Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Medya gücünü okurdan almalı”
08 Şubat 2018 Perşembe 12:11

“Medya gücünü okurdan almalı”

Medyanın ekonomik özgürlüğü kadar özgür olabildiğini vurgulayan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Medyanın bağımsızlığı, tarafsızlığı için gelir kaynaklarının nereden olduğu, gücünü nereden ve kimden aldığı son derece önemli. Medyanın gücünü okurdan, izleyiciden

Medyanın ekonomik özgürlüğü kadar özgür olabildiğini vurgulayan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Medyanın bağımsızlığı, tarafsızlığı için gelir kaynaklarının nereden olduğu, gücünü nereden ve kimden aldığı son derece önemli. Medyanın gücünü okurdan, izleyiciden ve dinleyiciden almasından yanayım” dedi.

 

Antalya İşadamları Derneği’nin ‘ANTİAD Buluşturuyor’ toplantısının konuğu Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni oldu. İşadamları ve gazetecilerin buluştuğu toplantı, dün sabah Akra Otel’de gerçekleşti. Afin Harekatı şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ANTİAD Başkanı Ersen Göksan, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Basın camiasının sorunlarına dikkat çeken Yeni ise, medyaya desteğin sosyal sorumluluk olduğunu kaydetti. Toplantıda Derneğin 6 Ocak tarihinde yapılan 4. Olağan Genel Kurul toplantısında göreve seçilen Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri de tanıtıldı.

“PROJELERİMİZİ YOUTUBE’DEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ”

Göreve gelir gelmez çalışmalara başladıklarını belirten Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ersen Göksan, 1 aylık süre içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Derneğin ekonomik ve mali yapısını kurumsallaştırarak şeffaflaştırmaya özen gösterdiklerini kaydeden Göksan, vizyon ve üye odaklı çalışmalar gerçekleştireceklerini vurguladı. Youtube kanalında ANTİAD TV’yi yayına soktuklarını bildiren Göksan, buraya abone olunarak projelerinin takip edilebileceğini söyledi. 

“KURUMSALLAŞMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Kendilerinden sonra gelecek yeni yönetimlere sağlam bir temel bırakmak adına mali ve idari anlamda kurumsallaşma sürecine devam ettiklerini belirten Göksan, tüzük komisyonu oluşturacaklarını, anahtar ve koordinatör üye projelerini hayata geçireceklerini kaydetti.

“ANTALYA’NIN EN GÜÇLÜ STK’LARINDAN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ANTİAD’ın sadece üyelerinin değil Antalya’nın meseleleriyle de yakından ilgilendiğini vurgulayan Göksan, “Ekmeğimizi kazandığımız ve büyük bir sevdayla bağlı olduğumuz Antalya’nın ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Üyelerimizin enerjisi ve dinamizminden aldığımız destekle Antalyamızın en güçlü STK’larından biri olmaya devam edeceğiz. ANTİAD’ı Antalya’nın en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşu yapacağız” dedi. Antalya basınını çok önemsediklerini dile getiren Göksan, işbirliğiyle ortak projelere imza atma temennisinde bulundu.

“ÖNCE VATAN, ÖNCE MİLLET”

Şehitlere rahmet, yaralanan gazilere şifa dileyerek sözlerine başlayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ise, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Ülke olarak birçok alanda mücadele verildiğini belirten Yeni, “Büyük bir abluka altındayız. İçeride ve dışarıda büyük mücadeleler veriyoruz. Böyle bir dünyada iş, ticaret, gazetecilik yapmak elbette kolay değil. Siz çok üreterek ekonomimizin gelişmesine, ülkemizin mücadelesine katkı sağlayacaksınız, bizde objektifliğimizle, kalemimizle ve ekranlarımızla. Görevlerimizi daha duyarlı ve milli yapmalıyız. Daha çok çalışmamız gereken bir dönemde olduğumuzu hiçbir zaman unutmayalım. Vatan varsa, vatanda huzur varsa siz ticaret yapabilirsiniz, biz gazetecilik. Önce vatan, önce millet. Bu işin şakası yok” diye konuştu.

“ANTALYA MEDYASI ÇOK GÜÇLÜ”

Yerel gazeteler, yaygın medyanın bölgesel temsilcilikleri, dijital yayıncılık, radyo, televizyon ve dergilerle Antalya medyasının çok güçlü olduğunu söyleyen Yeni, Antalya medyasının güçlü olarak yoluna devam edebilmesi ve ayakta kalması için çeşitli ekonomik kaynaklara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

“MEDYA NE KADAR EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞE SAHİPSE, O KADAR ÖZGÜRDÜR”

Mali kaynakların nereden elde edildiğinin önemli olduğunu vurgulayan Yeni, “Bir şehrin yerel demokrasisinin gelişmesi, o şehrin sorunlarının giderilmesi, o şehirde denetim mekanizması oluşması için medya çok önemli. Medya zayıfladıkça, kötüye gittikçe bilin ki o şehirde, o ülkede bazı şeyler tersine doğru gidiyor demektir. En önemli şey medyanın ekonomik bağımsızlığıdır. Medya ne kadar ekonomik bağımsızlığa, özgürlüğe sahipse kendisi de o kadar özgürdür. Medyanın bağımsızlığı, tarafsızlığı için gelir kaynaklarının nereden olduğu, gücünü nereden ve kimden aldığı son derece önemli” dedi.

“MEDYA GÜCÜNÜ OKURDAN, İZLEYİCİDEN VE DİNLEYİCİDEN ALMALI”

Medyanın gücünü okurdan, izleyiciden ve dinleyiciden alması gerektiğinin altını çizen Yeni, “Medyanın gücünü okurdan, izleyiciden ve dinleyiciden almasından yanayım. Siz eğer okuduğunuz gazeteye, dinlediğiniz radyoya, izlediğiniz televizyona sahip çıkıyorsanız o medya özgürdür. Siz gazete almıyorsanız, televizyon izlemiyorsanız, radyo dinlemiyorsanız ve kazancınızın bir bölümünden bunlara katkıda bulunmuyorsanız o medya özgür değildir” ifadelerini kullandı.

“REKLAMI AÇIK HAVAYA, BÜLTENİ GAZETEYE GÖNDERMEK HAKSIZLIK”

Açık hava reklamlarına gösterilen ilginin medya tarafında gösterilmemesinden yakınan Yeni, “İçimizde açık hava reklamlarını, bilboardları, megalightları, raketleri kullananlar vardır. Buna saygı gösteriyoruz ama reklamları açık havaya verip, reklam içerikli bültenlerinizi gazeteye gönderdiğinizde bu haksızlık oluyor. Bize reklam vermemenize saygı gösteririz ama niçin bülteninizi de o megalighta asmıyor sunuz?” diye sordu.

“YAYIN KURULUŞUNU YAŞATMAK, DEMOKRASİYİ, HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YAŞATMAKTIR”

Bir uyarıda da bulunan Yeni, “Sakın ben medyaya reklam vereyim de geri dönüşüm alayım beklemeyin. Bir yayın kuruluşuna reklam vermek sadece geri dönüşüm almak anlamına gelmiyor. Bu bir sosyal sorumluluk desteği, projesidir. Çünkü siz, o basını yaşatmakla demokrasiyi, haber alma özgürlüğünüzü yaşatıyorsunuz demektir. Gazeteleri, televizyonları, radyoları kaldırdığımızı düşünelim. Ne olacağını düşünebiliyor musunuz?” diye sordu.

“DİLENCİ DEĞİLİZ”

“Biz dilenci değiliz” diyen Yeni, “Bunu herkes kafasına yerleştirsin. Türk basını bir abonelik veya reklam için işadamlarının kapısında bekleyecek dilenciler değiller. Biz önemli, kutsal bir görevi icra eden gazetecileriz. Siz bize 1 adım gelin, meslektaşlarımız size 10 adım gelecektir. Bundan kuşkunuz olmasın. Antalya’nın sorunlarını gündeme getirecek, kurumların denetim mekanizmasını harekete geçirecek olan medyadır. Gazeteciler genelde siyasetçilerle ve kamu görevlileriyle taraf olmazlar. Çünkü onlar bizim her zaman denetlediğimiz, lehlerinde veya aleyhlerinde haber yaptığımız kamu görevlileri. Kamu görevlileriyle bizim taraf olmamız doğru değil ama sizinle taraf olabiliriz. Sizler siyaset yapmıyorsunuz. Ticaret yapıyorsunuz. Sizinle ortak noktamız Antalya” ifadelerini kullandı.

“KÖPRÜYÜZ”

“Sizinle birlikte bu şehirde çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Sizler üretiyorsunuz. Birde tüketenler var. Bizler, sizlerin tüketenlere ulaşabileceğiniz bir medya köprüsüyüz. Türk basını hiçbir zaman yıkılmaz ama zor günler yaşayabilir. Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.

sam_0124.jpg

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından ANTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ersen Göksan tarafından günün anısına AGC Başkanı Mevlüt Yeni’ye plaket takdim edildi. Toplantı, ANTİAD’ın Yönetim, Yüksek İstişare ve Denetleme Kurullarının tanıtımıyla son buldu.

DERNEĞİN KURULLARINDA YER ALAN İSİMLER

ANTİAD’ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Ersen Göksan, Genel Sekreter Hande Aykent, Başkan Yardımcıları Bayram Bakırbaş, Hüseyin Şam, Sayman Ferhan Alıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Yiğit Atmaca, Sayman Yardımcısı Ali Sezgin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kara, Onur Bilem, Razı Atçı, Alper Tenşi, Eren Güngör, Mehmet Taner Benteşen, Turgut Gözen, Alaaddin Yalıgülühep, Özgür Kantemir.

Yüksek İstişare Kurulu’nda görev alanlar ise şöyle:

Başkan Veysel Barut, Başkan Yardımcıları Hülya Tükenmez, Yavuzcan Bayatlı, Genel Sekreter Behçet Ülker, Haysiyet Divanı Murat Bal, Onur Asena, Tuncay Kırkbeş, Burak Önal, Süleyman Ever, Sonkay Cula.

Denetim Kurulu’nda ise şu isimler yer alıyor:

Hakan Akman, Memet Peçen, Ramazan Yüksel, Cemal Yıldız, Soner Tanrıkulu ve Özgür Sandık. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_0128.jpg

Bu haber toplam 11633 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim