Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İYİ Parti’ye operasyon çekemezsiniz”
11 Ocak 2024 Perşembe 17:27

“İYİ Parti’ye operasyon çekemezsiniz”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, geçtiğimiz günlerde görevlerinden istifa ederek çeşitli iddialar ortaya atan eski yönetim kurulu üyelerine aynı sertlikte cevap verdi. Algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını söyleyen Karacan, “Şov amaçlı

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, geçtiğimiz günlerde görevlerinden istifa ederek çeşitli iddialar ortaya atan eski yönetim kurulu üyelerine aynı sertlikte cevap verdi. Algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını söyleyen Karacan, “Şov amaçlı basın toplantılarıyla, ya da başka partilere geçişlerin fotoğraflarını paylaşarak İYİ Parti’ye operasyon çekemezsiniz. Sadece operasyon çektiğinizi zannedersiniz” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Deniz, Mustafa Eser ve Süleyman Arslan, kendileriyle birlikte il dışında oldukları için toplantıya katılamayan Mehmet Günay, Fatma Yaşar Arslan ve Şükran Yıldırımlar’ın partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıklamış ve İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuşlardı. Yanındaki bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise, iddialara cevap verdi. “99 Yönetim Kurulu üyesinden 60’ı yönetime tepki nedeniyle istifa etti” iddiasının gerçeği yansıtmadığını elindeki belgelerle açıklayan Karacan, İYİ Parti’ye yönelik algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Şov amaçlı basın toplantılarıyla, ya da başka partilere geçişlerin fotoğraflarını paylaşarak İYİ Parti’ye operasyon çekemezsiniz” ifadelerini kullandı.

sam-7097.jpg

“MİLLETİN UMUDU OLARAK KURULDUK”

Konuşmasına Regaip Kandili’ni ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Karacan, İYİ Parti’nin milletin umudu olarak kurulduğunu vurgulayarak, “O günden bu güne bizim kanadımızda değişen bir durum yok. İYİ Parti, tek adam rejiminden parlamenter sisteme dönülmesi, güçler birliği değil güçler ayrılığı ilkesini egemen kılma düşüncesinden sapmamıştır. Genel Başkanımız Meral Akşener’in yerel seçimlere hür ve müstakil şekilde girilmesi kararı da bu durumun en somut örneğidir” dedi.

 

“PARTİMİZE YAPILMAK İSTENEN ALGI OPERASYONLARI BOŞA ÇIKTI”

Partilerine yapılmak istenen algı operasyonlarının boşa çıktığını söyleyen Karacan, “Genel seçimlerin ardından partimize yapılmak istenen algı operasyonları ve iç işlerimize karışma girişimleri genel merkezimizin aldığı kararla boşa çıktı. Eğer bizler, bizi eleştirenlerin, bizi hedef tahtasına koyanların dediği gibi bir parti olsaydık, ittifaklara devam eder yolumuza bakardık. Ancak, biz kolayı seçmedik. Milletimizin yanında olmayı seçtik. Vatandaşlarımızla birlikte olup onların dertleriyle dertlenip, mutluluğuyla mutlu olmayı tercih ettik. Zor olacağını biliyoruz ama biz yolumuzdan dönmeyiz” diye konuştu.  

sam-7103.jpg

“İYİ PARTİ’YE OPERASYON ÇEKEMEZSİNİZ”

İYİ Parti’den istediğini alamayanların, şahsi menfaatlerini vatandaşların menfaatlerinin önüne koyarak algı operasyonları çekmeye çalışanların çabalarının boşa çıkacağını anlamış olmaları gerektiğini söyleyen Karacan, “Anlamış olmalılar ki artık aramızdan ayrılıyorlar” dedi. Son dönemde art arda gelen istifaların bunun en net göstergesi olduğunu ifade eden Karacan, görevlerinden istifa eden eski yönetim kurulu üyelerine aynı sertlikte cevap verdi. “Şov amaçlı basın toplantılarıyla, ya da başka partilere geçişlerin fotoğraflarını paylaşarak İYİ Parti’ye operasyon çekemezsiniz. Sadece operasyon çektiğinizi zannedersiniz. Ülke genelinde olduğu gibi Antalya teşkilatımızda da yaşanan istifalar kişisel ikballer peşinde koşanlardan temizlendiğimizin, doğru yolda ilerlediğimizin kamuoyuna yansıyan örneklerdendir” ifadelerini kullandı.

 

“YAPTIKLARINDAN UTANACAKLAR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karacan, Genel Başkan Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkıp oturmasıyla başlayan algı operasyonlarının hür ve müstakil olarak yerel seçimlere girme kararıyla devam ettiğine işaret etti. Milleti iki kutuplu siyasete zorlayanlardan ve baskı oluşturmaya çalışanların tersine vatandaşın sağduyusuna güvendiklerini söyleyen Karacan, “Bize algı operasyonları yapmak için çeşitli yollar deneyenler, istifa süreçleri başlatanlar, söylemediklerimizi söylüyormuş gibi gösterenler, biri bin yapanların hepsi 31 Mart gecesi yaptıklarından utanacaklar” diyerek iddialı konuştu.

 

“20-30 BİN ÜYEMİZİN İSTİFA ETTİĞİ YOK”

Masa olayının genel seçimlerde İYİ Parti’ye ülke genelinde yüzde 6-7 seviyesinde oy kaybettirdiğini Genel Başkan Akşener’in beyan ettiğini hatırlatan Karacan, Antalya’daki oy kaybının da yüzde 5.5 seviyesinde olduğunu bildirdi. Genel politikayla ilgi bir oy kaybı olduğuna işaret eden Karacan, Antalya özelinde ülke genelinde olanın dışında bir şey olmadığını söyledi. Üye sayısının düşmesiyle ilgili asılsız yayınlar yapıldığını dile getiren Karacan, “Bu yayınları yapanlar arayıp sorsalardı biz onlara gerçek rakamları söylerdik. Bizim göreve geldiğimiz 18 Ocak 2023’te 30 bin 686 olan üye sayımız şuanda 25 bin 815’e düşmüştür. Birilerinin anlattığı gibi 20-30 bin üyemizin istifa ettiği yok” açıklamasında bulundu. 

sam-7106.jpg

İSTİFALARIN GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

100 kişilik yönetimden istifa edenlerin sayısının 60 olduğu iddiasının da yanlış olduğunu kaydeden Karacan, toplu istifaların söz konusu olmadığına dikkat çekti. Genel merkez politikalarını beğenmeyerek partiden istifa eden yönetim kurulu üye sayısının 15, partiden istifa etmeyerek sadece görevinden istifa edenlerin sayısının 11 olduğunu bildiren Karacan, bunların bir kısmının sağlık sorunları bir kısmının ise yönetimi beğenmediği için istifa ettiğini açıkladı. 21 kişinin de meclis üyeliği, belediye başkan adaylığı gibi gerekçelerle görevlerini bıraktığını kaydeden Karacan, kamuoyunda topluca istifa ile yönetim düşüyor gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.  Karacan, 50 kişilik asil yönetim kurulunun tam olduğunu da bildirdi.

 

“İYİ PARTİ ANTALYA’DA YÜKSELİŞTE”

İYİ Parti’nin Antalya’da yükselişte olduğunu söyleyen Karacan, “Bu algı operasyonlarının yapılması, partimizin Antalya’da yükselişte olduğunu gösterir. Kimse dipteki adamla uğraşmaz. Herkes yükselen değerlerle uğraşır. Onun için İYİ Parti, Antalya’da yükselişe geçmiştir. Bizler daha iyi oldukça, diğer taraflar bize daha da çok saldıracaktır. Unutmamak lazım ki biz bunların hepsine göğüs gerecek insanlarız. Tüm partililerimiz bunu görmekte ve onun için buradan ayrılmıyorlar. 31 Mart akşamı göreceksiniz ki bizim oy sayımız da oy oranımız da yükselmiş olacak ve hiç umulmadığı kadar belediye alarak seçimlerden çıkacağız. Onun için bize saldırıyorlar” dedi.

 

AKŞENER HAFTA SONU ANTALYA’DA

Genel Başkan Meral Akşener’in hafta sonu Antalya’da olacağını bildirerek 13 ve 14 Ocak tarihlerinde istişare toplantılarının yapılacağını söyleyen Karacan, “Genel Başkanımız 13 Ocak Cumartesi günü saat 14.30’da Alanya Kültür Merkezi’nde ve 14 Ocak Pazar günü de saat 14.30’da Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde halkımızla, katılımcılarla bir araya gelecek. Belediye başkan adaylarımızın bir kısmı açıklanacak. Bunun dışında 12 Ocak Cuma günü akşam il başkanları toplantısı olacak. İstişare toplantıları da yapılacak” şeklinde konuştu. Karacan, bir soru üzerine hafta sonu Cam Piramit’te bir program olduğu için Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin tercih edildiğini de açıkladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim