Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kıymetini daha çok bilmeliyiz”
10 Kasım 2019 Pazar 17:22

“Kıymetini daha çok bilmeliyiz”

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81’nci yılında özlemle anan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Atatürk’ün kıymetinin her zamankinden daha çok bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’nci yıl dönümündeki anma etkinliklerine katılan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne sendikanın çelengini bıraktı. Atatürk’ü her zamankinden daha çok anlamak ve kıymetini daha çok bilmek gerektiğini vurgulayan Öztürk, “O ve silah arkadaşları tüm muzlum milletlere örnek oldu. Dünya liderleri ve karşısındaki komutanlar bile gıpta ile baktı. Atatürk’e minnet borçluyuz. Ölümünün 81’nci yılında minnetle, özlemle ve dualarla yad ediyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

 

“MİNNET BORÇLUYUZ”

Atatürk’ün Türk milleti için yaptıklarına dikkat çeken Öztürk, “Emperyalizmi bu topraklardan defeden, en iyi yönetim şekli olan Cumhuriyeti kuran, ilke ve inkılapları ile Türkiye’yi çağdaş yarınlara taşıyan, bilim, eğitim, sanayi, teknoloji gibi alanlarda önemli atılımlar yapılmasını sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni saygın bir konuma getiren Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz” dedi.

 

“MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLDU”

“Kurtuluş Savaşı öncesinde ülkemiz bir uçtan bir uca ellerini sinsi sinsi ovuşturan işgal devletleri tarafından sarılmıştı. Paylaşım planları yapan sömürgeci güçlerin iştahı kabarıyordu. Sokaklarımızda işgalci askerler kol geziyordu” diyen Öztürk, “Halkımızın ise bırakın silahı ve teçhizatı, ayağında giyecek ayakkabısı dahi yoktu, insanlarımız bir somun ekmeğe muhtaçtı. Savaşta üzüm hoşafı ile karnını doyurmaya çalışan kahraman Türk askeri ve Türk milleti tüm bu zor koşullarda bile bağımsızlığına olan inancını yitirmedi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve vatanını korkusuzca savunan kahraman şehitlerimiz öylesine eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdı ki, tüm mazlum milletlere örnek oldu” ifadelerini kullandı.

96230ce9-1235-494b-9d1e-dd9be9e8a782.jpg

“DÜNYA GIPTA İLE BAKTI”

Düşman devletlerin lider ve komutanlarının bile Atatürk’e gıpta ile baktığını söyleyen Öztürk, “Dize getirdiği devletlerin liderleri bile, bağımsızlığa ve hürriyete inanan, hayatını Türk milletinin şerefle yaşamasına adamış, zeki, eşsiz, askeri bir deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk karşısında saygıyla eğiliyordu. Hem komutan hem de lider olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçekten de dünyanın gıpta ile baktığı bir insandı” diye konuştu.

 

“KIYMETİNİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİLMELİYİZ”

Bugün de Atatürk’ün kıymetinin her zamankinden daha çok bilinmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Atatürk’ün kıymetini bilmeyenler, O’nu tartışmaya açanlar, kirli ağızlarına dolayanlar aslında bu ülkenin hangi koşullarda, nasıl kurulduğundan bihaber olan zır cahiller, hainlerdir. Okumaya, öğrenmeye meraklı olmayan bu zevat, gayri milli ideolojilerin ve karanlık fikirlerin esiri olmuş ne idiğü belirsiz hainleri, Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Talip Geylan'ın şu sözü çok anlamlı bir şekilde tarif etmektedir. ‘Biz çok iyi biliyoruz ki, aslında Atatürk’e saldıranların asıl derdi, Atatürk’ün temsil ettiği kıymetlerdir. Onların onulmaz alerjisinin nedeni milli devlet yapımız ve Anadolu’daki Türk varlığıdır’. Bizim Sendikamızın da duruşu bu cümlede açıkça belirtilmiştir” açıklamasında bulundu.

d7100232-5cc3-41b5-97d9-a2c98ef1d17c.jpg

“TERÖRE VE DÜŞMANCA TUTUMLARA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Topraklarımıza, birliğimize, huzurumuza kast eden her türlü terör örgütüne, yapıya ve düşmanca tutum sergileyen ülkelere karşı mücadelenin kesintisiz olarak süreceğini de vurgulayan Öztürk, “Milli şuura sahip, milli şuurla yoğrulmuş necip Türk milleti zorlukların üstesinden gelecek, aydınlık yarınlara tek vücut olarak yürümeye devam edecektir. Türk Milleti; milleti için çalışan ve şehit olan kahramanlarını yüreğinde yaşatır. O yüreklerde yaşayan kahramanlar ölmez ve hiç bir güç de öldüremez. Bu büyük Türk Milletinin yüreğinde yaşayan kahramanlarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun” diye konuştu.

 

“ÖZLEMLE YAD EDİYORUZ”

Son olarak, “Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 81. yılında minnetle, özlemle ve dualarla yad ediyoruz” diyen Öztürk, “Ne mutlu Türküm diyene ifadesinin şuurunu yüreğinde hisseden Türk eğitimcileri olarak; çocuklarımızı da aynı değerlerle yetiştirmeye devam edeceğiz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim