Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez’den hızlı meclis
01 Şubat 2018 Perşembe 17:48

Kepez’den hızlı meclis

Kepez Belediyesi’nin 35 maddeli Şubat ayı olağan Meclis toplantısının ilk oturumu yaklaşık 37 dakika sürdü. Bilgisayar görüntüsünün ekrana yansıması gecikince Başkan Hakan Tütüncü, meclisin hızına bilgisayarın bile yetişemediğini söyledi.

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı, bugün Başkan Hakan Tütüncü’nün başkanlığında iki oturum halinde gerçekleştirildi. 35 maddenin görüşüldüğü ilk oturum yaklaşık 37 dakika sürerken, ikinci oturumda Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yetiştirilmesi için komisyonlara sevk edilen bazı imar planı tadilatları görüşüldü.

35 MADDENİN 33’ÜNDE OY BİRLİĞİ

35 maddenin görüşüldüğü ilk oturumda CHP’nin red kararı verdiği 2 madde haricindeki diğer maddeler oy birliğiyle kabul edildi. CHP’nin itirazı ise, 10 yıl süreyle kiraya verilmek istenen akaryakıt ve LPG istasyonuyla, Tek Sarnıç Mesire alanındaki restaurantın süresine oldu.

BÜTÜN MADDELER OKUNMUŞ KABUL EDİLDİ

Toplantının başında bütün maddelerin okunmuş olarak kabul edilmesi oylanarak kabul edildi ve müzakerelere geçildi.

sam_0014.jpg

SÜTÇÜLER BELEDİYESİ’NE 2002 MODEL ARABA VERİLDİ

Müzakerelerde öncelikle ekonomik ömrü tamamlanmış olarak kabul edilen 2002 model Fiat marka otomobilin Isparta Sütçüler Belediyesi’ne şartsız ve bedelsiz olarak verilmesi görüşüldü. Yapılan oylamada arabanın verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURULACAK

Belediyede Muhtarlık İşleri Müdürlüğü oluşturulması da oybirliğiyle kabul edilirken, Plan ve Proje Müdürlüğü’nün isminin de Etüt Proje Müdürlüğü olarak değiştirilmesi oylanarak kabul edildi.

KİRALAMANIN SÜRESİNE CHP’DEN İTİRAZ

CHP Grubu 6 ve 7’nci maddelerdeki kiralama sürelerine itiraz etti. İlgili maddelerde belediyeye ait Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki akaryakıt ve LPG istasyonuyla, Avni Tolunay Mahallesi’ndeki Tek Sarnıç C Tipi Mesire alanı içerisinde bulunan restaurantın ihale usulüyle 10 yıl süreyle kiraya verilmesi gündeme geldi. 10 yıllık süreyi çok bulduklarını belirten CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, sürenin makul bir düzeye indirilmesini istedi. Başkan Hakan Tütüncü, istasyonun daha önce de 10 yıl süreyle kiraya verildiğini hatırlatarak, istasyonların uzun süreli kiralanmasından belediyenin ekonomik olarak daha kârlı çıktığını ifade etti. MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik ise, kısa süreli ihalelere ciddi ve kalıcı yatırımcıların ilgi göstermediğine dikkat çekerken, CHP sözcüsü Zeybek, “Belediye Meclis üyelerinin süresi 5 yıl. Onu da 10 yıla çıkaralım” diyerek cevap verdi. Konuşmaların ardından maddelere CHP red oyu verirken, AK Parti, MHP Grupları ve bağımsızların kabul oyuyla kabul edildi.

ANTALYA SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ’YLE ORTAK PROJEYE ONAY

Gündemin 9’ncu maddesinde Özgürlük Mahallesi Kapalı Halk Pazarı içerisindeki aile sağlığı merkezinin tahliye edilmesiyle boşalan 11 ve 12 nolu dükkanların Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği’yle ortak projede kullanılması görüşüldü. Dükkanların Valilik onayıyla ortak projede kullanılacağını kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği’yle ortak bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle bağımlılık çok önemli bir problem. Okul çağındaki çocukların maddelere alışmaları çok ciddi bir sorun. Onlar uyuşturucu bağımlısı olmadan, sigaraya alışmadan farklı bir şekilde meşgul ederek, yaşamlarını kaliteli hale getirecek ortak bir proje geliştireceğiz. Herhangi bir tahsis söz konusu değildir. Mekan bizim. Biz mekan sağlayacağız” dedi. Konuşmanın ardından ilgili madde oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.     

OKULUN ÇEKME MESAFESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Mecliste, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine Habipler Mahallesi’ndeki ilkokulun çekme mesafelerinin 5 metreye düşürülmesi de gündeme geldi. Ön taraftaki çekme mesafesi 25 metreden 5 metreye düşürülürken, çekme mesafe düzenlemesinin okul bahçelerine yeni binalar yapılabilmesi için gerçekleştirildiği belirtildi. Okul bahçelerinin daraltıldığı gerekçesiyle çekme mesafelerinin düşürülmesine karşı olduklarını belirten CHP sözcüsü Zeybek, geçmişte planların belirli kriterler dikkate alınarak ortaya konduğunu söyledi. Çekme mesafesinin düşürülmesinin okul bahçesinin küçültülmesi anlamına gelmediğini ifade eden Başkan Tütüncü ise, bazı yerlerde okul bahçelerinin genişlediğini kaydetti. Düzenlemelerin zorunluluklardan kaynaklandığına işaret eden Tütüncü, “Zamanında planlama yapılırken daha büyük okul alanlarının ayrılmasıymış doğal olan. Doğrusu bu ama bu yapılmamışsa bizim problemi çözmemiz gerekiyor. Bazı mahallelerde yeni okul ihtiyacı o kadar fazla ki, önümüzdeki sene okul yapamazsak orada öğrenci kaydı yapamayacağız. Böylesi durumda problemi çözecek olan biziz” diye konuştu. Yapılan oylamada çekme mesafesinin düşürülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

“BİLGİSAYAR MECLİSİN HIZINA YETİŞEMİYOR”

Maddeler üzerindeki müzakereler bittikten sonra ikinci oturum için toplantıya ara verildi. İkinci oturumda görüşülecek imar konuları ile ilgili bilgi veren Tütüncü, bilgisayar görüntüsünün geç yansıması üzerine, “Bilgisayar meclisimizin hızına yetişemiyor. Daha hızlı bir bilgisayar alın” dedi. Toplantı, aranın ardından komisyonlara sevk edilen ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yetiştirilmesi gereken plan tadilatlarının görüşülmesiyle devam etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 11543 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim