Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kan’dan Kırcami uyarısı
21 Şubat 2018 Çarşamba 10:52

Kan’dan Kırcami uyarısı

Antalya’nın geçmişte yanlış yapılaştığına dikkat çekerek, Kırcami imar planında denize paralel bir yapılaşmanın söz konusu olduğunu belirten ANSİAD Başkanı Sadi Kan, “Bu deneyimleri yaşamış Antalya, neden Kırcamisi’nde Doğudan Batıya ağırlıklı geniş ticar

Antalya’nın geçmişte yanlış yapılaştığına dikkat çekerek, Kırcami imar planında denize paralel bir yapılaşmanın söz konusu olduğunu belirten ANSİAD Başkanı Sadi Kan, “Bu deneyimleri yaşamış Antalya, neden Kırcamisi’nde Doğudan Batıya ağırlıklı geniş ticari alan ve yollar içerisinde? Yukarıya doğru havayı içeriye alacak, serinlik yaratacak, Düden Çayı paralelinde yollarla iklimi ve yaşamı daha güzel hale getirmiyor?” diye sordu.

 

Sadi Kan Başkanlığındaki Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni yönetimi, dün sabah gazetecilerle biraraya geldi. Yeni Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirecekleri çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan ANSİAD Başkanı Sadi Kan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kentteki yaşayanları etkileyecek projelere imar planı aşamasında müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çeken Kan, planlı bir alanda yapılaşma başladıktan sonra yapılacak bir şeyin kalmadığına işaret etti. Kırcami planına ilişkin önemli bir uyarıda da bulunan Kan, yapılaşmanın iç kısımların da hava alacak şekilde dikey yapılması gerektiğine dikkat çekti.

“İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

ANSİAD’ın 28 yıllık tarihinde kurumsal yapısı ve değerleriyle önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Kan, “ANSİAD değerlerini korumak, bizden sonraki kuşaklara bırakacağımız en önemli miras olacaktır. Yeni yönetim kurulu olarak, üyelerimiz arasındaki dostluğu sürdüreceğiz ve kültürü daha da pekiştirmek için çalışacağız. İlk yapmamız gereken şeyin var olan ortak aklın ve ortak değerlerin geliştirilmesi olduğuna inanıyoruz. Bunun için birlikte düşünen ve birlikte karar veren bir kurum olmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun gayreti içerisinde olacağız. Yerel yönetim ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde olarak yola devam edeceğiz” dedi.

“ANSİAD SADECE BAŞKAN VE YÖNETİMDEN İBARET DEĞİL”

ANSİAD’ın sadece başkan ve yönetim kurulundan ibaret bir dernek olmadığını vurgulayan Kan, her üyenin ayrı bir değer ve proje lideri olduğunu söyledi. Kendilerinin koordinasyonu sağlayarak, iletişimi güçlendireceklerini kaydeden Kan, ANSİAD’ın itibarını koruyarak, artırmanın temel ilkeleri olduğunu dile getirdi.

İLKER BAŞBUĞ’U KONUK EDECEKLER

Dernek olarak olağan toplantılarla değişik çevreden insanları üyeleriyle buluşturmaya devam edeceklerine dikkat çeken Kan, önümüzdeki Salı akşamı düzenlenecek toplantıda Genelkurmay eski Başkanlarından Orgeneral İlker Başbuğ’u konuk edeceklerini bildirdi.

“ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği gerçekleştirdiklerine işaret eden Kan, Araştırma ve Eğitim Vakfı (ANTEV) aracılığıyla üniversite kurma çalışması yaptıklarını dile getirdi. İlgili kurumlarla çalışmaların belli bir noktaya getirildiğini kaydeden Kan, üniversitenin Kepez ilçesindeki 227 dönümlük bir arazide yükseleceğini ifade etti. Üniversitede Yüksek Teknoloji Bölümlü bir fakülte olacağını söyleyen Kan, Antalya’nın üniversiteler şehri olacağını söyledi.

“GİRİŞİMCİLİK KONUSUNU ÖNEMSİYORUZ”

Girişimcilik konusunu çok önemsediklerini kaydeden Kan, “Girişimcilik konusunu çok önemsiyoruz. Girişimcilik toplantılarımızda sektörlerimizin kendi içindeki çalışmalarını, diğer sektör başkanlarıyla değerlendirerek onların çalışmalarına katkı koyma gayretinde oluyoruz. 15 yılı özetleyen bir kitapçık çıkardık. Antalya, Isparta ve Burdur’daki üniversitelerle bu konuda ortak çalışmalar yapıyoruz. Öğrenciler için kamplar kurarak, eğitim atölyelerinde girişimciliğin nasıl olacağını öğretiyoruz. Öğrencilerin projeleri iş insanlarıyla buluşturuluyor. Girişimcilik günleri, haftaları, ayları olarak başlattığımız çalışmalar uluslararası bazda çalışmalar haline geliyor. Liselerde fikir şenliğimiz var. Bu çalışmadan çok güzel geri bildirimler alıyoruz” diye konuştu.

“PLANLAMA AŞAMASINDA MÜDAHALE EDİLMELİ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kan, Lara Kruvaziyer Limanı ve Boğaçay projelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Şehirlerin bir imar planı vardır. Bu planlar yönetmeliklerin üzerinde yasa düzeyinde bir belgedir. Bir şehrin neresine, ne yapılacaksa bu planlarla belirlenir. Bu planlar oluşurken ona katkı koyar ve yönlendirirsek, buraya bu niye yapıldı? Demeyiz. Ne yazık ki, imar planı bitiyor haberimiz yok. İlgilenmiyoruz veya itiraz etsek de geçiyor. Yapılan yapıyı gördüğümüzde şaşırıyoruz. Teknik olarak bu konuların içerisinde olan odalarımıza destek verirsek, onlar güç kazanırsa ülkemize ve Antalya’ya zarar verecek kararlar oluşturulmamış olur. Bu yöreyi tanıyan, bilen, bilgi birikimi ve deneyimiyle bu yaşam içinde söyleyecek çok şeyi olan kişilerin dinlenmemiş olmasının üzüntüsü içerisindeyim. Bir imar planına aykırı kimse ruhsat veremez. Plan izin veriyorsa belediye kötü, yanlış da olsa ruhsat vermek zorunda. Bunlar yapılmıyor. Plan aşamasında bilgisi ve deneyimi olanlarla katkı koymak gerekiyor. İmar planı aşamasında müdahale ettiniz ettiniz, edemediyseniz ondan sonra yapacak pek fazla bir şey kalmıyor. Onun için planlama aşaması önemli. Plandaki bir alanda yapılaşma başlamamışsa değişiklik yapmak mümkün.”

“HER BÜYÜK PROJE VİZYON DEĞİLDİR”

Her yapılan büyük yapıların vizyon anlamına gelmediğine dikkat çeken Kan, “Vizyon büyük yapılar, büyük projeler anlamına gelmesin. İlkeli olanlar vizyon projelerdir” ifadelerini kullandı.

KIRCAMİ’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kırcami bölgesini örnek gösteren Kan, “Kırcami imar planında hangi alana ne tür bir kullanım, hangi yoğunlukta ve nasıl kullanılacak bilginiz var mı? Yok. Antalya’daki mevcut yapılaşma içerisinde denizden gelen rüzgarın iç kısımlara geçmesini engelleyen, denize paralel yapılar var. İç kısımlara hava akımı neden az diye konuşuyoruz. Bu deneyimleri yaşamış Antalya, neden Kırcamisi’nde Doğudan Batıya ağırlıklı bir geniş ticari alan ve yollar içerisinde? Yukarıya doğru havayı içeriye alacak, serinlik yaratacak, Düden Çayı paralelinde yollarla iklimi ve yaşamı daha güzel hale getirmiyor?” diye sordu.

“TARIM ALANLARININ YAPILAŞMAYA AÇILMASINA KARŞIYIZ”

Tarım politikasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kan, tarım alanlarının korunmasının herkesin politikası olması gerektiğini vurguladı. Tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarına dikkat çeken Kan, “Tarım yapılan alanlar yapılaşmaya açılmamalı. Sadece tarımsal amaçlı yapılaşma olmalı. Kırcami bölgesi bir tarım alanıdır. Çakırlar’ın imara açılmaması konusunda görüşlerimiz var” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 10548 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim