Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahballı’dan yeni yıl mesajı
29 Aralık 2018 Cumartesi 00:59

Şahballı’dan yeni yıl mesajı

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Ünlü Halk Ozanı Hilmi Şahballı, yeni yıl mesajını Antalya’dan verdi.

Yeni yılda Türk Milleti’ne huzurlu bir yıl dileyen Şahballı; “Tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum. 2019 yılında sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum. Savaşların olmadığı, açlık ve sefaletin ortadan kalktığı, güçlünün güçsüzü ezmediği bir dünya temenni ediyorum” diye konuştu.

ŞAHBALLI’DAN YENİ YIL MESAJI

Yurt dışı turnesini tamamladıktan sonra Antalya’ya gelen ünlü sanatçı, yeni yılı ailesiyle birlikte Antalya’da karşılayacak. Sanat hayatına yüzlerce türkü, binlerce şiir sığdıran ünlü Ozan Hilmi Şahballı, “2018 yılını bitirdik, 2019 yılına giriyoruz.  Yeni yılın arifesinde tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.  2018 yılında ülkemiz ve dünya çok çetin bir dönemden geçti.  Ülkemiz üzerinde türlü emelleri olanlar,  her yıl olduğu gibi, 2018 yılında da durmadı. Bu süreç 2019 yılında da durmayacak, ülkemizi karıştırmaya devam edecekler. Bize böylesi çetin dönemlerde bir ve beraber olmak düşer.  Bir ve beraber olursak ülkemize hiç kimse zarar veremez.  Bu nedenle diyorum ki; Selam olsun Yüce Türk Milleti’ne, tüm dertlere deva bulmamız lazım. Sevgi, barış, hoşgörüyle el ele, derhal bir araya gelmemiz lazım.  Kürdü, Alevisi, Türkmen’i Laz’ı, hepimiz bir evin oğlu kızı. Kimse farklı farklı görmesin bizi, kenetlenip birlik olmamız lazım. Ortası, kenarı, sağcısı solcusu, tüm hepimiz bir geminin yolcusu. Düşmanlar, sinsice kurmuşlar pusu, birlikte batarız bilmemiz lazım. İlmi nakış nakış dokumalıyız. Her fırsatta bol bol okumalıyız. İlimde, kültürde tek olmalıyız, cehaleti kökten silmemiz lazım. Kâbuslu geçiyor uykularımız, endişeli büyür çocuklarımız. Cehennemi yaşar komşularımız, sıra bize gelir bilmemiz lazım” diye konuştu.

hilmi-sahballi.jpg

2019 PROJELERİNİ ANLATTI

Yaklaşık bir aydır yurt dışı turnesinde olduğunu ve Avrupa’nın pek çok kentinde konserler verdiğini söyleyen ünlü sanatçı, yeni yılda gerçekleştirecek projeleri hakkında da kısa bilgiler verdi.  2018 yılının kendisi için de yoğun bir dönem olduğunu söyleyen Şahballı, “ 2018 yılında Türkiye’nin dünyanın pek çok ülkesinde konserler verdim. Bizim için oldukça yoğun ve verimli geçti.  Vatandaşlarımızla konserlerimizde hasret giderdik. 2019 yılında da konserlerimiz Allah’ın izniyle devam edecek. Hem Türkiye hem de yurt dışında konser organizasyonlarımızı sürdüreceğiz. 16 Türk devletinin içinde yer aldığı, “Açılsın kapılar kucaklaşalım” adlı muhteşem bir eser yaptım. Bu eseri 2019 yılında piyasaya süreceğiz. Bunun dışında yoğun bir şekilde yeni albüm ve şiirlerimden oluşan kitap çalışmalarımı sürdürüyorum.  Önünüzdeki süreçte bir de televizyon programı projemiz var. Bakacağız, yapmak istediğimiz projelerini Allah’ın da izni olursa hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“ANTALYA’YI SEVİYORUM”

Yeni yılı Antalya’da ailesiyle birlikte geçireceğini söyleyen ünlü Ozan Hilmi Şahballı, “Antalya’yı seviyorum. Kızım Nurgül Şahballı Antalya’da yaşadığı için, hem onları ziyaret etmek hem de Antalya’da dinlenmek istedim. Antalya her fırsatta geldiğim, keyif aldığım bir şehir. Antalya, Yörük kültürünün yaşatıldığı en güzel illerimizden bir tanesidir. Bir dönem ben de Antalya’da yaşadım.  Hatta Antalya’ya, Antalya’nın dağları adlı bir türkü de yapmıştım” dedi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

REKLAM: iCRADAN SATILIK DAİRE

icradan_satilik_daire-001.png

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 28325 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim