Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tutuklamaya CHP Antalya'dan tepki !
15 Haziran 2017 Perşembe 16:39

Tutuklamaya CHP Antalya'dan tepki !

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması, CHP Antalya il binasında protesto edildi.

  İl binası önünde sabah saatlerinde toplanan partililer, üzerinde 'adalet' yazılı pankart açtı, Berberoğlu'nun serbest bırakılmasını istedi. 

 

ANTALYA'DAN ANKARA'YA 11 OTOBÜS

 

"MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasının karar duruşmasında tutuklanan Berberoğlu için, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a  adalet yürüyüşünü başlatmıştı.  CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, bu kapsamda Antalya'da Ankara'ya gidecek partililer için 8 otobüs kiraladı.  Gece yola çıkan partililerin bu sabah Ankara'ya ulaştığını  CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu bildirdi. Köleoğlu; "Antalya İl Başkanımız Sayın Mustafa Erdem ve yöneticiler, il başkanlarımız ve değerli partililerimizle birlikte genel başkanımızın yanında olmak için gece 01.00'de 8 otobüs dolusu kafileyle Ankara'ya hareket etmişlerdir. Bizler de Adalet yürüyüşünü desteklemek için burada toplandık" diye konuştu.

 

"BU ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ"

 

Basın açıklamasında ortaya çıkan tablonun değerlendirmesini yapan CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu; "Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin sonucu oluşan bir tablodur.  Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların hapsedildiği süreci yaşıyoruz. Suç işleyenler yargı önüne dahi çıkmazken, yasal haklarını kullananlar baskı ve zulüm amacıyla cezalandırılmaktadır.  Onların da yargılanacağı günler gelecektir.  Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı, yıllarını medya özgürlüğü için harcayan birisi.  Şimdi hiç bir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor.  Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz.  Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yıllarımızı demokrasi için harcadık. Adalet için harcadık. Bu ülkede adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"CHP'Yİ KİMSE YILDIRAMAZ"

 

CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu, tutuklamaların CHP'yi yıldıramayacağını, aynı inanç ve kararlılıkla demokrasi yürüyüşünü sürdüreceklerinin altını çizdi.  Yaşananların 20 Temmuz darbesinin sonucu olduğunu vurgulayan Köleoğlu, basın açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "20 Temmuz darbesini yapanlar, adaleti yok ettiler. Demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye hayır diyoruz. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Adaletin olmadığı bir halk mı olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Devletin, adaletin temeline dinamit koyuyorlar.  Cumhuriyet Halk Partisi teslim olmaz, Cumhuriyet Halk Partisi boyun eğmez. Bugüne kadar Cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direniş, aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar, adalet gelinceye kadar sürecek olan yürüyüşümüze bugün Güven Park'ta adalet yürüyüşümüze tek yürek olarak başlıyoruz"  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim