Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaaltı Belediyesi’ne borçlanma yetkisi
03 Mart 2018 Cumartesi 00:08

Konyaaltı Belediyesi’ne borçlanma yetkisi

Konyaaltı Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Konyaaltı Belediyesi'ne 12 Milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

  ASAT OLAYINDA SORUMLULAR TESPİT EDİLSİN

Toplantı, siyasi partilerin grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarıyla başladı. İlk sözü CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer aldı. Martı ayı konuşmasına üzücü bir haberle başlayan Tuncer, “Mart ayı meclis hayırlı uğurlu olsun. Mart ayı meclis toplantımıza, hepimizi üzen bir haberle başlamak istiyorum. Döeşmealtı’nda ASAT personelimiz vefat etti. İbrahim Özcan adlı çalışan, meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olay ve kusurlar hakkında gerekli işlem ve cezanın yerine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.  Mart ayında önemli günler hakkında da bilgiler veren Tuncer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “ Mart ayındaki tüm önemli gün ve haftaları kutluyoruz. 3 Mart tevdidi tedrisat kanunun yıl dönümü. Laikliğe geçişin, halifeliğin kaldırılmasının yıl dönümü. 6 Mart’ta Atatürk’ün Antalya’ya gelişini kutlayacağız. ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’ sözünü söyleyen Atatürk’ün sözleri bizlere ilham göstermişti. 4 Mart’ta Yeşilay Haftasını coşku ile kutlayacağız. 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun. Dünyada eşit ve güzel yaşam isteğini dile getiren biz kadınların günü. Kadınlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Kadınlar gününü belediyemizde çeşitli etkinlikler ile kutlayacağız. 5-9 Mart tarihlerinde İzmir’e bakan 40 kadın konulu bir organizasyon düzenleyeceğiz. Herkesi bekliyoruz. 12 Mart,  İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümü. Bu günü kutluyoruz. 14 Mart tıp bayramı. Kutsal sağlık sektörü mesleğinde görevlerini yerine getiren sağlıkçılarımızın gününü kutluyoruz. 18 Mart Çanakkale Destanı’nın yıl dönümü. Hepimiz bu tarihin parçaları olmaktan dolayı gururluyuz. 21 Mart’ta baharın gelişini kutlayacağız. Sevgi ve kardeşlik gibi değerleri bize hatırlatan günümüzü kutluyoruz” diye konuştu.

DOĞANOĞLU ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Ak Parti Grup Sözcüsü Gaye Doğanoğlu’da Mart ayı meclis toplantısının Antalya’ya hayırlar getirmesini temenni etti. Meydana gelen göçükte hayatını kaybeden ASAT işçisine Allah’tan rahmet dileyen Doğanoğlu, Mart ayında gerçekleşecek tüm etkinliklere vatandaşları davet etti. Doğanoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Ak Parti adına alınan kararların Antalya’ya hayırlar getirmesini diliyorum. Mart ayındaki tüm önemli günleri kutluyoruz. Biz de Mart ayını coşkulu etkinliklerle kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli ve güzel etkinliklerimize bekliyoruz. Mart itibariyle Selçukludan Cumhuriyete konulu bir kutlama başladı. Antalya olgunlaşma Enstitüsü tarafından Selçuklu sergisi var,  5 Mart’ta kadar toplantılar devam edecek. Tüm vatandaşlarımız davetlidir. 6 Mart Atatürk’ümüzün Antalya’ya gelişi de yine coşku ile kutlanacak. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ekinlikle kutlanacak.  Herkesi bu etkinliklere bekliyorum. 8 tüm kadınlarımızın 8 Mart kadınlar gününü kutluyorum”

TAŞGIN ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

 Gündem dışı son konuşmayı Ali Taşgın yaptı. Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonunda mücadele eden tüm askerlere başarı dileyen Taşgın, operasyonda şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. “Afrin ve diğer yerlerde Türklüğün bekası için çalışan silahlı kuvvetlerimize Allah yardım etsin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına uzun ömür versin” diyen Taşgın, vefat eden ASAT işçisini de unutmadı.   MHP Grup Sözcüsü Ali Taşgın, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:  “5 Mart Antalya’nın kurtuluşu kutlu olsun. 6 Mart Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıl dönümü. Bu yıl dönümünde hepimizi duygulandıran bir olay yaşanmıştır. Atatürk, 5 Mart’ta Antalya’ya gelir. “ Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği yerin adını sorar. Rumkuş derler. İsmin yabancı olduğunu duyunca sinirlenir ve buranın adını Hürkuş olarak değiştirir Şimdi ise yabancı isimler her yerde. Bizim için bir diğer önemli gün de 12 İstiklal Marşı’nın yıl dönümüdür.  Bugün de bize muhteşem marşı armağan eden değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum”  MHP Grup Sözcüsü Ali Taşgın, 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın yıl dönümü ile ilgili de görüşlerini dile getirdi. Çanakkale Savaşı’nın dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer olduğunu vurgulayan Taşgın, konuşmasını Öğretmen Marşı’nın dizeleriyle bitirdi. 

 KONYALTI BELEDİYESİ’NE BORÇLANMA YETKİSİ

Konyaaltı Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında; Başkan Muhittin Böcek’e 2018 yılındaki projelerin finansmanında kullanılmak üzere, 12 milyon lira borçlanma yetkisi verildi. Söz konusu madde ile ilgili söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Gaye Doğanoğlu ret oyu verdiklerini söyledi. “Talep edilen borçlanma ile ilgili, projelerin başlaması için geç kaldı. 2019’da seçimler var” diyen Doğanoğlu, talebin gereksiz olduğunu öne sürdü. Doğanoğlu’nun sözleri üzerine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, borçlanmanın Geyikbayırı, Karatepe, ve Siteler Mahallesi’ne yapılacak yatırımda kullanılacağını söyledi. Borçlanmada hizmet süresinin önemli olmadığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, devletin getirdiği vergi affı nedeniyle borçlanmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Vatandaşlardan yaklaşık 30 milyon TL alacağı olduğunu, devletin sağladığı vergi affı nedeniyle sıkıntıya düştüklerini aktaran Böcek; “Biz yatırımları seçimlere yetiştiririz. Konyaaltı sahilini 120 günde tamamlamışız. Dolayısı ile seçimlere yetiştiririz. Siz hizmet süresini bahane ediyorsunuz. Gönlünüzden ret geçtiği için hayır oyu verdiniz, Saygı duyuyoruz. 12 Milyon borçlanma ile Geyikbayırı, Karatepe’deki insanlarımızın etkinliklerinin yapılabileceği alanlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Siteler Mahallesinde spor komplikesi ve yüzme havuzu yapacağız” dedi. Söz konusu madde, CHP’nin oyları ile kabul edildi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 8038 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim