Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2438.191
    %0.02
  • Dolar
    32.4757
    %-0.35
  • Euro
    34.7263
    %-0.42
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ünal: “İnşaatları durdurma yoluna gidebiliriz”
07 Nisan 2024 Pazar 15:10

Ünal: “İnşaatları durdurma yoluna gidebiliriz”

Kepez’deki müteahhitler, KEMDER’in düzenlediği iftar programında buluştu. Programda çimento ve beton fiyatındaki artışa dikkat çeken KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, önceliklerinin Ticaret Bakanlığı’na müracaat etmek olduğunu bildirerek, “Gerekirse

Kepez’deki müteahhitler, KEMDER’in düzenlediği iftar programında buluştu. Programda çimento ve beton fiyatındaki artışa dikkat çeken KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, önceliklerinin Ticaret Bakanlığı’na müracaat etmek olduğunu bildirerek, “Gerekirse inşaatları durdurma yoluna gideceğiz” dedi.

 

Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği (KEMDER), üyelerini iftar programında buluşturdu. 100. Yıl Park Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftara Kepez Belediyesi Başkan Vekili Rüştü Peker, MÜSİAD Başkanı Ali Akçay, muhtarlar, STK temsilcileri, müteahhitler ve aileleri katıldı. KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal’ın konukları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte karşıladığı programda yeni üyeler Mustafa Ünal, Emine Dikkulak ve İsmail Zengin’e müteahhitlik sertifikası verildi. Seçimden sonra yapılan çimento fiyatı artışının beton fiyatlarını da tırmanışa geçirdiğine işaret eden KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, çözüm bulunmazsa müteahhitlerin inşaat yapmayı durdurabileceğinin sinyalini verdi.

untitled-7-copy-003.jpg

“HERKES ÇİMENTO VE BETON FİYATLARINDAN MUZDARİP”

31 Mart seçimlerinden önce çimentoya yüzde 20 civarında zam geleceğine yönelik çıkarılan yaygaranın seçimden sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Ünal, “Seçimden sonra yüzde 20-25 arasında bu fiyatlara yansıdı. Çimentoya gelen zamlarla beraber beton fiyatları da tırmanışa geçti. Antalya’da betonun fiyat ortalaması makul ama kent olarak hemen hemen en pahalı çimentoyu tüketiyoruz. Türkiye genelinde bir fahiş fiyat uygulaması olduğu için Antalya’da yapabileceğimiz çok fazla bir şey olmadığından Ticaret Bakanlığı kanalıyla bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Bununla ilgili yapabileceğimiz hamleleri yapacağız. Çünkü, şuanda herkes çimento ve beton fiyatlarından muzdarip” diye konuştu.

untitled-3-copy-039.jpg

“ÜRECİTİ FİRMALARIN DAHA FAZLA PARA KAZANMA HIRSI ORTAYA ÇIKTI”

Bir tüketim malına zam yapmak için işçilik, akaryakıt, enerji giderlerinin artması, döviz kurunun artması gibi nedenlerin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken Ünal, “Bunların her birinin artmasıyla tüketim malının yüzde 2-3 civarında artması beklenir. Hepsi artmış olsa yüzde 15-20 civarında artması gerekirken bunların hiçbirisi olmamasına rağmen yüzde 22 civarında bir artış oldu. Dolayısıyla burada üretici firmaların daha fazla para kazanma hırsı ortaya çıkmıştır. Bunu çözmeye çalışacağız” diyerek inşaat yapmayı durdurmaya gidebileceklerinin sinyalini verdi. Önceliklerinin Ticaret Bakanlığı’na müracaat etmek ve basın açıklaması yapmak olduğunu bildiren Ünal, “Gerekirse inşaatları durdurma yoluna gideceğiz” ifadelerini kullandı.

untitled-4-copy-018.jpg

“HAFRİYAT ÇIKMIYORSA PARA VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ”

Hafriyat olmayan şantiyelerden bile hafriyat harcı istendiğini de ileri süren Ünal, “Belediyede ruhsat alırken hafriyat hesaplamasında hafriyatınız çıkıyorsa para ödeyeceksiniz ama çıkmıyorsa, ruhsat aldıktan sonra ilgili şirketin size bir yaptırımı söz konusu değil. Kimse para vermek zorunda ve keyfiyetinde değil. Bunun orta yolunun bulunarak adaletli bir sistemin kurulması için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.   

untitled-2-copy-019.jpg

“KİMSE HAKSIZ YERE ÖDEME YAPMASIN”

Yapı denetim konusuna da değinen Ünal, “Yapı denetim sisteminde lehimize değişikliklerin olacağı aşikar. Biz burada merkezi ya da çoktan seçmeli bir sistem olmasını istiyoruz. Buna sıcak bakılıyor” dedi. 22 Şubat’ta yayınlanan genelge ile laboratuar hizmetlerinin yapı denetim hizmet sisteminden hem ücret hem de uygulama olarak çıkartıldığını hatırlatan Ünal, bununla ilgili de bazı sorunlarla karşılaşıldığına işaret ederek, 22 Şubat öncesinde ruhsat alan veya sözleşme imzalayanların yapı denetime laboratuar bedelinin ödemiş sayıldıklarını vurguladı ve kimsenin haksız yere ödeme yapmamasını istedi. Ünal, inşaat mühendisleri, yapı denetimler ve müteahhitlerle bir sempozyum yapmayı planladıklarını da bildirdi.

untitled-6-copy-012.jpg

“İŞ YAPANLARIN ÖNÜNÜ AÇMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Kendisinin de KEMDER üyesi olduğunu belirterek bununla onur duyduğunu belirten Kepez Belediyesi Başkan Vekili Rüştü Peker ise, “Bizler bulunduğumuz görevler nedeniyle her zaman müteahhitlerin ve ilçemizde iş yapanların önünü açmakla yükümlüyüz” diyerek KEMDER yönetimine başarı diledi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim