Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küçükkuru istifa etti
26 Ocak 2021 Salı 17:26

Küçükkuru istifa etti

Parti kurma çalışmalarını hızla sürdüren Muharrem İnce’ye destek veren İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, partisi CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Parti kurma çalışmalarını hızla sürdüren Muharrem İnce’ye destek veren İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, partisi CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Küçükkuru, “Daha etkin siyaset yapacağına inandığım Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kuracağımız partide mücadele edeceğim” dedi. Küçükkuru’nun partiyi eleştiren paylaşımlarının ayrılmanın kaçınılmaz olduğunu gösterdiğini belirten CHP ise, “Bu partinin, gemisini terk etmeyen milyonlarca neferi var” açıklamasında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya’da, istifa şoku yaşandı. Bir süredir parti içerisinde yaptığı eleştirilerle ön plana çıkan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Küçükkuru, Muharrem İnce’nin kuracağı partide yer alacağını açıkladı. İstifa haberi üzerine CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapılarak, Küçükkuru’nun parti ile hiçbir ilişkisinin kalmadığı bildirildi.

 

“İSTİFA EDİYORUM”

Küçükkuru istifa açıklamasında, “Antalya’ya  onlarca defa gelen Genel Başkanımız, AKP’den aldığımız, 34 sene sonra CHP bayrağını diktiğimiz İbradı’ya, istememize rağmen hiç uğramadı. Sonra kırsaldan neden oy alamıyoruz diye yakınıyoruz. AKP Genel Başkanı gibi, Genel Başkan ve etrafındakiler tabanın sesini duymamaktadır. Her hafta bir gaf yapmakta, etkin muhalefet yapmak yerine AKP Genel Başkanı’nın gündem değiştirmek için ortaya attığı laflara cevap vermeyi tercih edip, kendi iktidar programını halka anlatmak yerine kısır bir döngüde siyaset yapmaktadır. Ben de bu durumdan rahatsız olduğum için partimden istifa ediyorum. Daha etkin siyaset yapacağına inandığım Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kuracağımız partide mücadele edeceğim” ifadelerine yer verdi.

 

“ÖZGÜRLÜKÇÜ VE EŞİTLİKÇİ BİR PARTİ KURUYORUZ”

Öte yandan Küçükkuru’nun istifa öncesi, “Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiyesi'ne böyle bir parti çok yakışacak. Tüzüğünde; Genelbaşkanını üyeleri seçecek ve en fazla iki dönem için seçecek. Parti içi seçimlerde çarşaf liste zorunlu olacak. Adaylıkta fermuar sistemi sıralama ile bir kadın bir erkek olacak. Temsilde adalet ilkesi gibi daha bir çok buna benzer tüzük hükümleri var. Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiyesinin partisi diyeceksiniz” paylaşımı da dikkat çekti.

 

“BU PARTİNİN, GEMİSİNİ TERK ETMEYEN MİLYONLARCA NEFERİ VAR”

Küçükkuru’nun istifası üzerine CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin ve Cumhuriyet kazanımlarının bekçisidir. Cumhuriyet devriminin ve kazanımlarının altını oyan, ülkeyi büyük bir felakete sürükleyen AKP iktidarıyla mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. AKP zihniyeti ülkemizi büyük bir yıkıma ve karanlığa sürüklemektedir. AKP’nin yaratmış olduğu bu yıkım ve talan düzeninden kurtulmak için bu ülkenin vatansever insanları Millet ittifakı oluşturmuş ve bu ittifak sayesinde birçok büyükşehir belediyesini AKP’nin elinden almıştır. Şimdi iktidarı da almak ve ülkemizi AKP zihniyetinden kurtarmak için mücadele etmektedir. Daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir günde, millet ittifakı içerisinde ayrılık tohumları ekmek, süslü laflarla mensubu bulunduğu partiyi eleştirmek kime hizmet eder bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun partiyi eleştiren paylaşımları zaten bir ayrılmanın kaçınılmaz olduğunu gösteriyordu. Cumhuriyet Halk Partisi otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında kurulmuş, Ulu önder Atatürk’ün en büyük iki eserimden biri dediği, devrimci bir partidir. Bu partinin, gemisini terk etmeyen milyonlarca neferi var. Bugün itibariyle partimizden istifa eden Serkan Küçükkuru’nun partimizle hiçbir ilişkisinin kalmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ve emekçilerinin, halkın iktidarı için daha çok çalışacağını kamuoyuna duyururuz.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim