadar sembol yapılandan birisi olan Kesik Minare Camisi’ni arayan turist kafileleri, buldukları Şehzade Korkut Camisi ile yaşanan değişimi görünce adeta şok geçiriyorlar.

kesik-minare.jpg

Antalya'nın ilk yerleşim bölgesi Kaleiçi'nde yer alan ve Selçukluların fethi sonrası kiliseden camiye çevrilerek, Şehzade Korkut'un adının verildiği camide, 1896 yılında yangın çıktı. Kubbesi ve minarenin ahşap külahı yanan cami, büyük hasar görmesi nedeniyle ibadete kapatıldı. Yenilenmemesi nedeniyle caminin adı, “Kesik Minare” olarak kaldı. Yön levhalarında da kesik minare olarak tarif edilen cami kartpostallara, kitaplara, tezlere konu olmuş ve tanıtım broşürlerinde yer almıştı.

sehzade-korkut-camii.jpg

Özellikle tanıtım broşürlerinde Kesik Minare’yi gören turistler, bölgeyi ziyaret ederek fotoğraflarını çekip anılarının arasına Kesik Minare’yi de dahil etmişlerdi. Yaşanan yangından yaklaşık 125 yıl sonra Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışması kapsamında külah takılan ve Şehzade Korkut camisi adıyla ibadete açılan Kesik Minare’yi görmek üzere gelen turist kafilelerine durumu anlatmakta zorlanan rehberler ve Kaleiçi esnafı durumdan duydukları mahcubiyeti gizleyemiyorlar.

Tur operatörleri ve rehberlere göre 2-3 yıldan beri tartışmaları bitmek bilmeyen Kesik Minare-Şehzade Korkut Camisi, artık eski popülerliğini yitirmiş durumda. Hatta daha önce Antalya’ya gelmiş ve Kaleiçi’ni gezip Kesik Minare önünde fotoğraf çekmiş turistler bile durumu yadırgayarak şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

saat-kulesi.jpeg

Tarihi ve turistik yerlere külah geçirilerek modernleştirilemeyeceğini dile getiren Kaleiçi esnafı da durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirirken, aynı durumun yine Antalya’nın sembol yapılarından birisi olan Saat Kulesi için yapıldığını belirterek, bu çalışmaların Antalya’nın en önemli gelir kaynaklarından birisi olan bacasız sanayi olarak adlandırılan turizme de zarar verdiğine dikkat çektiler.

*İsa KAVLAK

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim