Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paramedikler Günü kutlandı
24 Aralık 2018 Pazartesi 22:30

Paramedikler Günü kutlandı

Paramedik Derneği, 22 Aralık Paramedikler Günü nedeniyle bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenledi.

 OFM Antalya Hastanesi’nin de katkı verdiği etkinlikte, vatandaşlara hastane öncesi acil sağlık hizmetleri uygulamalı olarak aktarıldı.

112’NİN TEMEL TAŞI OLDUK

Programa PAR-DER Antalya Sorumlusu Osman Demiröz, dernek üyeleri, 112 ve Özel OFM Antalya Hastanesi çalışanları katıldı. Paramedik Derneği Antalya İl Başkanı Osman Demirörs, acil durumda hastane öncesi insanlara etkin müdahaleyi yapan Paramediklerin öneminden bahsetti. Türkiye’de Paramedik bölümünün 1993 yılında kurulduğunu dile getiren Demirörs, “Paramedikler, acil durumda insanlara en etkin müdahaleyi yapan, ambulans yönetim sorumluluğu olan kişilerdir. Paramedik bölümü 1993 yılında kuruldu. 22 Aralık 2005 yılından bu yana Paramedikler Günü olarak kutlanmaya başladı. Biz dinamik ve genç bir ekibiz.  O yüzden hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edip, insanların hayatlarını kurtaran güçlü bir ekibiz.   Oldukça dinamik olan ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde yenilik ve değişimlere ayak uydurmak, kendini geliştirmek için gayret gösteren bizler, 112’nin temel taşı olduk. Par-Der olarak eğitimler, kongreler, ralliler düzenleyerek mesleki gelişimimize katkıda bulunuyoruz. Farkındalık yaratmak ve paramedikin ne olduğunu anlatabilmek için reklamlar yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza ve alandaki arkadaşlarımıza mesleğin önemini ve yenilikleri göstermeyi görev ediniyoruz. Bunları yaparken de kimseyi hiçbir kuruluşu karalamadan yolumuza devam ediyoruz. Meslek gelişim içinde kim ne yaparsa yapsın destek olmaya devam edeceğiz. Bunca yıl yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.  Bu organizasyonda bizleri destekleyen olan OFM Antalya Hastanesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

osman-demirors.jpg

ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ TRAFİK

Paramediklerin en önemli sorununun trafik sorunu olduğunu dile getiren Demirörs, “Öncelikli sorunumuz trafik sorunudur. Ambulanslar trafikte yol açamadıkları için hastaları yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Hasta yakınlarının bize şiddet uygulamaları, sözlü ve saldırı şeklinde şiddete maruz kalıyoruz. Bunların olmamasını isteriz. Biz de etkin bir şekilde işimizi yapmak, hastaları hayata kavuşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

PARAMEDİKLER ŞİDDETTEN ŞİKÂYETÇİ

Paramedikler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Köktürk de şunları söyledi: “Paramedik hasta veya kazazedenin hayatını kurtarmaya yönelik, hastaneye ulaşana kadar tüm ilk yardım ve acil bakımını üstlenen sağlık profesyonelleridir. Hastaneye ulaşana kadar tüm hastanın acil bakımını sağlar.  Bu anlamda Türkiye’de 112 camiasında büyük bir paya sahibiz. Elimizden geldiği kadar daha iyi paramedikler yetiştirmek için çabalıyoruz. Paramedik derneği olarak bu özel günümüzü kutluyoruz.  Bugün güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. 112’de önemli bir yere sahibiz.  Bir sürü insanın hayatını kurtarıyoruz. Kurtarırken de zorluklar yaşadığımız oluyor. Trafik sorunumuz var. Hastaların bizlere karşı uyguladığı şiddet, sözlü saldırılarla karşılaştığımız için işimizi yapmakta güçlük çekiyoruz. Bunları düzeltebilirsek eğer insanlara daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum”

 

dsc_0140.jpg

PARAMEDİKLERE OFM’DEN DESTEK

OFM Antalya Hastanesi Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Engin,  Paramediklerin özel gününe ilişkin görüşlerini dile getirdi. "Tüm Paramediklerin Paramedikler Günü kutlu olsun. İki günden bu yana etkinliklere kurum olarak katılıyoruz.  Üniversitede ve İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla paneller de düzenlendi. Amaç, Paramediklik mesleğimin farkındalığını yaratmak” diyen Engin,  “Ambulansları sadece sirenleri çalarken görüyoruz ama orada, içerdeki yaşantıyı, stresi algılayamıyoruz. Biz hasta tarafındayız. İlk yardım ve hastanelerin acil bölümlerine gelene kadar süreci en iyi şekilde idare etmek durumundalar.  Çünkü tüm sağlığımız, hayatımız onlara bağlı. Onların yapmış olduğu doğru, ilk yardıma muhtacız.  Çok soğukkanlı olmak durumundalar, hastaya zarar vermemek durumundalar.  Bu yüzden paramedikler, desteklenmesi gereken bir meslek grubudur.   Özel OFM Antalya Hastanesi olarak Paramedik Derneği'nin bu farkındalık mücadelesine destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

dsc_0119.jpg

VATANDAŞLARA İLK YARDIM BİLGİSİ

Program sonunda vatandaşlarla 'Vaka Simülasyonu' etkinliğini gerçekleştirdi. Vatandaşlara ilk ve acil yardım konusunda bilgiler verildi. (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 7437 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim