Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2438.449
    %-0.04
  • Dolar
    32.401
    %0.46
  • Euro
    34.754
    %0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Mevlana ruhuyla siyaset yapacağız"
07 Nisan 2024 Pazar 15:26

"Mevlana ruhuyla siyaset yapacağız"

Vatandaşların seçimlerde kutuplaşma istemediğinin mesajını verdiğini kaydeden Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Artık birbirimizi kırma değil, sevgiyle kucaklaşma dönemi. Mevlana ruhuyla siyaset yapacağız. Herkesi kucaklayacağız, herkese hizmet edeceği

Vatandaşların seçimlerde kutuplaşma istemediğinin mesajını verdiğini kaydeden Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Artık birbirimizi kırma değil, sevgiyle kucaklaşma dönemi. Mevlana ruhuyla siyaset yapacağız. Herkesi kucaklayacağız, herkese hizmet edeceğiz. CHP'li belediye başkanları olarak parti rozetlerimizi çıkardık, üzerinde ecdadımızın kanı olan ay yıldızlı bayraklarımızla hizmet etmeye geliyoruz" dedi.

untitled-7-cpy.jpg

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Aksu Belediye Başkanlığına seçilen İsa Yıldırım, düzenlenen törenle görevi eski başkan Halil Şahin'den devraldı. CHP Antalya milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İlçe Başkanı Hamza Erdem, Gençlik Kolları İl Başkanı Özkan Yılmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Yıldırım, eski başkan Şahin ve önceki dönem meclis üyelerine plaket takdim etti. Karşılıklı verilen çiçeklerle görevi devralan Yıldırım, CHP'li yöneticilere de plaket verdi. Herkesi kucaklayarak hizmet edeceklerini vurgulayan Yıldırım, Mevlana ruhuyla siyaset yapacaklarını söyledi.

untitled-14-copy.jpg

"BİR İLKE İMZA ATTIK"

Törende konuşan CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem, başarıya katkı veren herkese teşekkür etti. Aksu'da bir ilke imza attıklarını söyleyen Erdem, "Bugüne kadar bir belde dahi kazanamadığımız Aksu'da yüzde 55 oranında oy aldık. Bu bir devrimdir. Bunu genel başkanımız Özgür Özel'e hediye ediyorum" dedi.

untitled-15-copy.jpg

"BİR ZAMANLAR ADAY BİLE ÇIKARMAKTA ZORLANIYORDUK"

1990'lı yıllarda belediye başkan adayı çıkarmakta zorlandıkları Aksu'da alkışlanacak bir başarı yakaladıklarının altını çizen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise, "Bu aşama aşama oldu, kolay olmadı" dedi. Aksu'nun gelişmeye açık bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kamacı, "Burası gelişmeye, ranta açık. Herkesin gelmek istediği bir yer. Burası rantçı bir belediye mi, halkçı bir belediye mi olacaktı, buna karar verildi. Halkçı belediye oldu" diyerek Aksu'ya hizmet getirilmesi için elinden geleni yapacağına dair söz verdi.

untitled-13-copy.jpg

"ŞIMARMAYACAĞIZ, BÖBÜRLENMEYECEĞİZ, KİBİRLENMEYECEĞİZ"

Antalya'da yakaladıkları büyük başarıya işaret eden Kamacı, "Antalya'da 19 ileçe ve büyükşehir belediyesine talip olarak yarışa başladık. Zaman zaman endişelenenler oldu ama CHP olarak Antalya'da 16 ilçe ve büyükşehir belediyesini aldık. Hiçbir zaman şurayı kaybedebiliriz, yok sayabiliriz demedik. Canla başla çalışan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik de mesajlar veren Kamacı, "Şımarmayacağız, böbürlenmeyeceğiz, kibirlenmeyeceğiz. Böbürlenenlerin durumunu gördük. Son 10 günde sandığa gömüldüler. Biz aldığımız güçle 2028'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hep birlikte kazanacağız. Her şey daha yeni başladı. Karamsarlığa bakmadan, yılmadan, yorulmadan 2028 seçimlerini de kazanacağız" ifadelerini kullandı.

untitled-9-copy-003.jpg

"HALKIMIZ MESAJINI VERDİ"

Seçim çalışmaları esnasında halkın dertlerini ve isteklerini yakından gördüklerini söyleyen Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise, şöyle konuştu:

"Halkımız verdiği kararla bizlere 'Artık yeter. Sağ sol, falan filan kavgalarını istemiyoruz. Bizler çocuklarımızı okutamaz, geçinemez hale geldik' mesajı verdi. Emeklilerin 'Artık unutulduk' isyanıyla verdikleri mesajlar sandıkta resmi hale gelmiştir. Cumhuriyeti kuran, Kurtuluş Savaşı'ndaki Kuvayi Milliye ruhunu taşıyan CHP'lilere, diğer partili arkadaşlarımızın mesajı şu oldu; artık kutuplaşma, husumet gütme devri, sağcı solcu, şucu bucu devri kapansın. Türk milleti Türkü Kürdü, Alevisi Sünnisiyle Kuvayi Milliye ruhuna dönmeli mesajı verildi bu seçimde. Hepimiz kardeşiz. Ecdatlarımız Çanakkale'de, Sarıkamış'ta yan yana yatmakta. Çocuklarımız halen yan yana şehit olmakta. Neyin ayrımcılığını yapıyoruz? Bizim birbirimizden ne farkımız var? Aynı ülkenin, aynı ecdatların torunları değil miyiz? Nasıl oldu da kutuplaştırıldık?"

untitled-12-copy.jpg

"GÖNÜLLERDE BARIŞ TOHUMLARI EKMEYE GELİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gönüllerde barış tohumları ekmeye geldiğinin altını çizen Yıldırım, "CHP'liler olarak gönüllerde barış tohumları ekmeye geliyoruz. Ayrımcılık, kutuplaşma bitecek. Gönüllerde kardeşlik, sevgi, dayanışma tekrar yeşerecek. Birbirimize gülerek sevgiyle bakacağız. Artık birbirimizi kırma değil, sevgiyle kucaklaşma dönemi. Mevlana ruhuyla siyaset yapacağız. Herkesi kucaklayacağız, herkese hizmet edeceğiz. CHP'li belediye başkanları olarak parti rozetlerimizi çıkardık, üzerinde ecdadımızın kanı olan ay yıldızlı bayraklarımızla hizmet etmeye geliyoruz. Sizlere saygı, sevgi çerçevesinde adaletli ve dürst bir şekilde hizmetleri ulaştıracağız. Bunun sözünü veriyoruz. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Ruhumuz kefensiz yatan şehitlerin ruhudur. Bu ruhla hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    untitled-8-copy-002.jpg

ŞAHİN'DEN PARTİSİNE SİTEM

2014 - 2024 yılları arasında 2 dönem görev yapan Aksu Belediyesi eski Başkanı Halil Şahin ise, 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından tekrar aday gösterilmemesinden dolayı sitem etti. Mesajını üstü kapalı veren Şahin, "Aksu'da üst üste iki defa seçim kazanmak kolay değildir. Bir dönem daha olabilir miydi? Olabilirdi ama böyle uygun görülmüş. Bunda da vardır bir hayır dendi" diye konuştu.

untitled-10-copy.jpg

"BAŞARI DİLİYORUZ"

"Halkın seçtiklerine canı gönülden başarılar diliyoruz" diyen Şahin, görev yaptığı 10 yıllık süre boyunca bölgenin en büyük sıkıntıları olan planlama, imar ve mülkiyetle ilgili sorunları çözdüklerini söyledi. Belediyede tecrübeli bir personel yapısı bulunduğuna işaret eden Şahin, edinilmiş tecrübelerin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Şahin, Yıldırım ve ekibinin kendilerinden daha iyi çalışmalarını diledi. Konuşmalardan sonra plaket ve karşılıklı çiçek takdimleri gerçekleştirildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

untitled-11-copy-001.jpguntited-1-copyjpg.jpg

Bu haber toplam 707 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim