Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teomanpaşa’ya eğitim merkezi
23 Eylül 2021 Perşembe 14:00

Teomanpaşa’ya eğitim merkezi

Kepez Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun isminin verildiği 5 bin kitaptan oluşan kütüphane ve içerisinde 13 dersliğin bulunduğu eğitim merkezi Teomanpaşa Mahallesi’nde hizmete açıldı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devletin envanterine geçen Kepez İlçesi’ne bağlı Teomanpaşa Mahallesi’ndeki eski HAMLEDER binası, talep üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Kepez Belediyesi’ne geçtikten sonra eğitim yuvası olarak yeniden düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde bir kısmı Nasreddin Hoca kreşlerinin 5’nci şubesi olarak açılan binanın kalan kısmında 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun ismi yaşatılıyor. 6 katlı binanın zemin ve ilk 2 katı kreş olarak hizmete başlarken, diğer 3 katı 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun isminin verildiği kütüphane ve eğitim merkezi olarak açıldı. Açılış nedeniyle önceki gün akşam düzenlenen törene, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teomanpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir, meclis üyeleri, muhtarlar, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

sam-8016.jpg

MUHTARDAN TÜTÜNCÜ’YE TEŞEKKÜR

Törende ilk önce kürsüye çıkarak konuşan Teomanpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir, bir dönem atıl vaziyette kalan binayı eğitim yuvası olarak mahalleye kazandırmasından ve hizmetlerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Teomanpaşa Mahallesi’nde genellikle dar gelirli ailelerin yaşadığına dikkat çeken Muhtar Demir, bölgede eğitime verilen desteğin önemli olduğunun altını çizdi. Tütüncü’nün belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak olmadığını en güzel şekilde gösterdiğini belirten Demir, “Belediyecilikte çığır açtınız. Eğitimde, bilimde, kültürde, sağlıkta varsınız. Ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

huseyin-demir.jpg

ŞEHİT BABASI: “BİZDE VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”

“Bizde vatan sevgisi imandandır” diyen 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman Ağaroğlu ise, “Bu aziz vatanın kalbi ay yıldızlı bayrak için çarpan her evladı bir ölür, bin dirilir. Bizde vatan sevgisi imandandır. Vatan için ölmek bizim inancımızda var. Bize göre ölmek yok olmak değil, yeni bir hayata geçiştir. Elbise değiştirmek gibidir. Vatan sevgisi bir maya gibidir, sütü bozuklarda tutmaz. Bu millet çok darbeler gördü” diyerek oğlunun isminin kütüphane ve eğitim yuvasında yaşatılacak olmasından dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.

osman-agaroglu-001.jpg

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ”

Şehidin isminin son derece önemli bir tesiste yaşatılması yönünde söz verdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, “Çünkü kendisi okumayı çok seven, akademik yaşamda da başarılarının üzerine başarı koymak isteyen bir kardeşimizdi. O bakımdan onun ismi gençlere ışık olacak bir mekanda olmalıydı. Şimdi o sözümüzü yerine getirmiş olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyim” diye konuştu.

 

“GENÇLERİMİZ BİLGİYLE KONUŞSUNLAR”

Biz gençlerimizi modern bir dünyayla yarışabilecekleri seviyeye taşıyan işler yapmakta mutluluk duyuyoruz. İstiyoruz ki; bizim gençlerimiz bilgiyle konuşsunlar, bilimi konuşsunlar, tasarımı konuşsunlar, geleceğe bu evrensel değerlere bürünmüş olarak yol alsınlar” diyen Tütüncü, 6 katlı binayı mahallenin de ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

hakan-tutuncu-003.jpg

16 KÜTÜPHANE HEDEFİNİN 6’NCISI

2023 yılının sonuna kadar Kepez’e 16 kütüphane kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Tütüncü, 6’ncı kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Burası Kepez’e 16 yeni kütüphane projesinin 6’ncı adımı. Bugün sadece bir kütüphane açmıyoruz. Gençlerimizi üniversite sınavlarına hazırlayan son derece nitelikli bir kurs programımız da var. Bu kurs programına yeni bir eğitim merkezi ekliyoruz” dedi. Eğitim tesisinde 13 derslik, kütüphanede de 3 tane okuma salonu ve binlerce kitap bulunduğunu bildiren Tütüncü, kitap koleksiyonunun her geçen gün artacağını söyledi.

 

ÇÖPLÜKTEN ŞEHİRLEŞMEYE

Kepez Belediyesi hizmet binasının, Sağlık Merkezi’nin Nasreddin Hoca kreşlerinin ve açılışı gerçekleştirilen Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphane ve Eğitim Merkezi’nin bulunduğu Teomanpaşa Mahallesi’nin eskiden şehir çöplüğü olduğunu hatırlatan Tütüncü, şunları dile getirdi:

“Şuan belediye binasının olduğu yer Antalya’nın çöplüğüydü. Göreve geldiğimizde burası gecekondu bölgesiydi. Onlarca sorunları, mülkiyet, imar sorunları vardı. Bunları tek tek çözdük. Kepez’de 50 binden fazla tapu verdik. 90 binden fazla gecekonduyu kaldırdık. Bu gecekonduları kaldırırken ne kavga, ne gürültü, haber kanallarına, gazetelere yansıyan bir satır bile olmadı. Çünkü, biz gecekondu yıkmaya gittik, gönülleri yıkmaya gitmedik. Dönemimizde Teomanpaşa 2 tane belediye kreşine, 2 tane kurs merkezine kavuştu. Doğalgaz geldi, alt yapı çalışmaları yapıldı, belediye sağlık merkezimiz de buraya yapıldı. Çarşılarıyla, son derece güzel Necip Fazıl Caddesi ile artık Teomanpaşa eski çöplük olduğu günlerin izini dönemimizde sildi. Bu başarılara imza atan Kepez Belediye Meclis üyeleri, bürokratları ve belediye çalışanlarımızdır.”

tuba-vural-cokal.jpg

ÇOKAL’DAN TEŞEKKÜR

Tütüncü’den sonra konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal ise, Manavgat yangınına dikkat çekti. Çokal, Başkan Tütüncü ve belediye çalışanlarına Manavgat yangınında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. “Manavgatlı olarak çok büyük bir afet geçirdik” diyen Çokal, “Bu afette 59 mahallemiz yandı. 28 Temmuz’da başlayıp, 5 Ağustos’ta ancak kontrol altına alınabildi. Cumhurbaşkanımız yangını çok yakından takip etti. Bakanlarımız, milletvekillerimiz köy köy değil, ev ev gezerek, devlet olarak milletimizin yanındaydı. Gittiğimiz her mahallede Kepez Belediyesi’nin Gezici Sağlık Merkezi, 1 Psikolog, 1 Dahiliyeci, 1 Göz doktoru tüm Manavgatlı hemşehrilerimize hizmet verdi” şeklinde konuştu. Eskiden Antalya’nın arka bahçesi olan Kepez’in şimdi cazibe merkezi olduğunu da söyleyen Çokal, “İlim var, sanat var, kültür var,  sağlık var, kadın deseniz destek var, kooperatif var. Dokuma’ya baktığınızda her türlü hizmet sunuluyor. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

sam-8049.jpg

ŞEHİT AİLESİNE PLAKET

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nu anlatan ifadelerin yer aldığı plaketi şehit ailesine takdim etti. Kurdele kesimiyle dualar eşliğinde açılış gerçekleştirildi. Katılımcılar daha sonra eğitim merkezi ve kütüphaneyi gezdi. İçerisinde 5 bin kitap kapasiteli kütüphane, 13 dersliğin bulunduğu eğitim merkezinde aynı anda 200 öğrenciye Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursu verilebilecek. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-8053.jpg

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim