Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kültürler turizmle yaygınlaşıyor”
15 Nisan 2019 Pazartesi 10:24

“Kültürler turizmle yaygınlaşıyor”

15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 43. Turizm Haftası nedeniyle açıklama yapan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, turizm sayesinde çeşitli kültürlerin dünya üzerinde yaygınlaştığına işaret etti.

15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 43. Turizm Haftası nedeniyle açıklama yapan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, turizm sayesinde çeşitli kültürlerin dünya üzerinde yaygınlaştığına işaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ise, düzenlenen etkinlikler kapsamında Likya Yolu Yürüyüşü gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Turizm konusunda toplumda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla 15 - 22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanacak. Yoğun bir etkinlik programının hazırlandığı hafta nedeniyle 18 Nisan Perşembe günü halkın katılımıyla Ulupınar – Olympos Likya Yolu Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, 43. Turizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili yazılı olarak bilgi verirken, Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, kültürel etkileşimi de sağlayan turizmin önemine dikkat çekti.

 

DOLU DOLU ETKİNLİK PROGRAMI

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, 15 – 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası etkinliklerinin 15 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılacak Valilik ziyaretiyle başlayacağını bildirdi. Aynı gün saat 14.00’da Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galeri’sinde ‘Turizm Haftası-Antalya Sergisi’ konulu Resim Sergisi’nin açılacağını belirten Acar, diğer etkinlikleri ise şöyle özetledi:

“16 Nisan Salı günü Antalya Arkeoloji Müzesi Sergi salonunda saat 14.00’de Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Tezhip Sergisi düzenlenecek. 18 Nisan Perşembe günü turizm haftasının geniş bir kitleye ulaştırılması ve tarihi Likya Yolu ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla halkın katılımıyla Likya Yolu Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yine aynı gün Akdeniz Üniversitesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda saat 10.00’da  ‘Sıfır Atık & Geleceğe Dönüşüm Konferansı’ düzenlenecek. 19 Nisan Cuma Günü Kadınlar Çiçek Açıyor Platformu organizasyonu olan I.W.A.B 5. Uluslararası Antalya Turizm Festivali Konyaaltı Kent Meydanı’nda gerçekleşecek. 22 Nisan Pazartesi Günü ise Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Nuri Özaltın Konferans Salonunda saat 10.00’da ‘Her Şey Dahil Sistem Çalıştayı’ düzenlenecek.”

ibrahim-acar.jpgek.jpg

“TURİZMLE KÜLTÜRLER DÜNYAYA YAYILIYOR”

Turizm ile sosyal ve kültürel değerlerin dünyanın dört bir tarafında konuşulur hale gelerek yayıldığını belirten Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Turizmin, kültürlerin ülkeler arasında yayılmasında ve gelişmesinde çok büyük etkisi var. Tarihi eserler ve değişik coğrafyalarda hayat bulan kültürler, turizm sayesinde dünyanın dört bir tarafında bilinir hale geliyor. İnsanlar çeşitli yerlerdeki sosyal ve kültürel yaşamların farkına varıyor. Turizm ile değişik kültürlerin, yaşantıların farkına varan insanlar da dünya üzerinde sevgi dilinin ve hoşgörünün yaygınlaşmasını sağlıyor” dedi.

 

“TURİZM DEMEK, EKONOMİNİN CANLANMASI DEMEKTİR”

Turizmin ülkemiz ve Antalya için ekonomik açıdan önemine de dikkat çeken Esmeray, “Bilindiği gibi turizm bacasız fabrika. Turist olarak çeşitli ülkelerden veya illerden gelen insanlar hem ülkemizin hem de Antalyamızın ekonomisine büyük katkıda bulunuyorlar. Konaklamaları, yiyip içmeleri, hediye amaçlı ve çeşitli harcamaları ekonominin canlanması, insanlar için ekmek aş demek. Turizm demek, daha fazla yatırım, iş sahası, istihdam demektir. Turizm ne kadar çok geliştirilir ve artırılırsa o kadar ekonomik rahatlık sağlar. Buna bağlı olarak bildiğiniz gibi ilimizdeki turizm hedefi her geçen yıl artıyor. Her yıl artan hedeflere ulaşabilmek için bizlere de büyük görevler düşüyor. Antalyalılar olarak gelen turistlere kötü davranmaktan kaçınmalıyız. Onlara Türk misafirperverliğini ve hoşgörüsünü en iyi şekilde göstererek, gelecek yıllarda yine gelmelerini sağlamalıyız” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim