Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mimarlar Odası mücadeleye devam edecek
14 Ocak 2021 Perşembe 17:55

Mimarlar Odası mücadeleye devam edecek

Konyaaltı Belediyesi tarafından Fenix yapıya verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması için açtıkları davanın reddedildiğini bildiren Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetimi, “Davadan iki hafta gibi kısa bir süre sonra, inşaatın önemli bir inşaat

Konyaaltı Belediyesi tarafından Fenix yapıya verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması için açtıkları davanın reddedildiğini bildiren Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetimi, “Davadan iki hafta gibi kısa bir süre sonra, inşaatın önemli bir inşaat olmadığı, kentin bütününü etkilemediği gerekçesi ile Odamızın dava açma yetkisinin olmadığına karar verilmesinin, hatalı ve hukuken yanlış olduğunu düşünmekteyiz” dedi. Oda tarafından yapılan açıklamada, mücadelenin devam edeceği belirtilerek itirazların üst dereceli mahkemelere taşınacağı bildirildi.      

 

Yazılı bir açıklama yaparak Konyaaltı Belediyesi tarafından Fenix yapı grubuna verilen yapı ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması için Antalya 4. İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını hatırlatan Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetimi, “Söz konusu alanda, 17 dönümlük büyük bir arazi üzerine, 68.50 metre yüksekliğinde, 18-20 katlara ulaşabilen, deniz ile kent arasında duvar etkisini hissettiren, içinde AVM, otel, ofis ve konut gibi karma kullanımları barındıran ve hâkim rüzgârları engelleyen büyük bir proje için yapı ruhsatı verilmiştir. Odamızın yapı ruhsatı ve projelerine ulaşmak için yapmış olduğu başvurulara Konyaaltı Belediyesi cevap vermeyerek sessiz kalarak, Mimarlar Odası’nın yasa ve yönetmeliklerden gelen haklarını yok saymıştır” dedi.

 

“KARARIN HATALI VE HUKUKEN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİZ”

 Açtıkları davanın ehliyet yönünden reddedildiğini kamuoyu ile paylaşan Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetimi’nin yazılı açıklamasında, “Açmış olduğumuz davada; Mahkeme, ‘Davaya konu yapı ruhsatlarına ilişkin yapıların, bir belde de ya da kentte yaşayan tüm insanları ve büyük çoğunluğu etkileyecek ölçüde önemli inşaatlar olmadığı, yalnızca yapıdan doğrudan etkilenme durumunda olan komşularının ya da aynı sokak yahut aynı mahalledeki insanların hukuki ve kişisel menfaatlerini etkileyebileceği, bu noktada da davacı Odanın davaya konu yapılar ile ilgili olarak hukuki, kişisel ve güncel bir menfaatinin söz konusu olamayacağı’ gerekçesi ile davamızı ehliyet yönünden reddetmiştir. Davalı Belediye’den evraklar gelmeden, projenin incelenmesine yönelik keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmadan, hatta ilgili idarenin savunması dahi alınmadan, davadan iki hafta gibi kısa bir süre sonra, inşaatın önemli bir inşaat olmadığı, kentin bütününü etkilemediği gerekçesi ile Odamızın dava açma yetkisinin olmadığına karar verilmesinin, hatalı ve hukuken yanlış olduğunu düşünmekteyiz” denildi.

 

“SADECE LİMAN MAHALLESİ’Nİ DEĞİL, ANTALYA’NIN BÜTÜNÜNÜ ETKİLEYECEK”

Projenin, sadece Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesini değil, Antalya’nın bütününü etkileyecek, kent siluetine direkt etkisi olacak büyük bir proje olduğunu vurgulayan Oda, “Bu kadar büyük ve kent bütününe zarar verecek bir projeyi, sadece mahalle, sokak ve komşu binalarda yaşayanların dava açmasına indirgeyecek kararı kabul etmiyoruz. Her ne kadar basın açıklamamız sonrasında yüklenici firmanın web sitesinde AVM ile ilgili söylemler kaldırılsa da; tüm Antalya'ya dağıtılan, Fenix Yapı Dekorasyon Bülteni Sayı 2 ve kayda giren NTV, GM dergi röportajlarında iddia edilen sloganlar, projenin kentin bütününü ilgilendirmediğini söylemiyor… Tüm bu gelişmeler ışığında takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve inşaatın ilerleyen dönemlerinde oluşacak kamuoyu tepkilerinin geç kalmadan verilmesi adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Mücadelelerinin süreceğini belirten Mimarlar Odası Antalya Şube Yönetimi, süreci takip ederek, itirazlarını üst dereceli mahkemelere taşıyacaklarını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim