Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MMO’dan muhteşem gala
27 Eylül 2023 Çarşamba 18:09

MMO’dan muhteşem gala

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Oda’nın kuruluşunun 69’uncu yılını düzenlediği muhteşem gala gecesi ile kutladı. Cumhuriyetin 100. yılının vurgulandığı gecede üyeler, 10. Yıl Marşı ile coştu.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi tarafından Oda’nın kuruluşunun 69’uncu yılı nedeniyle geleneksel gala gecesi düzenlendi. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen galaya MMO Genel Başkanı Yunus Yener, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Kadir Çetinkaya, TMMOB’a bağlı Meslek Odaları Antalya Şube Başkanları, şube geçmiş dönem Başkanları, şube Yönetim Kurulu üyeleri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede meslekte 25, 40 ve 50'nci yılını dolduran üyelere ve gecenin düzenlenmesine katkı veren sponsorlara plaket verildi. Cumhuriyetin 100. yılının da kutlandığı gecede üyeler, 10. Yıl Marşı ile coşarken, canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

dsc04795.jpg

“BÜYÜK MİRASIN KORUYUCUSUYUZ”

Gecede konuşan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, bu yılın önemine dikkat çekti. “Bu sene Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize miras bırakılan cumhuriyetimizin 100. yılı” diyen Atmaca, “Büyük cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor, ülküm yükselmek ileri gitmektir şeklinde her sabah ant içen şanslı neslin bir ferdi olarak kurucu değerlerimizin ve bize bırakılan mirasın koruyucusu olacağımıza gönülden söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

dsc04712.jpg

“DEPREM, MÜHENDİSLİĞİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

6 Şubat depremini hatırlatarak hayatını kaybedenleri de anan Atmaca, “Bizler mühendislik mesleğinin önemini her zaman ifade etmeye çalışıyoruz. Ancak 6 Şubat depremi, bilimi, uzmanlığı ve liyakatı görmezden gelenlere mühendisliğin önemini bir kez daha gösterdi. Bilimin ortaya koyduğu gerçekleri dikkate almayan anlayış, ülkemizde masum insanların her yeni gün daha büyük bedeller ödemesine neden oluyor. Oysa ki meslek odaları, bilim insanları ve alanında uzman, liyakat sahibi kişilerin uyarıları dikkate alınsa, deprem, sel, orman yangını ve birçok afette yaşadığımız sorunlar baştan engellenebilir, kayıplar azaltılabilir” diye konuştu.

ibrahim-atmaca-1.jpg

“GÜVENLİ ASANSÖR ORANI YÜZDE 99’U AŞTI”

Oda olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan da bahseden Atmaca, denetimlerin kamusal alanda kalmasını önemsediklerini vurguladı. MMO Antalya Şubesi tarafından denetimlerin gerçekleştirildiği Muratpaşa ve Manavgat ilçelerinde güvenli asansör oranının yüzde 99’u aştığını kaydeden Atmaca, denetim yaptıkları diğer bölgelerde de oranların gitgide yükselmekte olduğunu bildirdi.

 

“ÜYE SAYIMIZ 122 BİNİ GEÇTİ”

69. yılına giren MMO’nun kuruluşunda 902 olan üye sayısının bugün 122 bini geçtiğini açıklayan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise, “Türkiye genelinde 18 Şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 4 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 800’e yakın çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar, binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

sam-4750.jpg

“BOŞUNA MI OKUDUK!”

Makina mühendislerinin sorunlarına dikkat çekerek, TMMOB tarafından “Boşuna mı okuduk!” kampanyası başlatıldığını hatırlatan Yener, şunları dile getirdi:

“Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, düşük ücretlerin, mesleğimizin itibarsızlaştırılması ve değersizleştirilmesinin, geçim güçlüğü içindeki emeklilik koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınması ve geleceksizliğin, işsizlik ve yoksullaşmanın olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle özlük hakları ve ekonomik taleplerimizi içeren ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik içeriği Birliğimizce hazırlanan kanun teklifleri TBMM’nin önceki döneminde farklı milletvekillerince kanun teklifi olarak sunuldu. Ancak iktidar partisinin taleplerimizi duymazdan gelmesi üzerine üst birliğimiz TMMOB, Odalarımız ve İKK’lar ile birlikte bir kampanya başlattı. Meslektaşlarımızın düşük ücret, işsizlik, yoksulluk gibi acil sorunları, mühendis asgari ücreti tespiti, özlük haklarımızın verilmesi, geliştirilmesi, mesleki denetim yetkilerimizin tanınması ve meslektaş adaylarımızın sorunları dahil tüm sorunlarımıza yönelik bu kampanya, 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde tüm yurtta yapılan, Cumhuriyetin 100. Yılında Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Büyütüyoruz! başlıklı ortak açıklamalarla başladı. “Boşuna mı Okuduk!” sözü kampanyanın odağında yer almakta. Eylül ve Ekim aylarında bu söze gerekçe oluşturan tüm gerçekleri ülkemizin her köşesinde seslendirecek, Cumhuriyetin 100. ve TMMOB’nin 69. kuruluş yıldönümünde, 18-22 Ekim Mühendislik ve Mimarlık Haftası’nda, kitlesel eylemlerimiz ile TMMOB ve Odalarımızın ülkemiz, halkımız ve mesleğimiz için ne kadar önemli olduğunun altını güçlü bir şekilde çizeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını bağımsızlık, emek, bilim, demokrasi, laiklik ve kamuculuk temelinde kurma iradesini ortaya koyacağız.” HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim