Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fikir Derneği'nde Hoca Ahmet Yesevi sohbeti
15 Mart 2024 Cuma 12:21

Fikir Derneği'nde Hoca Ahmet Yesevi sohbeti

Antalya'da faaliyet gösteren FİKİR DERNEĞİ, önemli bir manevi şahsiyet olan Hoca Ahmet Yesevi üzerine bir sohbet düzenledi. Dernek başkanı Süreyya Köleoğlu'nun önderliğinde gerçekleşen etkinlikte, Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı ve tesiri ele alındı.

Antalya'da faaliyet gösteren FİKİR DERNEĞİ, önemli bir manevi şahsiyet olan Hoca Ahmet Yesevi üzerine bir sohbet düzenledi. Dernek başkanı Süreyya Köleoğlu'nun önderliğinde gerçekleşen etkinlikte, Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı ve tesiri derinlemesine ele alındı.

yesevi.jpg

Pir-i Türkistan: Hoca Ahmet Yesevi

Hoca Ahmet Yesevi, Türklerin manevi hayatına asırlarca hükmeden, Türk halk sufiliğinin kurucusu olarak bilinir. Arslan Baba'dan aldığı emaneti insanlara "Hikmet"leri aracılığıyla aktaran ve kutsal emaneti Horasan Erenleriyle dünyanın dört bir yanına ulaştıran Hoca Ahmet Yesevi, Türk diline yazdığı hikmetleriyle de dilin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

Hayatı ve Etkisi

Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı hakkında kesin bilgilere ulaşmak oldukça zor olsa da, mevcut bilgiler ve menkıbeler onun manevi derinliğini ve etkisini göstermektedir. Batı Türkistan'ın Sayram kasabasında doğan Yesevi'nin, Hz. Ali soyundan geldiği kabul edilen Şeyh İbrâhim'in oğlu olduğu bilinmektedir. Genç yaşta anne ve babasını kaybeden Yesevi, öncelikle annesi ardından babasını kaybettikten sonra Yesi şehrine yerleşti ve tahsil hayatına burada devam etti.

yesevi1.jpg

Sohbet ve Teşekkürler

FİKİR DERNEĞİ'NDE gerçekleşen etkinlikte, Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatı, kişiliği ve etkisi detaylı bir şekilde ele alındı. Ömer Sari hocanın sunumuyla gerçekleşen etkinlik, katılımcıların ilgisiyle ve değerli katkılarıyla zenginleşti. Dernek başkanı Süreyya Köleoğlu, katılımcılara teşekkür ederek etkinliği sonlandırdı.

Hoca Ahmet Yesevi'nin manevi mirası üzerine yapılan bu değerli sohbet, katılımcıların ruhsal dünyalarına ışık tuttuğu gibi, Türk kültür ve tarihine de derinlemesine bir bakış sundu.

*EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim