Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öldükten sonra yakınımız işe alınsın
13 Haziran 2019 Perşembe 16:36

Öldükten sonra yakınımız işe alınsın

Tüm Bel Sen Büyükşehir ve ASAT'ta çalışan memur ve sözleşmeli personel adına hazırladıkları toplu sözleşme teklifini açıkladı. Toplu sözleşme için çalışanlara yapılan ankette ölüm yardımı isteğine çalışanlar, ‘öldükten sonra paraya ihtiyacımız yok,

Tüm Bel Sen Büyükşehir ve ASAT'ta çalışan memur ve sözleşmeli personel adına hazırladıkları toplu sözleşme teklifini açıkladı. Toplu sözleşme için çalışanlara yapılan ankette ölüm yardımı isteğine çalışanlar, ‘öldükten sonra paraya ihtiyacımız yok, birinci derece yakınımız işe alınsın’ talebinde bulundu.

ASAT konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Toplu İş Sözleşmesi ve Hukuk Sekteri Ahmet Oku, Örgütlenme Sekreteri Yavuz Eraslan ile ASAT çalışanları katıldı. Toplantıda 1930 Belediye ve ASAT çalışanlarının katıldığı anketin sonuçları da paylaşılarak talepler dile getirildi. Ardından demokratik seçimle Tüm Bel Sen ASAT Temsilcisi seçildi.

100_0798.jpg

“İŞTEN ATILANLAR GÖREVLERİNE DÖNSÜN”

Yeni dönemde, öncelikle çözüme kavuşturulması gereken en temel sorunun Menderes Türel döneminde sendikal tercihlerinden dolayı hem Büyükşehir  hem de ASAT çalışanları üzerinde uygulanan sürgün, mobbing ve cezalandırma uygulamalarının tüm sonuçları ile ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt; “Haksız bir şekilde işten atılanların görevlerine dönmesi  ve yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için bu konuda atılan adımların bir an önce tamamlanması gerekiyor” dedi.

“HASTALIK RAPORU ALANLAR TOPLU SÖZLEŞMEDEN YARARLANDIRILMADI”

“Türel döneminde Büyükşehir ve ASAT çalışanları baskı ile yandaş sendikaya üye olmaya zorlanarak, toplu sözleşme hakkından yararlanmalarının önüne birçok idari engeller çıkarıldı. Hastalık raporu alan, izin kullanan, disiplin cezası verilen memurlar toplu sözleşmeden yararlandırılmayarak adete ikinci kez cezalandırıldılar. Her ne kadar bu süreçte; sendikal etik ve hukuk kuralları ihlal edilerek referans sendikacılığı yapılmak istenmesine rağmen Büyükşehir ve ASAT emekçileri Tüm Bel-Sen üzerinden nasıl bir sendika, nasıl bir toplu sözleşme istediklerini güçlü bir şekilde ifade ettiler” diyen Karakurt, Tüm Bel Sen’nin hem Büyükşehirde hem de ASAT’ta gerçekleştirdiği örgütlenme çalışmalarında belediye emekçilerinin talep ve tercihlerini esas aldığını belirtti.

100_0797.jpg

“TÜM BEL SEN ASAT VE BÜYÜKŞEHİRDE FİKREN YETKİLİ”

Tüm Bel Sen’in, birleştirici ve demokratik bir tarzda faaliyet yürüterek bozulan çalışma barışını ve işyeri huzurunu sağlamaya çalıştığını kaydeden Karakurt; “Bu tutumumuzun hem Büyükşehir hem de ASAT’ta çalışan toplam 1930 kamu emekçisi tarafından anlaşılması ve takdir edilmesi bizler için en büyük kazanç oldu. Bu kazanç aynı zamanda, sendikamız üzerinden belediye emekçilerinin birliğini, bütünlüğünü ve geleceğini tehdit eden klasik, sarı, yandaş ve işveren sendikacılığı anlayışlarına karşı da bir fikri duruşu ifade ediyor. Dolayısıyla da sadece ASAT’ta değil, Büyükşehirde de fikren yetkili olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

“ÇALIŞANLAR SÖZ SAHİBİ”

ASAT ve Büyükşehir emekçilerinin toplu sözleşme ile söz sahibi olmalarını esas aldıklarını belirten Karakurt; “Sendikamız tarafından düzenlenen ve ayrımsız tüm belediye emekçilerine dağıtılan anket çalışması ile toplu sözleşmede yer alacak taleplerin belirlenmesinde sözü ve yetkiyi yine belediye emekçileriyle birlikte paylaştık. bu yeni dönemde Büyükşehir ve ASAT emekçilerinin hak kayıplarını gidermek, daha iyi bir toplu sözleşme yapmak için rekabete değil birlikte hareket etmeye ihtiyacı olduğu aşikar” şeklinde konuştu.

100_0802.jpg

“BÖCEK’İN KAZANMASI HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLDU”

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt; “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Muhittin Böcek’in kazanması hepimiz için hayırlı olmuştur. 5 yıllık Menderes Türel döneminde yaşanan sorunlarını çözmek ve hak mağduriyetlerini giderebilmek için Başkan Böcek’in duyarlı davranacağını biliyoruz. Büyükşehir’in birikmiş sorunları ve borçları olmasına rağmen kaynaklarının da büyük olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla belediyenin, tüm hizmetlerini yerine getiren çalışanlarına yatırım yapacağını ve onların emeklerinin karşılığını yetine getireceğine inanıyoruz. Bu toplu sözleşmenin de emekten yana olarak çalışanları memnun eden bir sözleşme olduğu açık. En iyi yatırım insana yapılacak yatırımdır. Büyükşehir Belediyesi ve ASAT çalışanları da bunu hak ediyor. 1930 kişi adına hazırladığımız bu teklifin kabul göreceği ve tüm çalışanları memnun edecek bir teklif olduğuna inanıyoruz” diyerek Böcek’in sözleşmeyi kabul etmesinin, Antalya’daki tüm çalışanlara değer verdiğinin göstergesi olacağını belirtti. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 5574 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim