Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Türkiye için tehlike büyük"
22 Haziran 2017 Perşembe 22:08

"Türkiye için tehlike büyük"

Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu; Türkiye gündemi, Kıbrıs adalet yürüyüşü ve asker zehirlenmeleri konusunda basın açıklaması yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde gerçekleştirilen basın toplantısına; Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin İltar'ın yanı sıra sivil kuruluşlarının başkanları  katıldı.

 

ANNAN PLANI İŞLİYOR

 

Kıbrıs ve adalar, asker zehirlenmeleri, Katar'a asker gönderilmesi, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Adalet yürüyüşleri ile ilgili değerlendirmeyi platform adına Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş yaptı. Konuşmasının ilk bölümünü Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelere ayıran Daş; " Kıbrıs'ta son derece kritik gelişmeler yaşanıyor.  KKTC'nin adadaki toprağı 1/3'ten 1/5'e gerilediği görülüyor. Daha bir kaç hafta Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadas, Türkiye gibi büyük bir ülkenin Kıbrıs'a ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum diyerek aslında her şeyi özetliyor.  Diğer yandan son iki yılda Kıbrıs'taki askerimizin ortanı yüzde 40'a inmiş durumda. Annan Planı'nda olduğu gibi 10 binin altına indi, iniyor" dedi.

 

TÜRK MİLLETİ TEDİRGİN

 

Yaşanan gelişmelerle Kıbrıs'ın kaderine terk edildiğini, Kıbrıs'taki Türklerin soykırımla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Daş; "Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis 4 Haziran'da New York Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le bir araya geldi. Görüşmelerin ardından taraflarca yürütülen müzakerelerin 28 Haziran'da yapılacağını ifade etmişlerdi.  8 Haziran'da Katar'a asker gönderilmesi kararının ardından kamuoyunda Rum kesiminin yani, ABD/AB'nin talebi üzerine asker çekiyoruz algısı çok güçlü Özellikle Kıbrıs Türkleri, Kıbrıs gazileri ve şehit yakınları olmak üzere Türk Milleti tedirgin. Gelin BOB'tan vazgeçelim, Kıbrıs'tan vazgeçmeyelim" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE BÜYÜK

 

Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş; ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, Türkiye'de güçlü ordu istemediğine dikkat çekti. Ergenekon, Ayışığı, Balyoz gibi davalarla, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpaslar kurulduğunu hatırlatan Daş; son günlerde artan asker zehirlenmeleriyle ilgili de görüşlerini dile getirdi. Daş; "Son günlerde sayısı hızla artan asker zehirlenmeleri, haberleri sıradan bir yemek zehirlenmesi gibi yer almaktadır. Görülen o ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpaslar hala devam etmektedir. BOP projesi kapsamında, 2005'te yapılan ve anayasa ile federasyona geçilen Irak'ta proje hızla ilerlemiş ve Irak'ın kuzeyinde bir kukla devlet kurmak için 25 Eylül'de referandum yapılmasına karar verilmiştir. İkinci olarak Suriye'de parçalanma hızlanmış, sırada İran ve Türkiye vardır. Görülen o ki, yakında ABD'nin İran'a müdahalesi söz konusudur. Böyle bir ortamda Katar'a gönderilen Mehmetçiğimiz; ABD'nin İran'ı parçalamak için yapacağı olası askeri operasyonunda umarız yer almaz. Tehlike büyüktür, Türkiye parçalanmaya ve iç kargaşaya hızla götürülmektedir" diye konuştu.

 

 

"YÜRÜYÜŞ MEŞRUDUR, DESTEKLİYORUZ"

 

Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu adına basın açıklamasını okuyan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşleri hakkında da platformun görüşlerini dile getirdi. Türkiye'de 16 Nisan referandumu sonrasında, yargının tam anlamıyla bağımsızlığını yitirdiğini söyleyen Daş; " CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşü, kamuoyunda  16 Nisan referandumu sonrası yargı tam anlamıyla bağımsızlığını kaybettiği için haklı, meşru ve doğru bir yürüyüş olarak algılanmış ve toplumun tüm kesimleri tarafından destek görmüştür. Unutulmamalıdır ki adalet herkese lazımdır. Adaletin olmadığı bir ülkede, hiç bir şey yok demektir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk aslında her şeyi özetlemiştir. Adalet Yürüyüşünün, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe güç katması ve yeniden Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılmasında rol oynaması en büyük dileğimizdir" şeklinde konuştu.

 

"AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI"

 

Ramazan bayramı öncesinde tüm kesimleri etnik, dinsel ve siyasi ayrılıkları ertelemeye davet eden Daş; Amasya Genelgesi'nin yıl dönümünde yapılan basın toplantısında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını da yorumladı.  MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin adalet yürüyüşlerine karşı yaptığı açıklamalara tepki gösteren Daş; " Günümüzde at izi it izine karıştı" ifadelerini kullandı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

  

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim