Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Orman haftasında 4’üncü doğa kitabı tanıtıldı
24 Mart 2019 Pazar 21:40

Orman haftasında 4’üncü doğa kitabı tanıtıldı

Doğa projeleri ile sürdürülebilir turizm için çalışan Akra Barut Hotels’in hazırladığı 4’üncü doğa kitabı gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Akra Barut Hotels’in 4’üncü doğa kitabının tanıtım toplantısı Akra Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtıma Akra Otel Genel Müdürü Gökhan Polat, Barut Hotels Pazarlama ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Birgül Akgül, Biyomühendis Çağlar İnci ve basın mensupları katıldı. Tanıtım toplantısının ardından Akra Otel’in nesli tükenmekte olan bitki ve canlılara ait fotoğraf sergisi gösterildi.

“SORGUN ORMANI TANITILACAK”

Barut Lara’nın bahçesi, Barut Fethiye ve çevresinde yer alan doğal zenginlikler ile Barut Hemera’nın doğasının tanıtıldığı üç kitabın ardından, hazırlıklarına başlanan 4’üncü kitapta Barut Sorgun’un bahçesi ve Sorgun Ormanı yer alacak.  Barut Hotels, Biyomühendis Çağlar İnci ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında bu kitapları yayımlıyor. Otellerinde konaklayan misafirlere doğa kitaplarını ücretsiz olarak sunan otel bu sayede yerli ve yabancı turistlere Antalya ile çevresinin sahip olduğu zenginlikleri tanıtıyor.

Antalya’da endemik bitkilerin fazlaca olduğuna dikkat çeken Biyomühendis Çağlar İnci, Akdeniz’in en özel bitkileri arasında gösterilen ve nesli tükenmekte olan kum zambakları bitkisinin Barut Lara Otel’in plajında özenle korunduğu bilgisini verdi.

“AKDENİZ FOKU ANTALYA’YA MARKA YÜZÜ OLABİLİR”

Nesli tükenmekte olan bitki ve canlılara ait fotoğrafların sergilendiği fotoğraf sergisinde Biyomühendis Çağlar İnce şunları söyledi:

“Akdeniz kendine özgü ve nesli tehlike altında olan canlı türleri ile dünyada birçok ülkeden daha fazla ve benzersiz bir doğa zenginliğine sahip. Akdeniz Foku adı verilen canlıdan Dünya’da 700 birey kaldı. Bunlardan 100 tanesi Akdeniz ve Ege kıyılarımızda yaşıyor. Bu korunması gereken çok özel bir canlı, hatta Antalya’ya bir marka yüzü aranıyorsa bu Akdeniz Foku bile olabilir” ifadelerini kullandı.

“GELECEK NESİLLERE DE AKTARILMALI”

Fotoğraf sergisinde, canlıların yalnızca fotoğraflarda kalmaması için farkındalık yaratmak istediklerini belirten Barut Hotels Pazarlama ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Birgül Akgül; “Tüm bu canlıların fotoğraflarını gördüğümüzde tebessüm edip ne güzeller diyoruz, ancak biz onların yalnızca fotoğraflarda kalmalarını değil, gelecek nesillere de aktarılmasını, yangın ve kirlilik gibi nedenlerle yok olmamalarını istiyoruz. Barut Hotels olarak, doğa projeleri geliştirmeye devam edeceğiz. Orman haftanız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Sergi sonunda orman yangınları ve orman kirliliğine dikkat çekmek için ormanlara atılan çöplerin ve orman yangınlarının fotoğraflandığı kareler gösterildi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim