Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Makam binasını sergi salonu yapacağım”
19 Şubat 2019 Salı 15:16

“Makam binasını sergi salonu yapacağım”

Başkanlık makam binasının çok büyük olduğuna dikkat çeken Cumhur ittifakı ortaklarından AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu, “Gönlüm bu bölgeyi sanat ve kültür merkezi yapmak istiyor. Makam binasını sergi salonu haline getireceğiz”

Hizmet binasının yanındaki başkanlık makam binasının çok büyük olduğuna dikkat çeken Cumhur ittifakı ortaklarından AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu, “Gönlüm bu bölgeyi sanat ve kültür merkezi yapmak istiyor. Makam binasını sergi salonu haline getireceğiz” dedi.

 

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) olağan üye buluşması, dün sabah şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Konyaaltılı işadamlarının bu haftaki konuşmacı konuğu ‘Konyaaltı’nın bir Gayesi var’ sloganıyla yola çıkan Cumhur ittifakının AK Partili Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu oldu. İşadamlarıyla seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaşan Doğanoğlu, ilçede şimdiye kadar yapılanları daha güzel bir hale getirmek ve 20 yıllık siyasi tecrübesini yansıtmak istediğini kaydetti. İşadamlarının istek ve önerilerini de dinleyerek sorularını cevaplayan Doğanoğlu, Saklıkent ile ilgili bir proje yapılması isteğine değerlendireceğini belirterek cevap verdi.

 

“DÜŞÜNCELERİMİZE UYGUN ÇALIŞMALARA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında üyelere bilgi veren ve Doğanoğlu’na başarı dileyen KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Doğanoğlu’nun çalışkan, nazik ve güçlü bir kadın olduğunu ifade etti. Geçen toplantıda konuk ettikleri Millet ittifakının CHP’li Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen’e söylediklerini tekrarlayan Kaplan, “Eğer göreve gelirseniz iş insanları olarak bizler, istenildiği takdirde bizim de düşüncelerimize uygun çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

ilhami-kaplam.jpg

“AVRUPA KONSEYİ KONGRESİ BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM”

1994 yılından beridir 47 ülkenin bulunduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil ettiğini ve halen Kongre Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olduğunu bildiren Doğanoğlu, “25 yılımı Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi tanıtarak geçirdim. 1949 yılında kurucu üye olarak katıldığımız Avrupa Konseyi’nde çok önemli işlere imza atan bir ülkeyiz. Hatırlayacağınız gibi 2010 yılında Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 2 yıl Parlamenterler Meclis Başkanlığı yaptı. 31 Mart’ta Konyaaltı Belediye Başkanı seçilirsem bundan sonra Avrupa Konseyi’ne başkan olarak gideceğim ve 2022 yılındaki seçimlerde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanlığına oynamak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk kadını olarak hatıra defterime Kongre başkanlığını da yazmak istiyorum” diye konuştu.

 

“KONYAALTI’YLA YOĞRULDUM”

Önemli olanın halka hizmet, gönül belediyeciliği olduğunu vurgulayan Doğanoğlu, Konyaaltı’nın sadece deniz kenarı değil yayla ilçesi olduğuna da dikkat çekti. 1994 – 2014 yılları arasında 3 dönem Muratpaşa Belediyesi’nde 2014’ten 2019’a kadar da Konyaaltı Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptığına ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kademelerinde görevler üstlendiğine işaret eden Doğanoğlu, “Hem Antalya Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım Ofisi’nin başındaki yetkili hem de Konyaaltı Belediyesi Meclis üyesi olarak Konyaaltı’yla iyice yoğruldum. İlçemiz o kadar doğal güzelliklere haiz ki bu güzellikleri koruyarak geliştirmeliyiz. Minik temaslarla okşayarak geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

3-015.jpg

“45 BİN METREKARELİK ATATÜRK KENT MEYDANI YAPACAĞIZ”

Konyaaltı sakinleriyle beraber de projeler üreteceklerinin altını çizen Doğanoğlu, hazırladığı bazı projelerle ilgili şunları dile getirdi:

“Boğaçayı Köprüsü’nün hemen yanında anlamına uygun kullanılmak amacıyla 30 bin metrekaresi yeşil alan olan toplam 45 bin metrekarelik Atatürk Kent Meydanı’nı oluşturacağız. Belediye hizmetlerinin tamamını akıllı kent uygulamalarına dahil ederek, Konyaaltı’nı elektronik belediyeciliğin kalbi haline getireceğiz. Siteler Mahallesi’ne yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları için çalışma odaları, konferans salonu ve meslek kurslarının yer aldığı 3 bin 900 metrekarelik Gökkuşağı Kültür Merkezi yapacağız. Farklı hizmet kollarında sağlık merkezleri oluşturacağız. Engelsiz yaşam için ilçeye rehabilitasyon merkezi kazandıracağız. Belediye binamızda kocaman bir mekanın sadece başkanlık makamı binası olmaması lazım. Gönlüm başkanlık makamı binası olarak kullanılan bu bölgeyi sanat ve kültür merkezi yapmak istiyor. Makam binasını sergi salonu haline getireceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı’nda kütüphane, sanat atölyeleri, açık sergi alanı ve kreşin yer aldığı sosyal yaşam merkezi oluşturacağız. Liman Mahallesi’nde organik ürünler pazarı kuracağız. Toros Mahallesi’ne her gün açık Pazar yapacağız. Çamlık Parkı’yla Gürsu Mahallesi’nin doğal yeşil alanına oyun bahçeleri, kütüphane ve kreş ile ruh katacağız. Doyran Göleti’nde piknik alanları oluşturacağız. Molla Yusuf Mahallesi’ne Alageyik Mesire alanı yapacağız. Dereleri ıslah edeceğiz. Çocuklar için spor kulüpleri, zeka oyunları, inovasyon ve teknoloji merkezleri kuracağız. Yardımlaşma, dayanışma merkezleri açacağız. Kreş ve anaokullarını artıracağız. El emeği üretim ve pazarlama merkezleri, kadın dayanışma merkezi kuracağız. Hobi merkezleri kurup evde bakım hizmetlerini geliştireceğiz. Evcil hayvanlar için oyun ve eğitim parkları kuracağız. Sokaktaki dostlarımızın bakım ve gözetimleri çalışmalarını artıracağız. Beydağları’nın güzelliklerini insanlarla buluşturacağız. Turizmi geliştirecek projeler üreteceğiz.”

1-018.jpg

“BENİM KAZANMAM KADINLARA YOL AÇACAK”

Konuşmasının ardından işadamlarının isteklerini dinleyerek soruları yanıtlayan Doğanoğlu, Saklıkent’in değerlendirilmesi önerisine sıcak bakarak seçildiği takdirde ilgileneceğini kaydetti. AK Parti’nin Antalya’da 3, toplamda 24 kadını belediye başkan adayı olarak gösterdiğine dikkat çeken Doğanoğlu, “Kadın olarak aday gösterildiysek kazanmamız lazım. Benim kazanmam bir yol açacaktır. Kaybetmem halinde bir daha kadınlara belediye başkan adaylığı dahi verilmeyecektir. Bırakın başkan olayım, 5 yıl kadın ne yapar hep beraber gösterelim” ifadelerini kullandı.

 

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Toplantıda yeni üye Mustafa Hulusi Göksoy’a üyelik belgesi ve katılımından dolayı da Gaye Doğanoğlu’na plaket takdim edildi. Toplantı hep birlikte fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

8.jpg

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim