Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Kıdem tazminatının özüne dokunulmamalı"
21 Eylül 2023 Perşembe 17:12

"Kıdem tazminatının özüne dokunulmamalı"

OVP'de yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile gündeme gelen kıdem tazminatına yönelik düzenleme girişimlerine değinen Türk İş Antalya İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Kıdem tazminatının özüne dokunulmaması gere

OVP'de yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile gündeme gelen kıdem tazminatına yönelik düzenleme girişimlerine değinen Türk İş Antalya İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Kıdem tazminatının özüne dokunulmaması gerektiğini vurguladı.

 

Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ile birlikte kıdem tazminatı tartışmaları başladı. 2024 yılının son çeyreğinde hayata geçmesi beklenen sistem ile kıdem tazminatının yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Sistem hayata geçerse, çalışanın kıdem tazminatını işten ayrılırken toplu olarak değil, emeklilik döneminde aylık ödeme şeklinde alması söz konusu olacak. Kıdem tazminatının işveren ile işçi arasında bir helalleşme olduğunun altını çizen Türk İş Antalya İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, kıdem tazminatının özüne dokunulmasının kabul edilemez olduğun kaydetti.

cemil-unal-yol-is-sendikasi-antalya-1-nolu-sube-baskani-ve-turk-is-antalya-il-temsilcisi-eylul-2019-6.jpg

"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

İşçinin kıdem tazminatı hakkının tartışmaya açılmasından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Ünal, “Kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenleme, işçilerin verimliliğini ve çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyecektir. İş barışını bozacaktır. Kıdem tazminatı, işveren ile işçinin helalleşmesidir. Onun için özüne aykırı herhangi bir değişikliği kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

 

"HAK KAYBINA NEDEN OLACAK GİRİŞİMLER SONA ERMELİ"

Kıdem tazminatının işçilerin geleceğinin güvencesi olduğunu vurgulayan Ünal, işçilerin geleceğinin güvencesi olan kıdem tazminatının enflasyon karşısında aşındığını da belirtti. Kıdem tazminatının enflasyon karşısında aşınmasına dur denilmesi gerektiğini de kaydeden Ünal, "Kıdem tazminatında hak kaybına neden olabilecek girişimler artık sona ermeli" ifadelerini kullandı. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 1235 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim